Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Ördögűzés Emily Rose üdvéért

Emily Rose egyik éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy rosszullétei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, hithű katolikus lévén ördögűzésre adja a fejét. Az ördögűzést a plébánosa, Richard Moore atya végzi. Amikor a fiatal lány a kegyetlen ördögűzés következtében meghal, az atyát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják...
rendező: Scott Derrickson

forgatókönyvíró: Paul Harris Boardman, Scott Derrickson
zeneszerző: Christopher Young
operatőr: Tom Stern
producer: Paul Harris Boardman, Beau Flynn, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Tripp Vinson
vágó: Jeff Betancourt

szereplő(k):
Jennifer Carpenter (Emily Rose)
Tom Wilkinson (Moore atya)
Laura Linney (Erin Bruner)
Campbell Scott (Ethan Thomas)
Colm Feore (Karl Gunderson)
Shohreh Aghdashloo (Dr. Adani)

A film sztorija

A katolikus egyház, egy nagyon ritka döntéssel megállapította, hogy egy 19 éves egyetemistát megszállta az ördög. Ijesztő visszatekintésekkel spékelve az Ördögűzés Emily Rose üdvéért bemutatja azt a meghökkentő pert, amelynek során egy papot azzal vádolnak, hogy hanyagsága miatt halt meg - az ördög által megszállottnak tartott - a fiatal egyetemista lány.

Emily Rose elhagyja biztonságot adó otthonát, de a leghalványabb elképzelése sincs arról, hogy mi vár rá az egyetemen. Egyik éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy rosszullétei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, hithű katolikus lévén ördögűzésre adja a fejét. Az ördögűzést a plébánosa, Richard Moore atya végzi. Amikor a fiatal lány a kegyetlen ördögűzés következtében meghal, az atyát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

Erin Bruner, a jó nevű védőügyvéd hosszas vívódás után elvállalja Moore atya védelmét - cserébe főnökeitől azt kéri, hogy vegyék be üzlettársnak az ügyvédi irodába. A tárgyalás során Erin cinikus hozzáállását és ateizmusát egyre inkább kikezdi Moore atya töretlen hite, és a számtalan ijesztő, megmagyarázhatatlan esemény, amely az esetet körüllengi. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - chandler

"Könnyen belátható azonban, hogy az amúgy jó szándékú, galamblelkű
pap érvelése meglehetősen gyenge lábakon áll egy sokkal inkább a magabiztos materializmus szilárd talajához ragaszkodó bíróság előtt. Hisz a reverenda sem lehet mentség rá, hogy saját szakállára igyekezett gyógyítani a szenvedő lányt. Aki mégis megkísérli a lehetetlent - ócska szóviccel élve: aki az ördög ügyvédje szerepében tetszeleg - egy középkorú védőügyvédnő. Persze ő sem teljesen sziklaszilárd meggyőződésből, avagy a hivatása iránti elkötelezettségből teszi, hanem mert ígéretet kap főnökétől, ha ez egyszer még "elvégzi a piszkos munkát", nagyon is evilági lesz a jutalma. Az Ördögűzés Emily Rose üdvéért szerkezetileg innentől kétszólamúvá válik: egy ideig a jelenkor bírósági eseményeit követhetjük nyomon, igazi tárgyalótermi krimit kapva a pénzünkért, illetve mindezt időnként a múlt sötét árnyait megismerendő, Emily tömény horrorisztikus passióját exhumáljuk flashbackekbe csomagolva. A kérdés tehát, hogy mi történt valójában Emily Rose-zal? Hát bármi is, készülj fel, hogy szorítani fogod a karfát... "
A teljes cikk

mozinet.hu - Balázs Áron

"Ebben a filmben mindenki az epilepsziára és a pszichikai instabilitásra szeretné rákenni a címszereplő baját, laikus rációt keresve az egyház számára sem mindig egyértelmű ördögi ügyben. Pedig a kis Emilybe (egyetemista korúvá cseperedett Regan klón is lehetne) magának a Sátánnak egyik közeli ismerőse – nem a Pazuzu nevű, hanem valamelyik ismeretlen rokona – bújt bele. Logikus magyarázatot találni nehéz lehet, főleg arra a bevált ördöghajtó-klisére, hogy miért beszél idegen nyelveken a megszállt leányzó."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírálta az EP Románia uniós felkészültségét

Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága november 23-án, szerdán Brüsszelben elfogadta a Románia… Tovább olvasom