Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Orbán Viktor levelet kapott a mozgáskorlátozottaktól

Igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartják az újonnan bevezetett útdíjat, ami az eddiginél is jobban ellehetetlenítené a közlekedésüket, mindennapjaikat.
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy az útdíjjal ne lehetetlenítse el végképp a súlyosan morgáskorlátozott emberek közlekedését. Hegedüs Lajos, a MEOSZ elnöke az ügyben levelet is írt a miniszterelnöknek és az illetékes minisztereknek - írja a HVG.

A szövetség szerint a kormány több intézkedésével eddig is nehezítette a kerekesszékes, mozgássérült emberek közlekedését, a most bevezetett útdíj miatt azonban sokan közülük már a munkahelyükre vagy bevásárolni sem fognak tudni eljutni, mert rendkívül alacsony jövedelmükből nem tudják megfizetni az új adót.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a közösségi közlekedés nem akadálymentes, így a súlyosan mozgáskorlátozott emberek csak személyautóval tudnak közlekedni. A bevásárlást többségük csak a városok peremére települt, sokfajta fogyasztási cikket forgalmazó nagyáruházakban tudja elintézni, mert azok akadálymentesek.

Ezeket az üzleteket az esetek jelentős részében januártól már csak fizetősen lehet megközelíteni. A mozgássérült embereket iskolába, munkába, orvoshoz szállító támogató szolgálatok mikrobuszai után pedig dupla összegű útdíjat kell fizetni, ami újabb csapás a támogató szolgálati rendszerre, amely amúgy is az összeomlás szélén áll az elmúlt évek egyre csökkenő állami támogatása miatt.

A MEOSZ igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartja az újonnan bevezetett útdíjat, ezért arra kéri a kormányt, hogy legalább a városi utakat tehermentesítő gyorsforgalmi utakon és a nagyáruházak elérését biztosító autópálya-szakaszokon szüntesse meg a díjfizetési kötelezettséget, valamint mentesítse az útdíj alól a támogató szolgálatok gépjárműit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább húzódik a Kulcsár-ügy

Kulcsár Attila és társai ellen sikkasztás miatt több mint egy évtizede indult eljárását tárgyalják… Tovább olvasom