Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Orbán Viktor benyújtotta a kormányprogramot

Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök szombaton benyújtotta a Nemzeti Együttműködés Programja címet viselő kormányprogramot az Országgyűlésnek.

A politikus újságíróknak nyilatkozva elmondta: a rendszerváltás óta ez az első alkalom, hogy a leendő miniszterelnök által benyújtott program teljes egészében tartalmazza a választásokon általa vezetett politikai szövetség képviselte választási programot. A szóvivő az összesen 85 oldalas kormányprogramban szereplő konkrét intézkedések között említette az adócsökkentést, az adórendszer egyszerűsítését, a munkahelyteremtést, a szociális biztonság helyreállítását, valamint az otthonteremtés, illetve a fiatalok támogatását.

A kormányprogram tartalmazza a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, egy fejezetet a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről, valamint a nemzeti ügyeket és azok megvalósítási módját. A dokumentum rögzíti, hogy az adókat a munkahelyteremtés, valamint a vállalkozások működőképessége érdekében kell csökkenteni. Az ehhez szükséges konkrét intézkedések azonban csak a Varga Mihály Fidesz-alelnök vezette gazdasági tényfeltáró bizottság jelentése után jelenthetők be - mutatott rá Szijjártó Péter.

A szóvivő kiemelte: a fentiekhez hasonlóan "gyökeres változások" várhatók a kormányzati munkában is, Orbán Viktor ugyanis ezzel a kormányprogrammal azt is világossá tette, hogy azt fogja megvalósítani, amire felhatalmazást kapott a választóktól.

Az áprilisi választások eredményeként egy új "társadalmi szerződés" jött létre, a választópolgárok úgy döntöttek, hogy egy új rendszert, mégpedig a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarják létrehozni - fejtette ki a politikus. A szóvivő szerint az "új korszak első kormányának" az lesz a legnagyobb feladata, hogy felépítse azt a rendszert, amely az alapja az "erős Magyarország megteremtésének".

Megjegyezte: ezentúl a kormányzati döntések középpontjába a közérdekek kerülnek a magánérdekek helyett, a kormány pedig azokat a nemzeti ügyeket fogja képviselni, mint a rend, a munka, az otthon, a család és az egészség. A kormány a munkájával mindenki számára biztosítani fogja a boldoguláshoz szükséges legnagyobb szabadságot - fűzte hozzá Szijjártó Péter.

Olvasóink írták

149 hozzászólás
 • 149. elemér 2010. május 30. 09:11
  „"Magyarországon az ország kamatszintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) állapítja meg.
  Elhatározzák hogy azt emelik vagy csökkentik hogy az tükrözze az ország gazdasági elképzeléseit."

  A pénzügyi piacon, ahol financiroznak, ilyesmit profi cégek állapitanak meg. Mikor Mo. kötvényeket adott ki NY (USA) piacon, hogy $10 billio kölcsönt felvegyen az igy történt. Görögök is igy kapták a kölcsönt. Ilyen megállapitásakat az fizeti aki kapja a kölcsönt. Ezt nem direkt kapja, hanem egy befektetö bankon keresztül aki szintén keres. Görögök nem is kaptak volna kölcsönt ha a bank nem segit hiányos és hamis adatokkal. Az uj bank reguláció szerint ez nehezebben fog menni. Nem kereshet a bank egy céget aki majd jó megállapitásokat ad. Ezek a cégek idáig egymás között versenyeztek a kuncsaftokért. Ez a financirozás egy nagyon jó profitáló üzlet. USA a vezetö és ami itt megy azt majmolják a többi bankok is. Nagyjábol megmagyaráztam a világválságot. Az ingatlanpiacot a bankok financirozták. Mo.-n azt tudják amit az angolbol nekik leforditanak.”
 • 148. elemér 2010. május 29. 03:55
  „Mo.-n belátják a realitást és csökkentik a kamatot, ami magas. Szeretnék a gazdaságot igy serkenteni. Euroval az a baj, hogy a befektetök vagy financirozók tisztában vannak azzal hogy a görögök nem tudják a kölcsönt visszafizetni idöben. Aztán következnek majd a többiek, portugál, olasz ir, spanyol, stb. Egyszerüen nem hisznek az Euroban. O.V. okosab mint Bush. Mo.-n a középutat kellene követni. O.V. az jobbra tart és mellébeszél. Hitele nincs. Neki bizonyitani kell, és kétlem hogy tud.”
 • 147. load 2010. május 29. 02:24
  „146.elemér
  Magyarországon az ország kamatszintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) állapítja meg.
  Elhatározzák hogy azt emelik vagy csökkentik hogy az tükrözze az ország gazdasági elképzeléseit.
  Biztos hogy sok reális tényezöt figyelembe vesznek.
  A magyar kamatszint az ország gazdasági erejéhez és eladósodottságához mérve nem magas.
  Magyarországon ezt nem majmolják, hanem kényszerűen belátják, hogy - a jelenlegi helyzetben - ez a gazdasági realitás.
  Az euro árfolyama a tagországok gazdasági teljesítményétől és hiteligényétől függ.
  A bankok ezt legfeljebb csak kiszolgálni tudják, dönteni ebben a kérdésben nem.
  OV Matolcsy Györgytől tájékozódik, ezért néhány dologban nem látszik eléggé tájékozottnak.
  Például abban, hogy Magyarország nem az USA, és egy ilyen kis ország ilyen külkereskedelmi kitettség mellet, nem választhatja a gazdaság belső élénkítésének útját.
  Csak reménykedni tudunk, hogy Orbán okosabb, mint Bush.
  Ezt eddig - itt - csak én írtam meg.”
 • 146. elemér 2010. május 28. 12:15
  „Az ország kamatszintjét a kormánytol független egyesület (Federal Reserve) állapitja meg. Elhatározzák hogy azt emelik vagy csökkentik hogy az tükrözze az ország gazdasági elképzeléseit. Biztos hogy sok reális tényezöt figyelembe vesznek. A Magyar kamatszint az pedig jelenleg magas. Igy müxik ez a piacgazdaságban. Mo.-n szerintem ezt majmolják, mert nem ott találták fel a spanyolviaszt.

  Az uj gazdasági teoria aszongya, hogy gyorsan változik a világ és amit terveznek most, arra nincs garancia hogy sikerül. Ha valami nem sikerül, akkor gyorsan kell reagálni és változtatni. Kérdés hogy az Euro. milyen stabil. Ezt a piac fogja eldönteni és nem a bankok. O.V. persze mind ezzel tisztában van, mert angolul tájékozódik. Elöre felkészül hogy szükség esetén könnyeben jusson uj kölcsönökhöz az eladosodott ország. Mindenesetre Mo.-t nem lehet az USA-hoz hasonlitani, mert az nagyhatalom, rugalmas és versenyképes. Ha Bush-tol kapja a tanácsokat akkor elég süsü, tudnillik az buta mint a cipötalp. Ezt megirta könyvben elsö pénzügyminisztere.”
 • 145. load 2010. május 28. 00:42
  „140. elemér
  Egy ország kamatszintje nem elhatározás kérdése, hanem az ország (állam, vállalatok, lakosság) hitel igényétől függ.
  Ha az ország sokat takarít meg, alacsony a kamat.
  Ha sokat költ akkor magas.
  Tudod, kereslet - kínálat.
  Amerikában élsz, ezt neked nem kell magyaráznom.”
 • 144. load 2010. május 28. 00:35
  „139.Sagittarius 2010.05.26. 08:51
  Matolcsyt és Szíjjártót idéztem.
  Ha valami problémád van a kijelentéseikkel, beszéld meg velük!
  Én Matolcsy nyilatkozatával kapcsolatban csak találgatni tudok. Lesz, mi lesz, mennyi?
  Ha te a kormányprogramban a vállalkozásokra vonatkozó egyszeri és nagyarányú adócsökkentést találsz, és ha még a mértékére vonatkozóan is felhívnád rá a figyelmemet, nagyon hálás lennék.
  Várom - a fenti kérdésekre - egy kifogástalan erkölcsű, tisztességes és szavahihető Sagittárius válaszát.
  Csak, hogy ne tűnjön furcsának minden.”
 • 143. elemér 2010. május 27. 17:47
  „Ezt ami ott van, én ugy hivom hogy torzfejlődés. Se a Fidesz se az MSZP nem képviseli a dolgozók érdekeit. Aki ezt idáig nemtudta az mind nagy szamár. Remélem jó a helyesirás.;))”
 • 142. elemér 2010. május 26. 20:54
  „A politikus újságíróknak nyilatkozva elmondta-bla,bla,bla... Ujságirók szóhoz se jutottak, mert nem értették. állitólag volt ott valaki aki értelmessen hozzászolt; hogy lehet innen kivándorolni ?”
 • 141. elemér 2010. május 26. 12:02
  „A kormány gazdaságpolitikájához tartozik, hogy az Euro. bevezetés lehetöleg simán menjen.”
 • 140. elemér 2010. május 26. 10:53
  „"A vállalkozásoknak alacsony kamatot ígér.
  Ezek szerint a jelenlegi 5,25%-os kamat szintet tovább szeretnék csökkenteni."

  Igen mert a jelenlegi kamat szint az Eu. és világviszonylatban is magas.

  "Nem lesz könnyű, de arra való utalás, hogy a vállalkozások és az adózók terhei mikortól és mennyivel csökkennek, nincs."

  Persze hogy nincs, és ez nem véletlen. Mo.-n még nincsenek hozzászokva hogy ilyesmire rákérdeznek. USA-ban viszont igen. Interjun a politikus orra elé teszik, hogy mit szolsz ehez, itt a video ezt mondtad "read my lips."

  "Matolcsy szerint: a jövedelmeket terhelő adók csökkentése, illetve a fogyasztást és a forgalmat terhelő adók növelése révén lehet javítani a versenyképességet, ez az új kormány hároméves adócsökkentési programjának lényege.
  Magyarul: adócsökkentés nem lesz, csak átcsoportosítás.
  Az SZJA csökken, az Áfa nől.
  A vállalkozásokat terhelő adók és járulékok változatlanul maradnak.
  Ha jól értem."

  Igen ez egy gazdasági teoria ami vitatható, tudnillik nem Mo.-n találták fel a spanyolviaszt. Az hogy ki milyen teoriát használ a politikai beálitotságtol függ. O.V. a bukott Reagan és Bush programját követi. Anyanyelvemet én nagyjábol nem használtam gyerekkorom óta. Ez viszont nem jelenti hogy ne tudnám miröl van ott szó.”
 • 139. Sagittarius 2010. május 26. 08:51
  „138. load 2010.05.25. 12:04
  "Ha jól értem."

  Nem érted jól! -azok sem értik jól akiket idéztél, mert nem akarják jól érteni! -ahelyett, hogy úgy értenétek, ahogy mondva vagyon! Ti kiforgatjátok, maszatoljátok, és folyton a mögöttes értelmet kutatjátok. Vegyétek végre tudomásul, nem csak olyan mentalitású, és erkölcsű emberek élnek e hazában mint Ti. Van még tisztesség, és szavahihetőség, de azt ne magatokban, vagy nálatok keressétek! Ezért tűnik nektek olyan furcsának mostanában minden! Weheheheeeee..”
 • 138. load 2010. május 25. 12:04
  „A vállalkozásoknak alacsony kamatot ígér.
  Ezek szerint a jelenlegi 5,25%-os kamat szintet tovább szeretnék csökkenteni.
  Nem lesz könnyű, de arra való utalás, hogy a vállalkozások és az adózók terhei mikortól és mennyivel csökkennek, nincs.
  Matolcsy szerint: a jövedelmeket terhelő adók csökkentése, illetve a fogyasztást és a forgalmat terhelő adók növelése révén lehet javítani a versenyképességet, ez az új kormány hároméves adócsökkentési programjának lényege.
  Magyarul: adócsökkentés nem lesz, csak átcsoportosítás.
  Az SZJA csökken, az Áfa nől.
  A vállalkozásokat terhelő adók és járulékok változatlanul maradnak.
  Ha jól értem.”
 • 137. load 2010. május 25. 11:57
  „Szijjártó:
  "a rendszerváltás óta ez az első alkalom, hogy a leendő miniszterelnök által benyújtott program teljes egészében tartalmazza a választásokon általa vezetett politikai szövetség képviselte választási programot."
  Mivel a választási program is üres volt, ez sem tett túl rajta.
  Nem nagy érdem.”
 • 136. Sagittarius 2010. május 24. 09:32
  „134. targis 2010.05.24. 09:26
  "De egyetlen pártkatona, meg pártHÍVŐ se mondja azt, hogy kussoljak, mert ő azt hiszi, ..."

  Lelked rajta,- hajrá! Előre a lenini úton!
  Majd rájössz, érdemes-e 75%-os "széllel" szembe pipsizni!
  weheheheheee....

  Éljen Viktor királysága!
  Éljen a Jobbik!”
 • 135. Sagittarius 2010. május 24. 09:29
  „132. load 2010.05.23. 22:42

  Nyugodtan erőlködjetek, uszítsatok, hazudozzatok, tovább, szerencsére már a kutyát sem érdeklitet!
  Ahogy mondtam a történelem átlépett felettetek! Pár 1000 év múlva majd a régészek kibontanak, és kiállítanak benneteket mint elrettentő őskövületeket!

  133. elemér 2010.05.24. 08:32
  Tény hogy az ország és a világ elvan adósodva. Ezekután milyen program lehetséges ? Gatyaszoritás !

  Ááááá, dehoooogy! Majd azokkal visszacsináltatjuk, akik ilyen helyzetbe hozták! -a szoclibeknél biztosan ez jönne, mert mást nem tudnak (nincs hozzá eszük!) -és még mindig ezek szekerét próbáljátok tolni??? Elkeserítő! Ideje lenne visszahúzás helyett inkább "szekeret", váltanotok, és segíteni a nemzeti összefogást, újáépítést! Úgy is nagy gyakorlatotok van a s.gg nyalásban, folytathatjátok tovább, csak mindösszesen jobb irányba kell nyelvcsapásokat végezni! Javaslom minél előbb, ne hogy "késő" legyen számotokra.”
 • 134. targis 2010. május 24. 09:26
  „Kössz Load! Nem terveztem, mint ahogyan a kardba dőlést sem. Huszon egy-két éve sem féltem elmondani a véleményemet, meg most sem félek. De egyetlen pártkatona, meg pártHÍVŐ se mondja azt, hogy kussoljak, mert ő azt hiszi, hogy akár ő, akár az istenített vezér több lett azáltal, hogy megnyertek egy választást! Kormányozzanak, cselekedjenek úgy, hogy ne kritizáljam őket. Ehhez mondjuk kevés lesz, hogy "kommunikációs tréningeken edződött" szóvivők, megpróbálják elmondani, hogy ők végülis kormányoznak, sőt jól, csak mi nem látjuk jól.”
 • 133. elemér 2010. május 24. 08:32
  „Tény hogy az ország és a világ elvan adósodva. Ezekután milyen program lehetséges ? Gatyaszoritás !”
 • 132. load 2010. május 23. 22:42
  „128. targis
  Ne fordulj szakemberhez, mert jól látod!
  A választás eredménye a választás napjára érvényes.
  Erre vonatkozó utalásokat számtanszor hallottunk a mostani miniszterelnöki szóvivőtől.
  Idézet a a fidesz.hu - ról: "A Fidesz szerint a kormánynak nincs válasza a válságra, ezért hiteltelen..."
  (copyright: Síjjártó)
  Nagyjából ez a helyzet a kormányprogram nyilvánosságra hozatala után is.”
 • 131. duhos2 2010. május 23. 22:17
  „112.

  OMG. Kérlek, ne folytasd, így is nagyon röhögök. :) Egyébként milyen anyagot szívsz? Ne ülj autóba...”
 • 130. Sagittarius 2010. május 23. 22:09
  „128. targis 2010.05.23. 21:10

  Részvétem! Fordulj szakemberhez!”
149 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Megemelték a készültséget a Felső-Tiszán

Két tiszai árvízvédelmi szakaszon másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a… Tovább olvasom