Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Óriás piramist akarnak építeni Németországban

Német vállalkozók azt tervezik, hogy túlszárnyalják az egyiptomi piramisokat. Az üzletemberek a világ legnagyobb gúláját akarják megépíteni, az ország keleti részének egyik elhagyatott vidékén.
A világ legnagyobb piramisa jelenleg az egyiptomi Gízában van, és 146,6 méter magas. A mészkőtömbökből készült építmény 6 millió 400 ezer tonnát nyom. Az eddigi ismeretek szerint 20 éven át csaknem 20 ezer ember építette.

A németországi Dessauban tervezett építmény csaknem 20 méterrel lesz ennél magasabb. Az ötlet a Piramis Baráti Körtől ered, amelyhez közgazdászok és egy író is csatlakozott.

A vállalkozók egy kriptát hoznának létre a piramisban, ahová temetkezni lehet. Mint mondták: hamarosan mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy egy piramisba temetkezzen. Sőt, azt ígérik, hogy építményük az első olyan temetkezési hely lesz, amely nyitott a világ minden polgára, vallása és kultúrája felé.

Mindennek a szomszéd település lakói nem nagyon örülnek. Mint mondják: nem akarnak a világ negnagyobb temetője mellett lakni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó ütközött lovaskocsival

Személyautó ütközött össze egy lovaskocsival szombaton este Jakabszállás és Kecskemét között, a… Tovább olvasom