Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Orbán Viktor nem megy el a Kossuth térre

Orbán Viktor nem megy el a Kossuth térre, mert az szerinte azt a benyomást keltené, hogy a Fidesz szervezi az ottani rendezvényt.
"Ez nem pártpolitikai kérdés. Elementáris emberi felháborodással van dolgunk" - fogalmazott Orbán Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta, hogy szolidáris a tüntetőkkel, de mivel nem a Fidesz szervezi a most is zajló demonstrációkat, a párt nem tudja hazaküldeni az embereket. A Fidesz elnöke szerint a baloldalnak már nincs mondanivalója, azt pedig továbbra is visszautasítja, hogy minden rosszért őt magát vagy a pártot terheli a felelősség.

Gyurcsány Ferenctől és ettől a kormánytól már senki nem fogad el gazdasági válságkezelő csomagot. Ez a kormány még a helyén van, de gyakorlatilag már megbukott - mondta Orbán Viktor, aki szerint a kabinet törvényesen szerezte meg a hatalmat, de már nem legitim, hiszen a választópolgárok már nem bíznak az MSZP-SZDSZ kormányban. A magyar kormány olyasmiket tesz, amikről nem állapodott meg a választókkal - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ezt a képet megerősítheti vagy árnyalhatja az október elsejei önkormányzati választás.

Megjegyezte: szerinte a kormány közérdekű adatokat is hamisított. A volt kormányfő kikérte magának, hogy a miniszterelnök szerint Antall József vagy a polgári kormány adatot hamisított. "Gyurcsány Ferenc az egész politikai elitet akarja maga mellé lerántani a sárba. Ez egy beteges hazudozó mentegetőzési kísérlete" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ő, illetve pártja sohasem hazudott, és nem is fog.

Először a felelősség kérdését jogilag is rendezni kell - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki az InfoRádióban beteges hazudozónak nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, és a kiszivárogtatott hangfelvétel alapján igen nehéznek minősítette a kormányfő helyzetét. Hozzátette: a Fidesz jogászai dolgoznak a miniszterelnök jogi felelősségre vonásához szükséges dokumentumokon.

Megismételte, hogy szerinte korlátozott hatalmú, válságkezelő szakértői kormányra van szükség a mostani kabinet helyett. Ez egy ismert recept - jegyezte meg a Fidesz elnöke, aki szerint Nyugat-Európában már oldottak meg ilyen válsághelyzetet szakértői kormány alakításával. Romano Prodi is így kezdte politikai karrierjét, független professzorként egy szakértői kormány élére hívták meg - emlékeztetett Orbán Viktor.


Forrás: InfoRádió

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hunyadi-emlékévvel ünnepel Hódmezővásárhely

Hunyadi-emlékév kezdődött szeptember 21-én Vásárhelyen, mely keretében szobrot avatnak a város… Tovább olvasom