Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Orbán Viktor: A harmadik forduló következik

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt szolnoki kampánynyitó gyűlésén kijelentette: támogatja egy önkormányzati vezetőkből álló új testület felállítását, aminek vétójoga lenne költségvetési ügyekben.
A jobboldal jó esélyét látja az önkormányzati választásokon Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki pártja vasárnapi kampánynyitóján arról beszélt, hogy ma nem a demokrácia irányítja a kormányt, hanem a kormány a demokráciát és ezen az októberi önkormányzati választáson változtatni kell. A változtatásra jó esélyt ad, hogy az elmúlt három hónapban a jobboldal erősödött meg, míg a baloldal válságba került - mondta a pártelnök a Szolnokon tartott nagygyűlésen.

Orbán Viktor, felidézve a 2006-os parlamenti választásokat úgy fogalmazott: szinte érthetetlen, az emberek "minként hihették el azokat a durva hazugságokat, amelyekkel a szocialisták elborították az országot". Hozzátette: mindez azért is fogható fel nehezen, mert a Fidesz az egész kampány során figyelmeztette az ország polgárait, mire számíthatnak, ha az MSZP-SZDSZ kormány hatalmon marad.

"Nehéz kimondani (...), de megtanultuk, demokráciában is tönkre lehet tenni egy országot" - mondta a pártelnök. Úgy vélte, hogy azóta az emberek rádöbbentek: becsapták őket azok, akikben a legjobban bíztak, akiktől a legtöbb jót reméltek. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a mai súlyos helyzetért nem azokat terheli a felelősség, akik "bekötött szemmel a szocialistákra szavaztak", hanem azokat, akik félrevezették az embereket.

A Fidesz elnöke szerint a két parlamenti választási forduló után a harmadik, az őszi helyhatósági lesz az igazi, mert most már mindenki tisztán láthat és jó döntést hozhat. "Nagy lehetőség ez az emberek előtt, mert az önkormányzati választáson kimondhatjuk: Magyarország nem fogadja el, hogy becsapják, nem fogadja el a Gyurcsány-csomagot és azt sem, hogy a rossz kormányzás árát a családokkal fizettetik meg" - mondta a politikus, akinek beszédét többször zúgó taps szakította félbe.

Orbán Viktor az előtte felszólalók kapcsán jelezte: támogatja Kósa Lajos azon javaslatát, hogy polgármesterekből egy olyan testületet állítsanak fel, amelynek joga lenne a kormánydöntések bírálatára.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tini ismét belépett a hatvanas évekbe

Tini idén betöltötte a hatvanat. Bródy János, az Illés és a Fonográf együttes tagja, dalszerzője,… Tovább olvasom