Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Óriásbábok Győrben

A feszült izraeli helyzetnek is köszönhető, hogy Győrbe érkezik a világhírű Mojszejev együttes és Puppet-show.

A győri városi egyetemi csarnokot üzemeltető Uniholl Kft. munkatársától megtudtuk, hogy bizony nagy könnyebbséget jelentett az év végi programok összeállításánál, hogy Izraelben feszültté vált a helyzet. A nagy rendezvényszervező cégek és az általuk mozgatott csoportok most ha lehet, inkább nem utaznak a Közel-Keletre. Ám a produkciók készek, utazóképesek.

Az orosz művészet mindig is élenjárt a szórakoztató, látványos formációk létrehozásában. A Mojszejev együttest, amely a népzenei hagyományokra építve hozott létre maradandót, ma már senkinek nem kell bemutatni. A táncosok soha nem látott látványosságot ígérnek minden fellépésnél. A világturnén lévő csapat Izrael helyett most Győrt választotta.

Pontosabban Győrt is. December 23 este őket is láthatja a közönség. És jönnek december 22-én délután 3 órára az orosz óriásbábosok is. Azt a produkciót nézhetik meg Győrött a gyerekek, amelynek éppen a magyar turné kezdete előtt még Párizs közönsége tapsolhatott. Egyedülálló előadásról van szó, amely egyaránt elvarázsolja a felnőtteket és a gyerekeket is. A táncosok, jól ismert dallamok segítségével, no meg kreativitásukkal
és az előre jól begyakorolt módon egy varázslatos földönkívüli utazásra viszik magukkal a tisztelt nagyérdeműt. Olyan látvány- és hangzásvilág várja az érdeklődőket, amely emlékezetessé teheti a karácsonyt. A Puppet-show-hoz kapcsolódóan a Kisalföldben és a Kisalföld OnLine oldalain játékot hirdetünk! A tét összességében 32 darab belépő. Nyolc család, négy személlyel nézheti meg az előadást. Kérdéseket a www. kisalfold.hu oldalain, illetve a napilapban is találnak majd.

A társulat története

A Puppet Show Company Natalja és Arkagyij Kovtun 1980-ban alapította meg a Puppet Show Arcadi Színházat. A kis családi vállalkozásként indult produkció kezdetben marionettbábokkal játszott, ami idővel kinőtte magát egy világhírű színházzá, s ma már az egész világon játszanak. Mostanra rengeteg nagy méretű és színes bábbal szórakoztatják a közönséget (dinoszauruszok, szörnyek, trollok, bohócok és különböző állatfigurák). Az óriásbábok bolondos partikon, fantasztikus bábshow-kon, csodálatos karneválokon táncolnak és énekelnek megállás nélkül, különleges ritmus és fényeffektus kíséretében. Moszkvai Puppet Show Párizsból jönnek a moszkvai bábosok

A megyeszékhelyen szokatlan látványos produkció örvendezteti meg majd azokat a kicsiket és nagyokat, akik elmennek az új egyetemi sportcsarnokba. December 22-én 15 órától Győrött vendégeskedik a világhírű Puppet Show.

Az orosz bábművészet jó híre Szergej Obrazcov révén hozzánk is eljutott. Megcsodáltuk az ujjra és kézre húzott, szemünk láttára megelevenedett embereket és állatokat formázó, jobbára kisméretű bábokat. Natalja és Arkagyij Kovtun 1980-ban alakult több mint 20 fős társulata hasonlít is a meg szokott bábegyütteshez, de nagymértékben el is üt tőle.
 Még akkor is, ha hatásában hasonlatos is hozzá. Mesés történeteket
jelenít meg csodákkal, varázslatokkal tarkítva. Itt is bábfigurák kelnek életre, de úgy, hogy paraván mögött művészek mozgatják őket. A nagy különbség – ez adja a különlegességet, a ritkaságot –, hogy maga az ember, a művész a báb, kistestvéréhez viszonyítva mérhetetlenül felnagyítva. Ez teszi
lehetővé a játékos, mesés, vidám, nemegyszer groteszk vonások érvényesülését. Természetesen a fülbemászó zenével, a kedves dalokkal, valamint a fény és lézer látvány elemekkel együtt. Mindezek mellett az ifjú közönséget bevonják a játékba, a nézők együtt élnek az előadással, s ez ugyanúgy maradandó élményt nyújt, mint a hagyományos, gyerekeknek szóló bábszínház. Az elmúlt több mint húsz év alatt a moszkvai Puppet Show nem csak Oroszországban, külföldön is nagy népszerűséget vívott ki magának. Legutóbb Párizsban aratott nagy sikert.

A Magyarországon bemutatott kétrészes előadás egy űrutazásra invitálja a nézőket, akik a bábfigurák bolygójára tesznek turistakirándulást. A bolygó sok meglepetést tartogat számukra. A turisták sok kedves mesebeli figurával – állatokkal, tündérekkel, ördögökkel – találkoznak. Csodákban és varázslatokban lesz részük. Izgalomban sem lesz hiány. Az űrutazók végül a színes, zenés, mozgalmas, látványos történések élményével térnek vis za a Földre.
Az űrutazásban, a bábok bolygóján történő szövevényes dolgokban Straub Dezső színművész segít eligazodni. A csoport honlapja az interenten:www.3737.ru

 Az előadás december 22-én 15 órakor lesz az egyetemi Sportcsarnokban. Jegyek kaphatók: A Kisalföld Volántourist irodában (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) és a Tourinform irodában, Győrben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig kevés a lakás

A lakásépítések száma jövőre várhatóan évi 40 ezerre emelkedik, majd ezen a szinten stabilizálódik… Tovább olvasom