Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Orbán Viktor: ezek a spekulánsok vitték csődbe az országot

A júniusi európai parlamenti választásokon együtt mondhatja ki az ország, hogy elég a Gyurcsány-Bajnai korszakból - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz kampánynyitó rendezvényén szombaton Budapesten.
A pártelnök szerint a magyarok most is hallatják hangjukat és azt mondják, hogy legyen vége ennek a sötét korszaknak, ahol "a tolvajszellem vált uralkodóvá". Orbán Viktor szerint a kormány most épp a válságkezelő álcát öltötte magára, de nem azért kérnek áldozatot, hogy a gazdaságot mentsék, hanem, hogy az MSZP politikai hatalmát mentsék át.Orbán Viktor a kampánynyitón arról beszélt, hogy a magyarok hallatják a hangjukat most éppúgy, mint 1956-ban vagy 1989-ben. A fiatalok például azért, mert a szocialista kormány elvette tőlük a pályakezdés, a családalapítás és az otthonteremtés lehetőségét, a nyugdíjasok pedig azért, mert meg akarják kurtítani nyugdíjukat.

De hallatják a hangjukat a jobboldaliak, akiket a hatalom évek óta durván sérteget, illetve a baloldaliak is, akik becsapva érzik magukat. A pártelnök szerint a magyarok mind azt mondják, hogy elég ebből a korszakból, aminek mindenki a vesztese lesz. A gyerekek, családok, fiatalok, közalkalmazottak, nyugdíjasok - sorolta. Orbán Viktor megfogalmazása szerint: "a magyarok azt mondják, legyen vége most már ennek a sok éve tartó sötét korszaknak, amelyben a tolvaj szellem vált uralkodó ideológiává". Az a tolvaj szellem, amit a "szélhámos milliárdosok szabadítottak ránk". Véleménye szerint "őszödi módszerekkel", hazugságokkal és megtévesztéssel, adatok és dokumentumok meghamisításával ráteszik a kezüket a közvagyonra, az uniós forrásokra és az adóforintokra. Szerinte mindig úgy gyarapodtak, hogy mások ráfizettek.

A pártelnök azt mondta, "ezek a spekulánsok vitték csődbe az országot". Lassan pedig az egész ország a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormány kárvallottja. A Fidesz elnöke szerint a kormány eddig mindig álruhába bújt, most a válságkezelő álcát öltötték magukra. Ám lassan már mindenki látja, hogy ez mindig ugyanaz a szocialista kormány. Meglátása szerint már mindenki jól látja, hogy a Gyurcsány-, Bajnai kormány kudarcainak árát, a saját politikai túlélésük árát akarják megfizettetni az emberekkel. Orbán Viktor itt említette - egyebek mellett - a Nemzetközi Valutaalaptól felvett hitelt, amelyről korábban a kormány azt mondta, hogy azért kellett megszerezni, hogy ne kelljen igénybe venni. Ehhez képest mára "közel a felét eltűntették". A politikus úgy fogalmazott, hogy "nem ahhoz kérnek áldozatvállalást, hogy a magyar gazdaságot mentsék meg, hanem ahhoz, hogy az MSZP politikai hatalmát mentsék át". A Bajnai-csomagra utalva azt mondta, hogy ettől a helyzet nem jobb lesz, hanem rosszabb. Orbán Viktor azt mondta: 35 nap múlva, június 7-én - az európai parlamenti választásokon - lehetőség nyílik, hogy egyszerre mondja ki az ország: "elég". Azt hangsúlyozta, hogy ő maga ott lesz a voksoláson, mert "torkig van a szélhámos üzletemberekkel" és kötelezettsége kimondani: elég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 métert zuhant a Hernád folyóba egy magyar nő Szovákiában

Megcsúszott az ösvényen és 15 métert zuhant a folyóba a Hernád-áttörésnél egy magyar nő Szlovákiában… Tovább olvasom