Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

˝Orbán Viktor valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozhatott˝

Az MSZP szerint Orbán Viktor valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozhatott a közelmúltban.
Az MSZP szerint Orbán Viktor valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozhatott úgy a közelmúltban, hogy a kormány megvédte a nyugdíjakat, emelte a béreket és a megszorítások helyett újjászervezte az országot.

Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a miniszterelnök pénteken, a Facebookon közzétett videóüzenetében bejelentette: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát. "Mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük és megszorítás helyett inkább újjászerveztük az országot" - idézte a kormányfőt az ellenzéki képviselő, majd úgy folytatta, "nehéz szavakat találni ezekre a kijelentésekre". Elmondta, Orbán Viktor már kizárólag saját szavazótáborához szól, akik kritika nélkül elfogadnak bármit, ettől eltekintve azonban szerinte "ilyet csak olyan mondhat, aki valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll".

A miniszterelnök állításait sorra véve Burány Sándor kiemelte: a nyugdíjak területén "nem történt más, minthogy az Orbán-kormány betartotta a törvényeket", miközben a hosszú távú nyugdíjkilátások kedvezőtlenné váltak azt követően, hogy a kabinet "egyszerűen lenyúlta" mintegy hárommillió ember nyugdíjmegtakarításait.

Burány Sándor szerint nehéz nevetés nélkül megállni Orbán Viktor bérekre vonatkozó mondatát is, mivel szerinte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai is azt mutatják, hogy csökkentek a nettó reálkeresetek és -bérek a kormány gazdaság- és adópolitikája miatt. "Ezek után szemrebbenés nélkül azt állítani, hogy emelték a béreket, ehhez igazán vastag bőr kell" - fogalmazott.

A szocialista képviselő a kormány "sajátos szóhasználataként" értelmezte, hogy rendre az ország újjászervezéseként értelmezi a szocialisták szerint két éve folyamatos megszorításokat. Mint mondta, a kabinet inkább újra írja a magyar nyelv értelmező szótárát, csakhogy ezt ne kelljen bevallania.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Karcsika 2012. július 18. 11:09
  „Őt nem kezelik?
  Kérjuk adója 1 %-val támogassuk sérült Ferike szüleit
  http://bit.ly/Q1GjEG”
 • 49. gte325 2012. július 17. 20:36
  „orbánnak nem kell ahhoz tudatmódosító, hogy hülyeségeket beszéljen, ennek a <moderálva>a hazudozás a vérében van, meg a stábja -matolcsirogánszijgyártólázár, meg a többi semmirekellő bűnöző- is segíti.”
 • 48. gjozsi88 2012. július 17. 17:54
  „Patriot!
  A szocik országkockázata ugyan akkora adósságnál 175 bázis, 265 ft euro árfolyam, 5% alapkamat, 5,5% átlag állampapirhozam és 3,5% infláció, növekvő gazdasági pálya, csökkenő hiány!
  Imádott vezéred a szabadságharccal, ugyan azt az adósságot...miközben eltapsolt 3000 milliárdot.....500-710 bázis, 285-324 euro árfolyam, 7% alapkamat, 7-10,5% állampapirhozam, 5% feletti infláció, csökkenő gazdasági pálya!
  Egyébb adatokat is összehasonlithatsz......mondjuk beruházás, fejlesztés........stb, mindegyikben a sokat szidott szocik a jobb teljesitményt nyujtották!
  A számok makacs dolgok......érzelmi oldalról ne közelits!”
 • 47. Rebeka01 2012. július 17. 13:39
  „Ha Magyarország érdeke úgy kívánnná, hogy koalícióban legyünk a Fidesszel, akkor azt kellene tenni - mondta a Heti Válasznak adott interjújában Suchman Tamás egykori MSZP-s privatizációs miniszter.

  Gyurcsány Ferenc lemondása után már megfogalmazódtak hasonló felvetések, csak akkor a Fidesz holdudvarából. A Fidesz-MSZP nagykoalíció valójában már hosszabb ideje működik. Erre utal, többek között, hogy a két párt olvasatlanul fogadta el a lisszaboni szerződést, amely alapja lett egy Brüsszel központú Európai Egyesült Államok kialakításának és a nemzetállami szuverenitás minimálisra szorításának.

  A Medgyessy-kormány idején Keller László szocialista politikus veselkedett neki a fideszes mutyik elszámoltatásának. A második Orbán-kormánynak is nagy ígérete volt az elmúlt nyolc év szocialista bűneinek elszámoltatása. Az eredmény ugyanaz, kéz kezet mos.

  Török Gábor politikai elemző a Barikád hetilapnak adott interjújában azt mondta: "Nem vitás, a kormánypártok számára jóval kedvezőbb partner a régi, bevált, bizonyos értelemben vudubábuként is használható szocialista párt, mint amilyen egy új baloldali párt, vagy éppen a Jobbik lenne. A Fidesz az elmúlt két évben éppen ezen a téren volt a legsikeresebb: az új pártok nem tudtak igazán megerősödni, így ma is a sorait lassan rendező MSZP látszik az első számú kihívónak. A politikai elemző hozzátette: 2010-ben kétségtelenül benne volt a forgatókönyvekben, hogy a szocialisták elvesztik váltópárti szerepüket, átalakul a baloldal, vagy akár - lengyel mintára - egy jobboldali kétpárti struktúra alakul ki. Ez a kérdés persze nem dőlt el még véglegesen, de ami eddig történt, az inkább azt erősíti, hogy a következő választásokon is a szocialista párt marad a baloldal vezető ereje.”
 • 46. Rebeka01 2012. július 17. 13:37
  „mit szinlelnek,tegnap még a fidesszel valo koaliciot sem zárták ki”
 • 45. öszödiböszme 2012. július 17. 13:26
  „42. cicus10 2012.07.17. 10:05
  Már hogy ne lennének. Ott csücsülnek a fityesz padsorában!!
  41. Valaki 2012.07.17. 09:34
  Senki,te melyik fityeszes oligarcha vagy????”
 • 44. Karcsika 2012. július 17. 12:54
  „Re: 15. AnnaMeri 2012.07.16. 17:08
  Igen, biztos kezelik az Orbánt, erről már régóta lehet hallani.
  ---------------------
  Re: 24. háté 2012.07.16. 20:42
  Az MSZP szerint Orbán Viktor valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozhatott úgy a közelmúltban, -- cionista agymosás!
  ---------------------
  Őt nem kezelik?
  Kérjuk adója 1 %-val támogassuk sérült Ferike szüleit
  http://bit.ly/Q1GjEG”
 • 43. Valaki 2012. július 17. 10:29
  „Szegény cicus, 1 év alatt nyomorba döntöttek? :)))”
 • 42. cicus10 2012. július 17. 10:05
  „Csak, hogy tudjátok elvtársak már rég nincsenek!!! Annyira be vagytok gyökösödve nem igaz, Nekem mindegy ki lesz hatalmon de az nem mindegy hogy lenyúlták a magán nyugdíjamat sőt még a nyugdíjam is kevesebb lett te mit szólnál hozzá ha 40 évet ledolgoztál volna és itt a nagy üresség Előbb dolgozzatok és utána mondjátok Elvtársak!!! Jó lesz ha egy kicsit a politikával is foglalkoznátok Nekem Orbán csak nyomort hozott úgy látom nektek nem!!!!!!”
 • 41. Valaki 2012. július 17. 09:34
  „A szocik ámokfutását minusz tízezer milliárdokkal lehet csak mérni, amit a forinttal mutyizók most is próbálgatnak. Csak a vakok nem látják. :)))”
 • 40. kerteszb 2012. július 17. 09:18
  „34: nem, akkor a kedvedért egyszerűen fogalmazva: induljon a beeeeeeeeeeekemenet! :)) Ennyit tudtok...”
 • 39. morz 2012. július 17. 08:51
  „Akkorát nyertünk, hogy hirtelen még a pénzre is szükség lesz amihez egyébként "nem fogunk hozzányúlni". Ez aztán a fényes győzelem. Még jó hogy jó irányba vitték a gazdaságot. Nem két éve ugatják a közgazdászok, hogy az IMF olcsóbban ad pénzt mint a piac?
  Most 2 év után megértették, és kinyilatkoztatták, hogy az IMF olcsóbb. Közben elqrták két évünket.
  Ennél kártékonyabb bandát még nem hordott hátán a föld.
  Lehet hogy Gyurcsányék hazudtak a választásokkor, de hogy Orbán azóta sem csinál mást az is biztos, csak vele az a baj, hogy még a hazudozást is összevissza csinálja. A komcsik ha hazudtak, legalább vigyáztak rá, hogy mindig ugyan azt.
  A szocik legalább a gazdasági széllel nem próbáltak szembe pisálni.”
 • 38. oPTiKa 2012. július 17. 07:52
  „Viki a saját béréröl és nyugdíjáról beszélt. A többi nem érdekli.”
 • 37. mir 2012. július 17. 07:16
  „Patriot

  A kedvenc pártoddal ugyanez a helyzet. ellenzékből tudták a tutit de 2 éve csak katasztrófapolitizálást művelnek. Meg is látszik. De hát az a fránya szemellenző rádszorult ahogyan nézem :) A korrupcióról meg jobb nem beszélned.”
 • 36. Patriot 2012. július 17. 05:42
  „Mióta az elvtársak ellenzékbe vannak azóta irtózatosan értenek a gazdasághoz a pénzpiacokhoz és nem különben a forintárfolyamot befolyásoló dolgokhoz. Míg kormányon voltak gyakorlatilag csak az analfabetizmusukat és gátlástalan korruptságukkal szembesülhetett az ország.
  Mire ez a nagy önteltség?
  Ha nem húzza ki az IMF 24 óra leforgása alatt szoci korormányt a csődből, akkor talán még mindig a lámpa vasakon fütyülne a talpuk alatt a szél.”
 • 35. ruig 2012. július 16. 22:48
  „Az Amerikai főtanácsadóról elnevezett un.Brzezinski doktrína írja le a kelet európai országok eladósítását. Beleépítve a Főníciai megállapítást a kamatcsapdáról.A hozzászólásaikból kivehető a többit tudják önök is.Az ország tragédiája a pártérdekek mentén( politizál) véleményez a nép a nép! Óvatosabban kellene bánni a népbutítás kifejezéssel,több szerénységet! Olvassanak utána,miért bukott a Párizs-Berlin-Moszkva tengely? Bővebbé válik az ismeretük!!!”
 • 34. festéktüsszentő 2012. július 16. 22:17
  „kerteszb 2012.07.16. 16:52
  Miért pont két bites? Eltudnád nekem, egységsugarú usernek magyarázni azt a négy állapotú világot?
  Talán É, D, K, Ny -ra gondoltál?”
 • 33. machers 2012. július 16. 22:11
  „28. Ferke 2012.07.16. 21:30
  Semmi bajom Siegel nyilatkozatával. Néhány dologban elfogadom a véleményét. Már csak azért is, mivel neki ez a szakmája. Ezzel együtt ez egy vélemény az ő részéről. Nekünk ez most nem oszt, nem szoroz. Ennél lényegesen fontosabb dolog, hogy a befektetőknek tök mindegy, hogy forint, euró vagy netán fabatka ékeskedik a befektetésükön. Ők a hozamért fektetnek be, ennek tárgya mindegy. Számukra a kockázat és a hozam a szempont. Éppen ezért érdemes megnézni a mellékelt grafikonok közül pl. a cds (országkockázati) felár alakulását, összehasonlítani a kormányváltás előttivel. Nekik mindegy, hogy a fletónak, megyónak, viktornak vagy béla bácsinak hívják az ország "első" emberét.
  A mellékelt graffikonok tökéletesen mutatják, hogy vezéred - finoman szólva - nem mindenben állít valós dolgokat.
  https://www.raiffeisen.hu/documents/global/raiportal/pdf/raiffeisen_strategia/raiffeisen_grafikonkeszlet_2012_Q2.pdf
  Ezekre az adatokra azért olyan büszke ne legyen! Ha semmit nem csinált volna, akkor is jobban állnánk! Így csak kárt okoztak az országnak, de rohadt nagyot.
  Ja, a kérdésre nem válaszoltál!”
 • 32. embertelen 2012. július 16. 21:57
  „Igaz a hír, szerintem iszik az ürge!”
 • 31. machers 2012. július 16. 21:38
  „23. ruig 2012.07.16. 19:19
  A sértődések elkerülése végett, remélem, hogy tudtam segíteni:
  http://www.tozsdeasz.hu/deviza/1/usd_huf/5_ev.html
  Itt az euro is:
  http://www.tozsdeasz.hu/deviza/1/eur_huf/5_ev.html
  Ez a cikk pedig jól mutatja a "szabadságharc" feleslegességét illetve káros, romboló hatását:
  http://www.origo.hu/gazdasag/20120425-toronymagasan-vezet-a-magyar-piac-a-brusszeli-dontes-utan.html”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távközlési adó: a Jobbik kiszűrné terhet áthárító szolgáltatókat

A Jobbik a távközlési adóval kapcsolatban olyan monitoringrendszer kiépítését sürgeti, amely képes… Tovább olvasom