Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Orbán: vissza kell találni az imádság és a munka hagyományához

Európa és Magyarország csak akkor tud megújulni, ha az imádság és a munka hagyományát sikerül visszahelyeznie életfelfogása középpontjába - mondta Orbán Viktor.
Európa és Magyarország csak akkor tud megújulni, ha az imádság és a munka hagyományát sikerül visszahelyeznie életfelfogása középpontjába - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a jáki templom felújítási ünnepségén, bejelentve, hogy a kabinet további forrásokat biztosít az épület rendbetételéhez.

Az 1256-ban felszentelt templom nemcsak a magyarországi román stílusú építészet szimbolikus alkotásaként értelmezhető, hanem egy olyan épületként, amelynek története egyszerre fonódott össze a körülötte élő emberek, valamint az egész ország sorsával, és amely valódi mementóként hirdette a munka és az imádság kettős követelményét - fejtette ki a Vas megyei település világhírű templománál felállított színpadon, több száz ember előtt tartott beszédében a kormányfő, aki ezt megelőzően részt vett a délelőtti szentmisén.

Ma ezzel szemben azt látni - folytatta -, hogy Európában lassan már sem az imádságnak, sem a munkának nincs becsülete. "Európa egy agresszív szekuláris, internacionalista és családellenes látomás csapdájába esett, ami logikusan vezet a saját keresztény hagyományainak feladásához. (...) A hajdan égbe törő Európa a földhöz ragadt" - fogalmazott. Szavai szerint a kontinens és benne Magyarország csak akkor tud megújulni, ha sikerül visszatalálnia önmagához, és sikerül visszahelyeznie az imádság és a munka hagyományát életfelfogása középpontjába.

"Mi ezt a feladatot és helyzetet ismertük fel 2010-ben, amikor a választók ránk bízták Magyarország új alkotmányának létrehozását" - jelentette ki Orbán Viktor, jelezve, hogy ehhez először le kellett bontani a magyar alkotmányról "azokat a hagymakupolákat, amelyeket a kommunista rendszer épített rá".

Felidézte, hogy ennek szellemében az alaptörvénybe foglalták a magyar államiság keresztény gyökereit, és - mint fogalmazott - "magunkénak valljuk Szent István útját".
A miniszterelnök szerint "nekünk ezen a saját úton érdemes továbbmennünk, a saját felismert igazságainkat érdemes alkalmaznunk". Felhívta a figyelmet, hogy ehhez vállalni kell a saját út nehézségeit, ki kell állni a magyar érdekekért, és nem szabad megijedni "sem Brüsszeltől, sem a saját magunk árnyékától".

Orbán Viktor egyúttal bejelentette: megállapodás született arról, hogy a kormányzat további forrásokat biztosít a 13. században épült jáki templom, a magyarországi román stílusú építészet egyik legjelentősebb alkotása rendbetételéhez.

Beszéde végén azt mondta, hogy nem a kormány tartja meg az országot, hanem az ország nemzeti érzelmű emberei tartják meg a kormányt. A munka pedig még nincs elvégezve, mindenért meg kell dolgozni, meg kell harcolni, "és ha a mi polgári körös barátaink és a nemzeti érzelmű magyarok nem állnak ott naponta újra és újra a biztatásukkal (...), akkor még a kétharmad ereje is el tud fogyni". A kormányfő ezért támogatást kért az összegyűltektől, úgy fogalmazva, hogy a polgári körök az alkotó, elkötelezett, nemzeti érzelmű emberek gyülekezőhelyei, nélkülük az ország nem jutna semmire, és nem lenne nemzeti kormánya.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. Demalgon 2013. május 02. 07:54
  „Inkább az életed próbáld meg rendbe tenni. A sok kis smiley, ahogy próbálod vele a dühödet és önmagaddal szembeni elégedetlenséget álcázni, valami szánalmas. Nem beszélve arról, hogy ki ha én nem komplexusban szenvedsz. Szavaidat alátámasztani, igazolni nem tudod, és nehezen viseled, hogy minden szavadat bárki megkérdőjelezheti és meg is teszi. Nehezen tudod kezelni, ha ugyanazt a stilust kapod vissza, ami te vagy, és próbálsz többnek látszani annál, mint ami valójában vagy. Bárhogyan is nézzük, azok, akik emberi roncsok az élet megpróbáltatásaitól is különb értelmi képességgel rendelkeznek.”
 • 61. zeta62 2013. május 01. 20:55
  „:))))))))))))))
  Erőlködj csak csicska 2...”
 • 60. Demalgon 2013. május 01. 11:24
  „A semmit nem nehéz utánozni. Vagy csinálsz valamit? Eddig még nem láttam, hogy használtad volna a guglit :) Jaj bocs, elfelejtettem, hogy a számitógép szélesebb spektrumú használata meghaladja szűkös értelmi képességed. Bocsánat, de nem lehet téged egy szinten emliteni a többi hozzászólóval, csak valahol lejjebb. Fejlődj még.”
 • 59. zeta62 2013. április 30. 22:03
  „58. Valaki 2013.04.30. 15:56

  Nem, csak tehetetlenségében elővette a csimpánz effektust, és megpróbál utánozni! :)”
 • 58. Valaki 2013. április 30. 15:56
  „Mi van demizson, fejedre dőlt a gugli? :))))”
 • 57. Demalgon 2013. április 30. 13:46
  „Az aberráció és a skizo kezelhető.

  Nem az a baj, ha akármilyen szavakkal fejedre olvassák a hülyeségedet. A hülyeség a baj.
  Fejes Endre

  Teljes mértékben megértettem az önelégült szó lényegét: a hülyeség és gőg keveréke.
  Anna Gavalda

  A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.
  Albert Einstein

  A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben előforduló anyag a Világegyetemben.
  Thomas Alva Edison

  "Az irigység a középszerűek vallása. Megnyugtatja őket, csillapítja mardosó nyugtalanságukat, és végső soron szétrohasztja a lelküket, mert addig igazolják vele a kapzsiságukat és fukarságukat, amíg már maguk is elhiszik, hogy az jó, és hogy a mennyország kapui csak a magukfajta korcsok előtt nyílnak meg; akik úgy élik le az életüket, hogy semmi nyomot nem hagynak a szánalmas igyekezeten kívül, hogy másokat lehúzzanak, hogy kizárják, sőt ha lehet, tönkretegyék őket; akik puszta létükkel, önmagukkal bizonyítják, milyen szegények lélekben, szellemben és testben. Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk."

  Carlos Ruiz Zafón

  Amúgy látom nem tanították .... jaj bocsánat, azt a szót, hogy tanulás nem ismered ... nem is érdemes folytatni a mondatot, hisz tanulatlanokkal vitázni pont olyan, mint amikor megreped a tükör, amikor belenézel.”
 • 56. zeta62 2013. április 29. 22:18
  „SIC ITUR PER ASPERAM, AD ASTRA

  ,,Térdre, csuhások!" ,,Imához!" ,,Énekeljük el a himnuszt!" ,,Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!"
  (orbán viktor félhangos megjegyzései, mind ahányszor az 1990-1994-es ciklusban egy keresztény-demokrata képviselő szólásra emelkedett)

  ,,Európa és Magyarország csak akkor tud megújulni, ha az imádság és a munka hagyományát sikerül visszahelyeznie életfelfogása középpontjába."
  (orbán viktor a jáki templom felújítási ünnepségén, 2013, április 28-án)
  () Varga B. Tamás ()”
 • 55. Eva- 2013. április 29. 20:16
  „olvasd vissza a 40-es kommentet!Itt!
  :)”
 • 54. zeta62 2013. április 29. 20:13
  „Tudod, egyszerű a recept: ha nem írok, ne válaszolj!”
 • 53. zeta62 2013. április 29. 20:13
  „Hát igen, csicska-szindróma!
  Szöveg-szöveg-szöveg!
  Sokadszorra ismétlem: hiába ismételgetitek mantra-szerűen, a sok hazugságot, az attól még nem lesz igaz!
  A véleményed meg pont lecsinálom akkor, amikor csak vagdalkozol, de alátámasztani konkrétummal nem tudod.
  EZT TE IS PONTOSAN TUDOD, EZÉRT A KIBÚVÓNAK SZÁNT NAGYKÉPŰSÉG. Nem kicsit jellemző egy bizonyos jól körülhatárolható rétegre.
  Addig csókolgassátok egymást csicskával! :)”
 • 52. machers 2013. április 29. 19:43
  „50.zeta62 2013.04.29. 18:48
  Ne röhögtess!
  Nem most másztam le a meggyfáról, hogy elkezdjek másolgatni neked az általad leírtakból.
  Nem gondolom, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, az tuti. Még utóbb kiderül, hogy te állítottad össze a Schindler listáját.”
 • 51. zeta62 2013. április 29. 18:52
  „Ismét leszögezem, ha ennyire nem érdekellek, akkor mi a búbánatosért irogatsz folyton? :)
  Tudod, egyszerű a recept: ha nem írok, ne válaszolj!”
 • 50. zeta62 2013. április 29. 18:48
  „49. machers 2013.04.29. 17:57

  Na, okoska, akkor nem okoz gondot a megkeresése, idézd!”
 • 49. machers 2013. április 29. 17:57
  „47.zeta62 2013.04.29. 16:49
  Te most hülyéskedsz?
  Nem neki kell bizonyítani.
  Végig zsidózod az egész fórumot. Az összes hozzászólásod másról sem szól. Engem mondjuk nem zavar, csak utána ne kérd ki magadnak, mert az már röhejes.”
 • 48. machers 2013. április 29. 17:46
  „39.vonLichthofen 2013.04.29. 14:44
  Én fogadok veled, bár a díjra nem tartok igényt.
  Sem stílusban, sem érvanyagban, sem "pártállásban" nem összehasonlítható a két hozzászóló.
  Demalgon egy kicsit indulatos néha, de tárgyilagos és tényszerű.”
 • 47. zeta62 2013. április 29. 16:49
  „Tudod, nem ártana idézned, hogy hol és mikor zsidóztam, ha már ideböffentettél.
  Csak neked pár mosolyka, (mert ugye nem idegen vagyok)
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 46. zeta62 2013. április 29. 16:47
  „Engem se zavar, hogy szadesz-nyaló idegen vagy....”
 • 45. Eva- 2013. április 29. 16:22
  „http://szerzetes.hu/irodalom/t%C3%B6r%C3%B6k-j%C3%B3zsef-legeza-l%C3%A1szl%C3%B3-szacsvay-p%C3%A9ter-benc%C3%A9sek

  elolvasni kötelező--miféle meggondolásból kell a munka és imádságot
  imádságot és munkát

  alkalmazni 11.8%os munkanélküliség mellett”
 • 44. zeta62 2013. április 29. 16:05
  „Ahogy a 2014-es választások ideje egyre közeledik, úgy élesedik a küzdelem.
  Az ország problémáit reklámfogásként tűzik zászlajukra a levitézlett mentelmi jogukkal visszaélő politikusok.
  Arról viszont mind hallgatnak, hogy az országot közös erővel döntötték romba, saját rohamos gazdagodásukra. Az emberek rövid politikai emlékezetében bízva, hazudoznak, vagy ferdítenek, egymásra kenve a közös bűneiket.

  Be kell látni, hogy szinte az összes, a politikai porondon eddig megfordult pártpolitikus, és közméltóság jobb esetben cionista bábként, rosszabb esetben aktív ötletelőként ugyanazt az ülepet nyaldosva ücsörög a parlamentben, közszférában, minisztériumokban, önkormányzatokban.
  Tetejében a választott, és a több mint fele részben listás (azaz senki által meg nem választott) képviselőként az ország egészének ártalmára tevékenykednek. Főként azért mert választóik és az ország érdekei helyett a saját (no meg a környezetükbe tartozó kivételezettek) anyagi és karrier érdekeiket tartják szem előtt. Valamint a háttérhatalomét, akiktől függenek.
  Ez alól szinte nincsen kivétel. Akik letértek erről a bejárt korrupcióval kikövezett útról, azokat rendre kigolyózták. (így vagy úgy)

  A pártok mára a legkártékonyabb képződmények. Az ország lakosságának semmiféle felelősséggel nem tartoznak, de nem is vállalnak.
  Akik még ma is pártban gondolkodnak, azok elfogadják az ezzel járó korrupt és aljas nemzetrontó játékszabályokat, melyek behatárolják a mai pártok lehetőségeit. Vagyis még ha nem is azokkal az elképzelésekkel indulnak, mindannyian kénytelenek belesimulni a pártokrácia mai elvárásaiba.

  Erre egyetlen megoldás létezik, mégpedig a nép által közvetlenül megválasztott bátor és erkölcsileg stabil egyéni képviselőknek kell elsöpörnie a pártokat gúzsba kötő, korrupcióval átszőtt pártokráciát”
 • 43. kerteszb 2013. április 29. 16:00
  „Mi az zeta62, azt hiszed, hogy ha mindenhez tízszer szólsz hozzá és telerakod smiley-val, akkor igazad lesz? Tipikusan az állandó zsidózástól kielégülő jobbiknáci vagy, gondolom ezt nem veszed sértésnek, mert büszke vagy rá.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zuglói aktivista magánakciója miatt magyarázkodik az Együtt 2014

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint félreértés áll a zuglói… Tovább olvasom