Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Új világrend születik

Ma már nem az a hír, hogy válság van, hanem az, hogy egy új világrend születik, amely remélhetőleg elvezet "az eszét vesztett kapitalizmus korszakából a józan piacgazdasághoz" - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken évértékelő beszédében.
Az ellenzéki politikus szerint Magyarország gyakorlatilag csődbe került, egyedül az IMF-hitel fedezi az ország működését. A pártelnök elmondta: a legfontosabb teendő, hogy munkát és jövedelmet kell teremteni az embereknek, és állami ellenőrzés alá kell vonni a pénzpiacokat. Orbán Viktor hangsúlyozta: az állam gazdasági, szabályozási és ellenőrzési eszközeit meg kell erősíteni.

A politikus szerint az új világrendben is fontos érték marad a külföldi befektetés, de egyenlő feltételeket kell adni a hazai vállalkozásoknak az adózásban és a hitelezésben. A Fidesz elnöke kiemelte: nem legyőzni akarják a kormányt, hanem túllépni rajtuk. "Vissza akarjuk kapni a hazánkat azoktól, akik magánvállalkozásként kezelték és csődbe vitték azt" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

A kormányról szólva Orbán Viktor elmondta: jelenleg az országot a "reménytelenség emberei" vezetik, akik attól félnek, hogy kiderül róluk, nem értenek semmihez. A Fidesz elnöke szerint ami sok, az sok, mindenki változást akar, legfeljebb sokan már nem mernek bízni a változásban. A jelenlegi kormány az országot a szakadék szélére vezette, ezért az emberek dühösek és gyökeres változásokat akarnak.

Az ellenzéki politikus elmondta: a kormány 2002-ben felrúgta azt az 1989-ben kötött megállapodást, miszerint a mindenkori kabinet nem vesz fel hitelt és költi azt jóléti kiadásokra. Orbán szerint a kormány kétségbeesetten küzd a változások ellen, holott nem tud semmit sem felmutatni: nő a munkanélküliség, az államadósság és csökken a gazdaság. A Fidesz elnöke leszögezte, hogy esze ágában sincs feladni. 20 évvel ezelőtt azt vállalta, hogy a kevesek Magyarországa helyett a mindenki Magyarországát építi fel és ezt teljesíteni is fogja. Orbán Viktor szerint ebben a küzdelemben nagyon fontos állomás lesz az idei európai parlamenti választás.

A pártelnök úgy vélte: fel kell morzsolni a kormány ellenállását, meg kell értetni a kabinettel, hogy "minél tovább húzzák, annál mélyebbre kerülnek akkor, amikor eljön az elszámolás napja." Orbán Viktor elmondta: kormányzásuk esetén be fogják bizonyítani, hogy 10 év múlva egymillióval többen fognak legálisan dolgozni, mint most, hogy csökkenthető az államadósság, ha nem hitelekkel, hanem önerőből építik a gazdaságot, és hogy a magyar gazdaság talpra állhat, etnikai konfliktusok nélkül, erős rendőrséggel. Orbán Viktor az "új irány Magyarország, új irány magyarok" felszólítással zárta beszédét.

Olvasóink írták

93 hozzászólás
 • 93. elemér 2009. március 09. 12:21
  „Obama gazdasági programja és az új világrend dióhéjban: Az állami kölcsönöket a bankoknak kell visszafizetni, mert ezt kapták az adófizetőktöl. Befektetés az infrastrukturában, utak, hidak, iskolák és intézmények, nyugdij, munkanélküli segéj, betegsegéj. Megnyirbálni a multik és a gazdagok adókedvezményeit. Ideje hogy fizessék a terheket, amit idáig átpasszoltak az adófizetőknek. Obégatások vannak és lesznek, viszont erre felkészült Obama, mert a világ legjobb gazdasági szakértőit használlja. Obamat a nép választotta.”
 • 92. elemér 2009. március 08. 18:40
  „Obamanak vannak a legjobb gazdasági szakértöi a világon és Soros is Obamat támogatja. O.V. amit állit, az pedig nagyjábol megegyezik amit Obama csapata állit. Felesleges itt szaporitani a szót.”
 • 91. elemér 2009. március 08. 17:49
  „2. hozzászólás Primax

  Tényleges program az nem léztezik és nem is létezhet. Nem Mo.-n kezdődött a világválság, és nem ott fogják ezt megoldani. Ezt mi fogjuk megoldani (USA) és lassan. O.V. pedig ezzel tisztában van.”
 • 90. elemér 2009. március 08. 17:29
  „Nem olvastam a hozzászólásokat mert azok engem nem érdekelnek. Amit O.V. állit azt belehet rakni a bankban.
  Nagyon jól van informálva de én nem tartozom hivei közé. Remélem tanult valamit a veszteségéböl.”
 • 89. 13.István 2009. március 08. 12:14
  „Kérem figyelni mecsoka = martiné már megint a keverés!!!!”
 • 88. mecsoka 2009. március 08. 10:33
  „Kedves áron!
  Nem tudom miből szűrte le, hogy ballibsi vagyok. Én csak jót nevetek azokon, akik azt hiszik a fidesz majd mindent megold. Mert nem. A mai politikai vezetés úgy ahogy van rossz, és le kellene váltani az egész bagázst mszp-től kezdve az szdsz-en,mdf-en át a (stb) a fideszig mindenkit!!! +információként elmondanám, hogy pont az mszp követ jobboldali politikát, a fidesz pedig baloldalit, de semmi probléma, biztos nehéz önnék az orránál tovább látni! Szóval ne ugasson! És nem mosolygok a hívő embereken, csak egyszerűen "hülyének" nézem őket ill hülyíthetőnek! (hogy az ön szavaival éljek!)
  További szép napot!”
 • 87. áron 2009. március 08. 10:15
  „Kedves Mecsoka!
  Önnek 1000 forintos euro kell, valószínűleg még akkor sem fogja felfogni, hogy mi történik Ön körül. Úgy látom - innen külföldről "okoskodva" - , amíg az a 30 % os ballib szavazótábor nem csökken le 10-20 közé (amire SAJNOS nem nagyon látok esélyt), addig Magyarországon nem lesz rend. De egy ilyen "hülye" v. talán csak hülyíthető? nép nem is igen érdemel jobb sorsot. Fáj ezt leírni, de sajnos igaz. Kell még egy-két emberöltő, mire kitisztulnak az agyak. Na, ezt nem bírtam én kivárni és eléggé el nem ítélhető módon megpattantam. Naponta imádkozom érte, hogy ezért a lépésemért ne verjen meg a Jóisten. Ha Önnek ez utóbbi fogalom mond egyáltalán valamit. A materialista, marxista, leninista, engelsista nihil-ben felnőtt generációk ugyanis csak mosolyogni tudnak a Tízparancsolaton vagy egy hívő emberen.”
 • 86. mecsoka 2009. március 07. 19:54
  „#87 Ezt most komolyan gondolja? :D Szegény szegény fidesz a helyzet szerencsétlen áldozata... jajj! :D”
 • 85. tuzson 2009. március 07. 19:22
  „Én féltem az országot március 15-től!
  Szerintem kész a forgatokönyv a balhéra az mszp felbujtokat fog küldeni a tömegbe hogy kirobantsanak utcai
  zavargásokat ezáltal gyengül ujra a forint és a fideszt teszik felelelösé a történtekért!
  És március 20.körül bejelenti az mszp szdsz és mdf hogy létrehoznak egy reform szövetséget mert ez nem állapot amit a fidesz müvel az országban ! És mindenért a jobboldalt teszik felelösért ezáltal választást akarnak nyerni!
  Ne döljünk be nekik!!!!!!!”
 • 84. Judytka 2009. március 07. 17:52
  „Kami45 2009.03.06. 21:17
  igen,ezért nem is szoktam rá reagálni.”
 • 83. gulyas 2009. március 07. 16:10
  „Kojak, igaza van. Azonban itt nem a gigantikus államadósság a legnagyobb gond (pedig még az ükunokáim is nyögni fogják), hanem az agyak átmosása.”
 • 82. Kojak 2009. március 07. 16:02
  „gulyas!
  Miért van az hogy amit gyurcsány és bandája csinál, az ugyanaz amit kádár és bandája csinált? A hatalmas államadósságra gondolok.”
 • 81. gulyas 2009. március 07. 15:57
  „Emberek! Miért van olyan érzésem, hogy az Orbán által felolvasott szöveget már hallottam és olvastam, méghozzá ´30-as évek írott sajtójából és a filmhiradóiból.”
 • 80. Löw 2009. március 07. 14:21
  „bogote, a sorok között olvasva: szerintem nem marják egymást.
  Nekik így jó,ahogy van. A show müsor-t nagyon sokan beveszik,s elcsorog a nyálunk a jó parlamenti mösoron.
  Amit ök föznek azt mi esszük meg.
  Egyetlen üzem se maradna meg a piacon ilyen gondolkodással,mintg amit ezek a kor**szülöttek müvelnek.
  Még mindég mükszik a cocialista vívmánya: csak mennél közelebb lenni a húsos fazékhoz elve.
  Rendszerváltás ideje körül elbeszélgetve néhány jobboldalival,elsö gondolata az volt: most én jövök a sorba. Most én fogok komcsik helyett fent ülni.
  Az eredményt nap mint nap lehet látni. Anyámnak szoktam mondani: csak bele kell pislantani a pénztárcába...”
 • 79. bogote 2009. március 07. 14:09
  „Fidesz v. Mszp, egyik kutya másik eb! Össze kellene fogniuk , hogy ki tudjunk lábalni a bajból d ez egyiknek sem jut eszébe. Miközben ők egymást marják szomszédaink fejlődnek sőt már le is hagytak bennünket.”
 • 78. gagarin 2009. március 07. 14:07
  „lehet,hogy majd valamikor születik! de az örömapa anyósa jelenleg még MAGTALAN VAGY MEDDŐ!!!”
 • 77. Löw 2009. március 07. 13:17
  „hozzá nem értö balekok /tisztelet a kivételnek/ kormányoznak már több évtizede. Némelyik csak addig tud számolni, hogy mennyi az anyuka gázszámlája+melyik bányát érdemes megkaparítani.

  Na egy országot vezetni nem abból áll,hogy kettöig eltudok számolni. DE eltudnak ezek számolni addig is?
  Piszkosul csípem ezt a balodal+jobboldal+békafeneke oldal besorolást.

  Attól,hogy valaki nem csípi a ruszkikat,-még nem szükségszerü,hogy azt amcsikat kell szeretnie.”
 • 76. novice71 2009. március 07. 13:12
  „alika, itt megnézheted:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3176819700539858901&hl=en”
 • 75. alika 2009. március 07. 12:10
  „"Orbán Viktor: Új világrend születik"
  Csak már látnám...”
 • 74. patriot 2009. március 07. 11:53
  „73!
  Megnyugtatlak veled szemben mit sem fogok változtatni a stílusomon!”
93 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellélegzett a tőzsde, 313 forint az euró

A nap nyertese az OTP volt, amelynek árfolyama 12 százalékkal növekedett a nap folyamán. Újabb… Tovább olvasom