Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

ORFK: Röszkénél várható nagyobb forgalom és 1-2 órás várakozás

A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várhatóan 1-2 órás várakozás lesz Röszke autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban vasárnap este 9-10 óráig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap.

Az M5 autópálya közelsége, valamint Röszke autópálya határátkelőhelyen a megnövekvő várakozási idő miatt Tompa közúti határátkelőhelyen is nagyobb forgalommal számolnak belépő irányban vasárnap estig. Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalként ajánlják a 8-18 óra között nyitva tartó bácsalmási és tiszaszigeti határátkelőt.

Románia felől az ártándi határátkelőhelyen is számolnak nagyobb mértékű forgalomnövekedéssel, itt a személyforgalomban vasárnap a belépő irányban alakulhat ki várakozás, amelynek mértéke várhatóan nem haladja meg a 60 percet. A záhonyi határátkelőhelyen vasárnap a kilépő irányban várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás a személyforgalomban.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 24 órás nyitva tartású beregsurányi, a 7-19 óra között nyitva tartó barabási és a 8-16 óra között nyitva tartó lónyai közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség. Mint írták, mivel a Záhonyban kialakuló várakozási időtől függően többen választhatják ezeket a határátkelőhelyeket, így ezeken is kialakulhat legfeljebb 60 perces várakozás.

Horvátország felé, a letenyei autópálya határátkelőhelyen is kialakulhat fél-egy órás várakozás. Az ORFK tudatta: a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással fognak üzemelni, ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok naprakészen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a gyorsforgalmi utak egy-egy szakaszán, különösen a főváros és a Balaton környékén összefüggő kocsisorok alakulhatnak ki.

Az ORFK statisztikája szerint a közutakon az elmúlt 24 órában összesen 123 közúti közlekedési baleset történt, ebből három baleset három halálos áldozatot követelt, 19 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt.

Mindezeken túl további 69 személyi sérülés nélküli, anyagi káros baleset történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön lett milliomos? Az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki. Tovább olvasom