Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Orbán Viktor kész a vitára az első forduló előtt is

Orbán Viktor kész a választások első fordulója előtt is a nyilvános vitára Gyurcsány Ferenccel. Orbán kihívása után Gyurcsány Ferenc visszautasította azt, hogy a két forduló között legyen a vita. Az időpont még vitatott.
Gyurcsány Ferenc szerint nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatban vitatkozni, mert a kormányfő-jelöltek szavait ki kell tenni annak a próbának, hogy másnap mindenki végiggondolhassa: igazat mondott-e a miniszterelnök vagy a pártelnök. Gyurcsány Ferenc erről pápai gyűlésén beszélt.

Elemzők szerint Gyurcsány felvetése mögött az áll, hogy a miniszterelnök számít a balliberális többségű média - számára kedvező - elemzéseire, ezért nem hajlandó közvetlenül a kampánycsend előtt vállalni a vitát.

A Fidesz pénteken először a két választási forduló közötti időszakot, majd az első forduló kampánycsendje előtti napot, április 7-ét javasolta a Gyurcsány-Orbán tévés vita időpontjának, míg a kormányfő legkésőbb április 5-én vitázna.

A Fidesz szerint a szocialisták elfogadták a „Magyarország 2006" című vitasorozatra tett javaslatuk többi részét, így az energiaárakról és az életszínvonalról Kóka János és Áder János; a foglalkoztatottságról Csizmár Gábor és Varga Mihály; a kórházprivatizációról és a gyógyszerárakról Rácz Jenő és Mikola István; a falvak helyzetéről Nagy Sándor és Hargitai János; az otthonteremtésről Kolber István és Matolcsy György; a családtámogatásról pedig Göncz Kinga és Pokorni Zoltán vitatkozhat.

Eredetileg a Fidesz a kormányfő-jelölti vitára a két forduló közötti időpontot javasolt, de azt a szocialisták visszautasították, és a megmérettetés előli kitérésnek nevezték. A Fidesz javaslatát az MDF és az SZDSZ sem fogadta lelkesen, mondván: képviselőiket nem hívták meg.

(Forrás: Krónika hírszolgálat, Figyelőnet)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzcsapok a védelemért

Sopronban és környékén több száz tűzcsap biztosítja vészhelyzetben az oltáshoz szükséges vizet.… Tovább olvasom