Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Orbán Viktor többet keres, mint Ferenc pápa

A kormányfő naponta bruttó 46 ezer 200 forintot keresett 2013-ban, Ferenc pápa fizetsége ennek körülbelül a fele.
16 és fél milliót keresett Orbán Viktor tavaly – derült ki legfrissebb nyilatkozatából. A kormányfő keresete 2013-ban 16 millió 632 ezer 801 forint volt, ami után 2 millió 661 ezer 248 forint adót fizetett be. Az adókedvezmények rubrikájába nem írt semmit. Számadásá­ból következik, hogy naponta bruttó 46 ezer 200 forintot keresett kormányfői és képviselői fizetésével együtt - írja a Bors.

Ezzel közel a dupláját kapta, mint Ferenc pápa, aki naponta 25 ezer forintnak megfelelő pénzt keres. Akkor jön ki ez az összeg, ha nem a munkanapokkal, hanem egy átlagos hónap 30 napjával számolunk, ahogy más kormányfőknél is tette egy brit felmérés.

A PayWizard évről évre beszámol Orbánról is 48 fős, a világ ve­ze­tői­nek jövedelméről készített összeállításában. Orbán ez alapján 121 fontot keres naponta (1 angol font 375 forint). A kormányfő egyébként hozza a kelet-közép-európai átlagot, fizetése nagyságrendileg a szlovén és a szlovák kormányfő tiszteletdíja körül mozog.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes és MSZP-s képviselő lobbizna azért, hogy Miskolcra is költözzön egy minisztérium

Miskolcra is költözhetne egy minisztérium, ezért kíván lobbizni a város két országgyűlési képviselője, a kormánypárti Csöbör Katalin (Fidesz) és az ellenzéki Varga László (MSZP). Tovább olvasom