Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Orbán Viktor nem megy el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére

A kormányfő azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról".
Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökét arról, hogy nem vesz részt a testület csütörtöki ülésén, amelyre azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról". Ezt Molnár Zsolt, a bizottság elnöke tudatta szerdán az MTI-vel.

Simicska Lajos vállalkozó korábban a mandiner.hu-nak azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek - közös sorkatonai szolgálatuk idején - jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni róla. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy értékelte, minél előbb ki kell deríteni, hogy sérült-e Magyarország nemzeti szuverenitása.

Orbán Viktor úgy reagált, Simicska Lajosból a sértettség beszél, múlt hétfőn az Országgyűlésben pedig egy jobbikos azonnali kérdésre - igaz-e Simicska Lajos nagyvállalkozó vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/IV-es főcsoporttal - kijelentette, "mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani", "mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak".

Molnár Zsolt szerdán az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor levelében azt írta, korábban már a nyilvánosság előtt kifejtette álláspontját.

A bizottsági elnök sajnálatosnak és helytelennek nevezte, hogy Orbán Viktor nem jelenik meg a testület előtt, szerinte a miniszterelnöknek a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is tisztáznia kellene az őt ért vádakat.

A nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön az Információs Hivatalnál (IH) tart kihelyezett zárt ülést.

Molnár Zsolt azt mondta, az aktuális kérdések között az IH-tól egyértelmű és világos helyzetértékelést és kockázatelemzést vár az iraki, kurdisztáni helyzetről, valamint az ukrán válsággal kapcsolatosan. Emellett az Alkotmányvédelmi Hivataltól a gazdaságbiztonsági feladatok hatáskörében vár tájékoztatót arról, hogy a jövőre nézve milyen preventív intézkedéseket tesznek, hogy meggátolják a brókercégeknél történő visszaéléseket. Továbbá egy a közelmúltban nyilvánosságra került hangfelvétel nyomán ugyancsak az AH-tól tájékoztatást vár a betyársereg és a parlamenti pártok esetleges összefonódásáról, az alkotmányos rendet veszélyeztető eseményekről is - mondta el Molnár Zsolt az MTI-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarsoly Csaba visszaveszi a Quaestor vezetését

Tarsoly közleményben azt írta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát… Tovább olvasom