Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Ismét megszületett a reménytelenség koalíciója

Ismét megszületett a reménytelenség és az összeomlás koalíciója, ám nem az ország, hanem csak az MSZP van reménytelen helyzetben - mondta pénteken Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt európai parlamenti választási vitasorozatának budapesti bevezetőjében.

Az ellenzéki párt elnöke szerint az reményre ad okot, hogy az emberek ma már tisztán látnak, és nem kérnek a bukott politikusokból. A pártelnök szerint sem az MSZP, sem az SZDSZ nem bízik a magyar emberekben, így nem meglepő, ha az emberek sem bíznak bennük. Szerinte június 7-én az európai parlamenti választás egyben a most megalakuló kormányról szóló bizalmi szavazás is lesz.Politizálni nehéz feladat, ahol a végén mindig mindenki azt kapja, amit megérdemel - mondta pénteken Orbán Viktor. A Fidesz elnöke hozzátette: előbb vagy utóbb ebben a szakmában mindenkit utolér a végzete.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarország legnagyobb problémája ma nem a pénzügyi egyensúly kibillenése, hanem az, hogy egymillió legális munkahely hiányzik, ezt 10 éven belül pótolni kell. A volt miniszterelnök pénteki beszédében úgy fogalmazott: Magyarországot vissza kell szerezni a "Reménytelenség Bt.-től", azoktól, akik az országot magánvállalatként kezelték, és csődbe vitték, így a "kartellezőktől, a gyárakat, földeket, üdülőket eltulajdonító, adatokat hamisító, sikerdíjakat sikkasztó, az ország vagyonát és az emberek pénzét "elzuschlagosító" szélhámos üzletemberektől". A Fidesz elnöke szerint Ficsor Ádám kinevezése a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterré azt a célt szolgálja, hogy Gyurcsány Ferenc - közvetett módon - az új kormánynak is tagja lehessen. Orbán Viktor szerint ugyanis nem vehető komolyan, hogy egy 28 éves, szakirányú gyakorlattal nem rendelkező, korábbi miniszterelnöki kabinetfőnök okkal és joggal aspirálhat erre a posztra. A Fidesz elnöke úgy véli, nem ad okot a bizakodásra Szigetvári Viktor, az MSZP korábbi kampányfőnökének államtitkári kinevezése sem.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis "a 2006-os választási hazugsághadjáratot elsősorban kampánytanácsadók dolgozták ki", és vélhetően az őszödi beszédhez is ők adtak javaslatokat. A szocialisták az elmúlt hetekben lényegében beismerték, hogy kormányozni képtelenek, így Orbán Viktor értékelése szerint az MSZP az egyetlen kormányzó párt a világon, amely jó ideje nem kormányoz, hiszen saját összeomlásával van elfoglalva. Orbán Viktor beszédében reményteljes országnak nevezte Magyarországot. A politikus megítélése alapján a legfontosabb feladat a romeltakarítás, a bizalom helyreállítása, a számonkérés, majd az ország újjáépítése. A Fidesz elnöke bírálta az új kormányfőt, aki továbbra is 5-5,5 százalékos visszaeséssel számol, miközben Németországban már 7,5 százalékos hanyatlással számolnak. Orbán Viktor úgy véli, hogy Magyarországon legalább 8 százalékos visszaesés várható, vagyis az új kormány tervei alkalmatlanok a válság kezelésére. A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: a szocialistáknak "még a helyes kérdéseket sem sikerül feltenniük".

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. tibi-a 2009. április 19. 22:53
  „19-20.-as

  Éppen úgy viselkedsz, mintha nem O.V. nyalná a zsék valagát!
  Vagy talán nem ők rabolják ki hazánkat, netán közéjük tartozol?

  Elolvasod a Likud magyarországi testvérének nyilatkozatát és nem ébredsz fel!
  Komoly gondok vannak.”
 • 20. TakácsTamás 2009. április 19. 22:01
  „Rendi, a Fidesz már milliószor elmondta. Hogy te tájékozatlan vagy, arról is a Fidesz tehet?”
 • 19. TakácsTamás 2009. április 19. 21:59
  „Tibi, a jobbikos szemellenzős.”
 • 18. tibi-a 2009. április 19. 20:35
  „Akarja, hogy a zsidó állam gyarmata legyünk?
  Ha ezt akarja, szavazzon a jelenlegi parlamenti pártokra!
  Ha változást akar, szavazzon a Job...kra!

  Viktor és zsidó testvérei!
  2009-04-17 fidesz.hu
  Együttműködés lesz
  Orbán Viktor Szilvan Salom izraeli külügyminiszterrel találkozott a parlamentben szerda délután. A megbeszélésen a közel-keleti békefolyamat mellett a Fidesz és a Likud közötti együttműködés is szóba került.
  A Fidesz elnöke a külügyminiszterrel való találkozás után elmondta, hogy a közel-keleti folyamatokban reális esélyek mutatkoznak olyan változásokra, amelyek egyszerre szolgálják Izrael állam biztonságát, és képesek a térség stabilizációjára is. Aláhúzta, hogy az erre irányuló törekvésekben mindig partnerként számíthat ránk Izrael.
  "Mi továbbra is az egyik legfontosabb kérdésnek a térség biztonságához vezető úton Izrael állam biztonságát tekintjük" - emelte ki. Orbán Viktor örömmel fogadta el a külügyminiszter meghívását, és amit lehet, sort kerít az izraeli látogatásra. A politikus kitért a Fidesz és az izraeli jobboldali párt, a Likud kapcsolatára is. Elmondta, hogy korábban a folyamatosságot nem tudták fenntartani a két párt kapcsolatában, de most jó esélyt lát arra, hogy magas szintű, állandó kapcsolatot építsenek ki.
  "Azért is fogadtam nagy örömmel a külügyminiszter úr meghívását Izraelbe, mert ez esélyt teremt arra, hogy magas szintű látogatással ezeket a kapcsolatokat folyamatossá és állandóvá tegyük. Nagyon hasznos, és gyümölcsöző megbeszélésen vagyunk túl. Mindketten jó reményekkel nézünk a jövőbeli együttműködés irányába" - tette hozzá.

  Ügynöklistásdi

  Az ügynöklistákra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor hangsúlyozta: maga sem tudja, hogy a nyilvánosságra került listák közül melyiket lehet komolyan venni, és melyiket nem.”
 • 17. rendi 2009. április 19. 12:11
  „Én nem vagyok politikus és nem is foglalkozom politikával,de az érdekelne, hogy ha ennyire tudja a FIDESZ mi a nem jo akkor miért nem mondja meg ,hogy mi a jo.Ne azt mondja ,hogy kormány váltás és hogy mondjon le a ... mindegy ki miniszterelnök hanem azt mondja meg végre mit kellene csinálni ahhoz, hogy jobb legyen "ja azt ö sem tudja akkor inkább segitsen és ne járassák le az országot az örökös ellent mondással" . Ez a politikai elit igy ahogy van egy nagy kalap sz........r sem ér!!!!!!!!!! Nekünk csak roszabb lesz és beledögölhetünk az adozásba.Teljesen mindeggy kileszz jövöre akkor sem lesz jobb" sajnos"”
 • 16. Reális 2009. április 19. 08:31
  „A reménytelenség szórol nekem a fidesz és orbánviktor jut eszembe először!”
 • 15. pampus 2009. április 19. 06:52
  „Mi mást is lehetne várin az efféle ellenzéktől, mint azt, hogy bejelentik azt ami nyilvánvaló! A postás is kihordja a küldeményeket, a sajtó is megírja, amit engedélyeznek neki, sőt a TV képekben is közli. Minek van ellenzéke ennek a semmire kellő diktatúrának?”
 • 14. Accra 2009. április 18. 23:39
  „elemér: "komoly, veszély" -> mindkettőt "ly"-vel írjuk. Már az anyanyelvedet sem ismered?
  állampolgártétel-> ez mit jelent amerikaiul? Nem érteni.”
 • 13. arany 2009. április 18. 20:45
  „Egyébként meg kit érdekel mármelyik politikai párt vagy nem párt, a politikusok egy dolgozó emberért nem sokat tehetnek a kapitalistákkal szemben. Nem a párt dönti el kinek mennyit ad egy kapitalista rabszolgafoglalkoztató.
  Ez csak nagy átverés, hogy elhitessék az embereknek mit tesznek meg értük a pártok. Magukért tesznek meg mindent, ennek érdekében bármire képesek. Azt, hogy melyik kapitalista jön ide a párt nem sokat tehet. Mi meg befizetjük az adót amioből eltartjuk őket. Ők megtudják minden foglalkoztatónak mondani mennyi bért kell adni? Ám dehogy. Nem is engednék meg a kapitalisták.

  Szajkozzák állandóan csökkenteni kell az adó mértékét szegény vállalkozóknak. És miért? Abból a dolgozónak nem jut egy forint sem.
  Fiizesse be először is rendesen amit kell maga után minden vállalkozó! Nem pedig kijátszani. Nagyon érdekes szegény vállalkozóknak, hogyan is telik több (nem a mi autónk) kocsira, pláne a házukat is meg lehet nézni.
  Ha énutánam a cég befizeti az adó mértékét teljes mértékkel elvárom mástól is ugyanezt. Az összes vállalkozóra adóellenőrt küldenék és megnézetném miből is tellik erre és arra.
  Kissé bevontam mást is igaz nem teljesen ide való, de szorosan tartoznak egymáshoz. Lényegen nem változtat.
  1. Politikai párt közszférán kivül nem tud közvetve se közvetlen a dolgozónak segíteni.
  2 ebből adódóan dolgozókat magukra hagyták
  - semmi nem védi meg a munkaerőt,
  - a dolgozóktól már majdnem mindent elvettek tán levegő még van. Úgy dobálják jobbra balra ahogy munkaadójuknak tetszik.
  3 Az összes párt korrupt nincs kivétel hiába is mondják, hogy majd a jobbik meg a rosszabbik meg ez jön meg az jön. Mindenkinek addig kell az ember amig el nem éri célját , mihelyt eléri már mást kezd fújni hisz be kell épülnie a korruptak közé, hogy kapjon valamit.
  4 Minden képviselőnek megvan már a helye akkor is ha nem lesz megválasztva, és nem 80-90eft-ért. Te dolgozó meg csak húzod az igát tovább és megint szavazol egy valakire aki ismét saját zsebét tömi.
  5 Önmagadért és embertársadért tegyél ne a pártért. A párt megoszt egymás ellen úszít. Itt a fórumban is nem lehet olyat olvasni, ami Önmagunkat vinné előre, anélkül, hogy magunkat ócsároljuk.”
 • 12. G.D 2009. április 18. 18:07
  „Tudod mit, senki sem szeretné, ha te Magyarországra jönnél!l Maradj, ahol vagy. Mindig írod, hogy te az USA-ban fórumozol. Te nem az USA-ban fórumozol, hanem az USA-ból Magyarországra fórumozol. Nem mindegy.!!! Fórumozzál a New York Thimes-ban. Biztosan lehet ott is. Sokan megkönnyebbülnénk!!”
 • 11. elemér 2009. április 18. 16:12
  „Én oda nem járok, de ha megyek garantálom hogy whitepower 5 perc alatt a fa tetején lessz.”
 • 10. Primax 2009. április 18. 12:18
  „elemér #5 -höz :
  Elemér ! Nagyon bölcsen teszed, ha nem jössz...”
 • 9. 49. 2009. április 18. 11:14
  „Még valami, amit nagyon utálok. Kivezényeli az utcára a szavazói közül a csürhét, akik a választók jelentéktelen hányada, majd a beszédében a választók akaratáról beszél.
  Erre viszont neki nincs felhatalmazása, mert én is választók népes táborába tartozom, de velem együt,t még nagyon sokan vagyunk, akik nem kértük meg szónoklatra, a nevükben.”
 • 8. 49. 2009. április 18. 11:02
  „xo16zy-nak igazat adok, én sem vagyok MSZP-s, de a Fideszre sem fogok szavazni.

  Még pár mondattal kiegészítve:

  "a 2006-os választási hazugsághadjáratot elsősorban kampánytanácsadók dolgozták ki"
  - Ez azt jelenti, hogy nem ő hazudott, hanem a kampánytanácsadói. Legjobb védekezés a támadás.
  ,,az MSZP az egyetlen kormányzó párt a világon, amely jó ideje nem kormányoz"
  - Ebben nekik is nagy szerepük van. Ők pedig az egyetlen ellenzéki párt a világon, akik mindent elkövetnek, hogy a kormányt megbuktassák. Ezt 2006-ban ki is jelentették, ami talán az egyetlen igaz mondat volt, mi elhagyta Orbán száját.”
 • 7. sára 2009. április 18. 08:08
  „Elég a korrupt vezetőkből!
  A tények egyértelmüen önmagukért beszélnek!

  http://hirhatter.com/orban_viktornak_nem.htm”
 • 6. elemér 2009. április 18. 08:03
  „Elég nevetséges hogy majd az új Hitler fogja megmenteni Mo.-t.”
 • 5. elemér 2009. április 18. 07:47
  „Komoj bajok vannak és elég xar egy ország, ha az új magyar állampolgártétel veszéjezteti a munkákat. O.V. legalább magyar. Én Amerikában forumozom, és ez is veszéjezteti az országot. Nem járok oda, mert nemakarok senkit kipofozni ;))”
 • 4. gerald 2009. április 18. 01:30
  „Ő már csak tudja, három választásban maradt alul a segg fej, amkor meg hatalomra került felúsztatta a koronát Esztergomig torgyánnal a seggébe közben meg joszip tod meg (népmegszívja) társai gyúrta a párt kasszát.
  Focizz köcsög az áll jó neked!”
 • 3. Szilágyi_Zsolt 2009. április 17. 21:26
  „Hogy, hogy nem, Orbán Viktor csak 27 éves volt a ´90-es választások idején. :)”
 • 2. Primax 2009. április 17. 21:03
  „Savanyú a szőlő...”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 ponton spórol saját magán a Bajnai-kormány

Ötpontos kiadácskökkentési intézkedés-csomagot fogadott el a Bajnai-kormány pénteki első ülésén -… Tovább olvasom