Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának

A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnelkövetők pártját fogta, és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel.
A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnelkövetők pártját fogta, és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel.

Orbán Viktor ezt vasárnap reggel mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavató ünnepségén, a budai Várban.

A kormányfő beszédében hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy sok még a teendő, messze még az az idő, amikor "ferencjóskásan azt mondhatnánk, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve". Még mindig sokan vannak ugyanis - folytatta -, akik nem érezhetik kellő biztonságban családjukat, vagyonukat, ezért sok és nehéz munkájuk lesz az új rendőröknek, akiktől Magyarország odaadást, hivatásszeretetet, tisztességes munkát és önbecsülést vár.


Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. gjozsi88 2012. június 26. 20:09
  „Túrabakancs!

  "Ahogy szoktam mondani, mindig az arányokat kell figyelembe venni! Persze hogy a Fidesz körül is vannak
  /lesznek is még/ botrányok, de ezek eltörpülnek a szoclibek ámokfutása mellett. "

  Azok után, hogy a Budai 4-5 milliárdot keres.....ezt maga Deusch Tomika eltüntette a beléptetőkkel!
  Arról nem beszélek, hogy a MOL plakett 500 milliárdjából elvesztett milliárdok, a makacsságból....a jegybanktörvényhez eddigi ragaszkodásért, melyet vissza kellett vonni,......több száz milliárdos bukta!

  "A földügyek pitiáner dolgok,
  legalább magyar kézben lesznek a földjeink. Előzőleg nem így történt sok esetben"

  Magyar gazdák elöl szerzik meg fideszes földműveléssel eddig nem foglalkozó úri gyerekek!”
 • 51. gjozsi88 2012. június 26. 20:05
  „Túrabakancs!

  "Ahhoz képest, hogy agyilag 3-évesek szintjén állok szerinted, elég szépen sikerült megalapoznom az életemet. "

  Ez a Matolcsinak is sikerüllt, miközben nem éri el a 3 éves gyerek szintjét a tündérmeséivel!
  Azaz nem extrém az eseted!”
 • 50. machers 2012. június 25. 22:32
  „48.Túrabakancs 2012.06.25. 22:09
  Jól van, na! Tudod, hogy a hozzászólásaidra gondoltam, amelyejókben magyarázod a magyarázhatatlant. Bár, amikor a nyugdíjasok kontra állatvilág hasonlatod írtad, akkor még a három év is soknak tűnt. Nem felejtek!
  Az igazi ámokfutás két éve kezdődött, amikor a fosztogatást állami, törvényes szintre emelték. Lásd mnyp. Kérdem én, hova lett?
  Amikor a leendő nyugdíjasok jövőjét lopták el, akkor miért nem emelted fel a szavad? Amikor a tákolmányból kiírták a nyugdíjhoz, az egészségügyi ellátáshoz való jogot, akkor hol voltál? Amikor az illetékből adót csináltak, akkor miért hallgattál?
  Ennyit az arányérzékedről.”
 • 49. Ambar 2012. június 25. 22:24
  „Földpályázatok a nyerők titkosítva!Vajon miért?! De hát a földet művelni titokban nem lehet ,ja persze a pályázat nyerők nem művelik a földet.Csak a haszonbérletet teszik zsebre.Na ugye mire használhatók a feleségek.Tiszta Győzike család az egész kormány és a holdudvar.Mikor az Apeh felderítette az adócsalást hát azt mondata tehetek róla hogy nagyanyánk három házat hagyott a gyerekekre!Szegény nagyanya életében nem dolgozott, de sok pénze az volt!Ki a francnak van köze ahhoz hogy miből!Győzike meg a templom egere, miből fizetne adót!Hát így zajlik ez miért ne tenné ő is ha a hatalom is ezt teszi!Szegény feleségek hát tehetnek róla hogy ők nyerték a pályázatokat hiszen annyit tudtak róla hogy aláírták a többiről fogalmuk sem volt.Nehogy már a hozzáértők nyerjenek akkor kik lennének a bérmunkások!”
 • 48. Túrabakancs 2012. június 25. 22:09
  „machers! /43/
  Ahhoz képest, hogy agyilag 3-évesek szintjén állok szerinted, elég szépen sikerült megalapoznom az életemet. Én úgy tudom, a hüle ember ilyenre nem képes. :)
  Jandex!
  Én a mostani rendőrségi botrányokra értettem, ne menj vissza a 90-es évek elejére.
  Joebácsi70!
  Ahogy szoktam mondani, mindig az arányokat kell figyelembe venni! Persze hogy a Fidesz körül is vannak
  /lesznek is még/ botrányok, de ezek eltörpülnek a szoclibek ámokfutása mellett. A földügyek pitiáner dolgok,
  legalább magyar kézben lesznek a földjeink. Előzőleg nem így történt sok esetben.”
 • 47. Fürgeszarvas 2012. június 25. 15:09
  „" Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának!"

  Miért ? Lemondott a kormány ?”
 • 46. kerteszb 2012. június 25. 13:46
  „42: ott a pont!”
 • 45. LAZA 2012. június 25. 13:16
  „Szóval a nyomozás érdekeire való tekintettel hagyjuk még két évig drogozni,és a Dunába ugrálni fiataljainkat?
  Ki tudja,hogy hány szerencsétlen vesszett oda.
  Természetesen bünős az előző rendőr és politikai vezetés is.
  Mindenki aki erről tudott és tehetett volna ellene.Legyen az politikus vagy bünüldöző szerv képviselője.
  Most jön a vezér a szokásos nagy dumával,hogy majd mi!
  Ki hisz már neki?
  Megy tovább minden csak a személyek és a módszerek változnak.”
 • 44. Jandex 2012. június 25. 13:11
  „33. Primax 2012.06.25. 08:49
  Befejeződött a kohézió. / vajon hogy fogják hívni őket, talán bűnőrség vagy fidess?! /”
 • 43. machers 2012. június 25. 12:55
  „30.Jandex 2012.06.25. 05:19
  Nála ez nem kor kérdése.
  Csodagyerek volt. Már háromévesen pont annyi esze volt, mint most.”
 • 42. torrentevader 2012. június 25. 11:48
  „Most a politikusbűnözők fonódnak össze a rendőrbűnözőkkel.”
 • 41. Vale 2012. június 25. 10:17
  „ezt a pofátlanságot..bár nem ez az első és az utolsó..
  http://www.origo.hu/itthon/20120625-nepszabadsag-nem-szunt-meg-vizoviczki-laszlo-erdekeltsegeinek-illegalis-vedelme.html”
 • 40. morz 2012. június 25. 10:15
  „"A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnelkövetők pártját fogta, és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel."

  Most a politikával fonódnak össze.”
 • 39. bojtár 2012. június 25. 10:10
  „Alacsonyan szállnak a hektárok: tovább híznak a fideszes rokonok - narancsbárók nyomában
  Egy kormánypárti képviselő rokkantnyugdíjas édesapja és a megyei kormánymegbízott kabinetfőnökének felesége is földbirtokossá vált a Nemzeti Földalap Veszprém megyei pályázatának köszönhetően - írja a Blikk.
  A fideszes Szedlák Attila gyógypedagógus neje Balatonvilágoson 34 hektáros szántó bérleti jogát nyerte el, de a képviselő felesége a Jobbik nyomására végül lemondott a balatoni birtokról.
  Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő és nemesgörzsönyi polgármester édesapja, Győrffy Sándor Nagyacsádon egy 10 hektáros szántó haszonbérleti jogát nyerte el húsz évre, de egy helyi forrás szerint az idős férfi egészségi állapota miatt alkalmatlan a gazdálkodásra, egy vadászbaleset miatt leszázalékolták korábban.
  Győrffy Balázs első munkahelye a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban volt Veszprémben, az Országgyűlésben a mezőgazdasági bizottság tagja, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) alelnöke. Vagyonnyilatkozata szerint csaknem húsz hektár föld van a nevén, főleg szántók.
  A lap megkérdezte a politikust a pályázatról, aki úgy válaszolt: ,,Köszönöm a megtisztelő érdeklődésüket, ez remek alkalom önök számára, hogy velem foglalkozzanak, de nem kívánok élni a lehetőséggel" - mondta, majd pofátlanul letette a telefont.
  A Veszprém megyei kormányhivatal kabinetfőnöke, Takács Szabolcs felesége, Takácsné Légrádi Edina 31 hektárnyi szántót kapott 20 évre Farkasgyepűn, ezért évente 13-14 ezer forintot kell fizetnie hektáronként.
  Takácsné mezőgazdasági iskolába járt, földdel később soha sem foglalkozott, ahogy a férje sem - ezt Orbán Imre, a Veszprém megyei földvédő bizottság jobbikos vezetője mondta, aki szerint elfogadhatatlan, ha egy politikus a politikai tőkéjét, információs rendszerét felhasználva, mások kárára saját családtagjait juttatja előnyökhöz.
  Takácsné Légrádi Edina vidékfejlesztési menedzserként dolgozott a Pápa és Környéke Települési Önkormányzatok Területfejlesztési Társulásában, idetartozik Farkasgyepű is. Férje Bakonyjákó polgármestereként elnökségi tag volt.”
 • 38. bojtár 2012. június 25. 10:09
  „Megint a Közgép - újabb milliárdos tendereket nyert Simicska érdekeltsége
  A Közgép újabb közbeszerzéseket nyert: konzorciumtársaival hulladékkezelőt építhet Jánossomorján, az érdekeltségébe tartozó cég pedig utastájékoztató eszközöket szállít a GYSEV-nek.

  A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. újabb munkát nyert el konzorciumtársaival együtt, ezúttal a jánossomorjai hulladékválogató- és kezelőművet építheti meg nettó 1,46 milliárd forintért. Az építés a Mosonmagyaróvári nagytérségi települési szilárd-hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése című projekt keretében uniós és magyar támogatással valósul meg. A beszerzés során a WKG-2012 Konzorciumnak, azaz a Közgépnek, a West Hungária Bau Kft.-nek és a Geohidroterv Kft.-nek a technológia szállítása mellett létesíteni kell egy kezelő és egy válogató csarnokot, szociális épületet, ezekhez kapcsolódóan utakat, parkolót, valamint kiépíteni az energia- és vízhálózatot. A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás közbeszerzési tájékoztatója szerint ketten tettek ajánlatot, azonban a másik ajánlattevő nevét nem közölték.
  A Közgép konzorciumtársaival már részt vesz nettó 1,71 milliárd forintért a szabolcsi és borsodi bezárt hulladéklerakók rekultivációjában, Heves megyében és térségében nettó 3,77 milliárdért, Dél-Balaton és Sió Völgye térségében 2,6 milliárdért, Kaposvár és térségében 1,44 milliárdért, valamint kivitelezője a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási programnak is (három közbeszerzés eredményeképpen), 14,55 milliárd forintért.
  A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-től (GYSEV) is újabb megbízást kapott a Közgép, illetve az érdekeltségében lévő - a Transdanuvius 2000 Távközlési és Közlekedésautomatikai Építő Kft.-n keresztül -, szombathelyi székhelyű Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezés Építő Kft. (DTB, korábban MÁV-cég). Utastájékoztató rendszereket telepíthet három vasútvonal-szakasz kilenc állomásán, nettó 229,7 millió forintért. A beszerzés becsült értéke nettó 230 millió forint volt, ám az három részteljesítésre, összesen 17 állomás felszerelésére vonatkozott, de a keretösszeg csak az első részre, kilenc állomásra lesz elég. A másik két részteljesítésre magas árajánlatok érkeztek. Csak a DTB tett ajánlatot, a már márciusban aláírt szerződése hat hónapra szól - derül ki a Közbeszerzési Értesítőben a napokban közzétett tájékoztatóból. A DTB utastájékoztató rendszert telepít, hangrendszert, lcd peronkijelzőket, monitorokat, interaktív info oszlopokat és induló-érkező táblákat szállít.
  A több vasúti projektben is részt vevő Közgép tavaly augusztusban négy évre, nettó 700 millió forint keretösszegű megbízást kapott a GYSEV-től pályaépítő és karbantartó nagymunkagépes feladatok ellátására, konzorciumtársa a Swietelsky Vasúttechnika Kft.
  (Napi)”
 • 37. Joebacsi70 2012. június 25. 09:47
  „23. Túrabakancs 2012.06.24. 20:01

  Reményeim szerint a Fidesznek (=Orbán Viktor) köszönhetően elindult valamiféle megtisztítási, megtisztulási folyamat. Nem, nem azért, mert ők "szeplőtelenek". Egyszerűbb az ok. Eddig működött a kéz kezet mos, holló a hollónak nem vájja ki a szemét elv. 4 évig te lopsz, majd helyet cserélünk, 4 évig megint én lopok, és így tovább. Közben egy kis cirkusz a népnek, egy kis kenyér és mindenki "boldog". Azonban közbejött a szocik + 4 éve, és ezt már nem sikerült ép elmével feldolgozni, átvészelni. Elkezdődött a politikai alapú tisztogatás, a szennyesek kiteregetése. Mivel most a fidesz van hatalmon, így természetesen csak balos ügyek pattannnak ki. Bízom benne, hogy a következő választást elvesztik, jó alaposan, és akkor kicsit a másik oldalon is elindul a megtisztítás. Előbb-utóbb pedig csak kikopik a férgese, ha már normális rendszerváltást nem tudtunk csinálni 22 éve. Sajnos az ország beleroggyan(t) ebbe, de magunknak köszönhetjük. Remélem majd a talpraállás is elérkezik, ha a mostani "régi és újkomcsi" elit eltűnik a közéletből.”
 • 36. bojtár 2012. június 25. 09:39
  „Újra egy visszaélésgyanús fideszes földpályázat
  A Jobbik szerint le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, hiszen véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól (NFA) - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán.Szedlák Attila gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el az NFA pályázatán, holott a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek. - mondta szombati sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, aki szerint felháborító, hogy miközben tapasztalt, helyi gazdák is indultak a pályázaton és a kormány folyamatosan a helyi kisgazdálkodók támogatását hangoztatja, ennek ellenére egy gazdálkodási tapasztalattal nem rendelkező fideszes politikus felesége nyerte el a földek használatát.

  A Jobbik szerint fel kell oldani a földpályázatok titkosítását, jogorvoslati lehetőséget kell biztosítani a hasonló esetek miatt. A nemzeti ellenzék pártja követeli az összes szerződés felülvizsgálatát is. Emellett Magyar Zoltán elmondta: hétfőn ellátogat az NFA-hoz és országgyűlési képviselőként kikéri a pályázati anyagokat, majd ezt követően ha szükséges, feljelentést is tesz az ügyészségnél és Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnál. Nehéz elképzelni, hogy nem történt visszaélés a pályázat kiírásánál vagy elbírálásánál - fogalmazott Magyar Zoltán. A Jobbik emellett felszólítja Szedlák Attilát, hogy mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról, valamint a litéri polgármesteri posztról is. Hozzátette: ha nem mond le, akkor a Fidesz bebizonyítja, hogy "nem a föld számít neki, csak a saját oligarcháinak és narancsbáróinak a kiszolgálása".

  Frissítés : Használt a nyilvánosságra hozás, máris lemondott a földről a Magyar Zoltán által felszólított narancsbáró - felesége

  Lemond az általa elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta. Szegény.

  "A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról" - állította Szedlák Bernadett az MTI-nek.

  A jobbikos Magyar Zoltán szombati sajtótájékoztatóján azt közölte: pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól. Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de - mint azt Magyar Zoltán mondta - a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.”
 • 35. PaPa 2012. június 25. 09:06
  „A belügyi maffiának kell a terület és nem tűri meg a konkurenciát ezért tisztítja meg azoktól az emberektől akik nem az ő bandájához tartoznak.Mi van Gergényivel? vagy ki a polgárőrség elnöke? Milyen szervezetbe pumpálják a mi pénzünket? A belügyminisztériumnál nincsen nagyobb maffia Magyarországon.”
 • 34. Joebacsi70 2012. június 25. 09:06
  „Már nincs szükség az összefonódásra, beépülésre, információ szerzésre. Egyszerűbb megoldást találtak. Törvényeket kell alkotni saját igények szerint. Így nincs bűncselekmény, nincs nyomozás, sőt, még nokiás dobozra sem lesz szükség. Legálisan, teherautóval, hajóval, vonattal lehet kimenteni a pénzeket az állami megrendelések útján.
  Ahogy a közmondás is tartja: amit szabad Jupiternek (Közgépnek), nem szabad a kisökörnek (V. Lászlónak).”
 • 33. Primax 2012. június 25. 08:49
  „"Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának"
  Nem értem.
  Hát volt ilyen ? ? ?
  2010-ben - állítólag - rendet raktak. Kettő hét alatt.
  Tehát : nem - igazán - értem, hogy most minek is van vége....?”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólók, mezek, farmerek, ingek: 100 milliót érő hamisított ruhát foglaltak le

Több mint százmillió forint értékű, hamis márkajeggyel ellátott textilárut foglalt le a Nemzeti Adó-… Tovább olvasom