Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Orbán: új közteherviselési modellt kell kialakítani

A közteherviselés új modelljét kell létrehozni hosszabb távon, a válságadók kifutása után egy tartós, kiszámítható közteherviselésben való részvételben kell megállapodni a kereskedőkkel, valamint a távközlési- és energiavállalatokkal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Parlamentben azon a sajtótájékoztatón, amelyen aláírták a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) a szakképzési feladatokról szóló megállapodást.

Orbán Viktor kiemelte: úgy gondolják, hogy valamikor 2012-re Európában is létrejön egy bankadórendszer, az Európai Unió is kialakítja ezzel kapcsolatos elképzeléseit, és ezután a pénzügyi szférával "meg tudunk állapodni arról, hogy hogyan lehet körülbelül a mostani terheknek a felével, harmadával - majd meglátjuk - egyenlő terhet jelentő új szabályozást kialakítani". Hozzátette: erről a 2012-ben esedékes tárgyalásokon egyeztet a gazdasági kormányzat a pénzügyi szférával, ugyancsak 2012-ben kezdődhetnek a tárgyalások az új, arányos közteherviselési modellről is.

Az adórendszerről kifejtette, hogy az utóbbi években azt számos anomália jellemezte, és az ebből eredő problémákat 2010-ben gyorsan és rövidtávon csak különböző válságadókkal lehetett megoldani, amelyek azonban hosszabb távon nem jelentenek megoldást. Ehelyett egy új közteherviselési modellt kell kialakítani, s erre a kormány készen áll - mondta.

Orbán Viktor kiemelte: jelenleg a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpraállítása, ez pedig csak új munkahelyek létrehozásával és a meglévőek megvédésével érhető el. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a következő időszakban a magyar gazdaságnak, politikának, és közéletnek szinte teljesen meg kell újulnia. A gazdasági szereplők mindegyikének a maga területén kell átgondolnia a teendőit, a kormány szerepe, hogy az adórendszer átalakításával, a felesleges bürokrácia leépítésével, és egy vállalkozásbarát környezet megteremtésével ezt elősegítse - hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormány ezekkel a lépésekkel megteremti a gazdaság megújulásához szükséges feltételeket, azonban a valódi megújuláshoz elengedhetetlenek a vállalkozások ötletei, kitartó munkája - mondta a miniszterelnök.

Olvasóink írták

 • 11. Boli 2010. november 12. 10:18
  „Sikerült narancskomcsi elvtársak! http://www.rtlklub.hu/most/15613_hazon_kivul_szazezres_plusz_a_parlamenti_kepviseloknek_a_hon”
 • 10. Tmoha 2010. november 12. 09:09
  „Az új "közteherviselési model" nem azt jelenti, hogy jödelemarányos az adófizetés is? Vagy én vagyok a hülye, hogy nem értem, aki több jövedelemhez jut -majdnem azt írtam többet dolgozik- több marad a zsebében, aki meg keveset keres, kevés pénzhez jut, sőt csökken a fizetése! Tegnap este az egyik tévéműsorban az egykor rendőrök által megvert Fideszes képviselő egyáltalán nem tartotta igazságtalannak, hogy neki a többszázezres jövedelme további százezrekkel emelkedik. A pedagógus feleségemé pedig többezerrel csökken! Ez az új közteherviselési model?”
 • 9. tutti 2010. november 12. 08:39
  „Csak máshogy hívják a gyereket!
  Bankadóra mi volt a válasz megemelték a havidíjakat.Állam válasz erre, nem volt jelentős mértékű az emelés.
  Válságadó a piaci "nagy"szereplőkre, kénytelenek leszünk belekalkulálni az árainkba.Bele is fogják, az állam válasza az lesz, hogy ennyit akkor is emeltek volna ha nincs válságadó.Úgyis a kis ember fizet meg mindenért mert őt lehet megfogni ha kell hitelekkel ha kell adóval.Az adósok börtöne még hátravan!
  Miért érzem azt, hogy az átlagpolgárok megint a szo.ott f.sz rossz végén állnak?!”
 • 8. Boli 2010. november 11. 22:40
  „Viktor, Viktor, marha nagy a pofátok, vissza kéne kicsit venni, mert ez a komcsi államosításdi, meg a többi szentsz.rnak nem lesz jó vége. Nagyon fals a duma: "egy vállalkozásbarát környezet megteremtésével" akartok ti itt valamit csinálni. Hol, mert eddig úgy néz ki, itt nem ezt csináljátok. Még nyomokban sem. Max. a nagy jövedelmek kapnak remek táptalajt és óriási könnyítéseket. Vagy én tévedek? Vagy mi is volt az a duma, amit a németeknek nyomtál le, tudod a kalapemelős az előző két kormány előtt! Narancskomcsi világ! Elvtársak!”
 • 7. Primax 2010. november 11. 22:21
  „1952 :
  " Mi, a Magyar dolgozó nép országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus
  népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük,
  amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a
  sokszínű magyar dolgozó nép, nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend,
  valamint Rákosi elvtárs és a Magyar Dolgozók Pártja iránti hőség lesznek közös jövőnk
  tartóoszlopai."
  2010 :
  " Orbán Viktor kiemelte: jelenleg a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpraállítása, ez pedig csak új munkahelyek létrehozásával és a meglévőek megvédésével érhető el. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a következő időszakban a magyar gazdaságnak, politikának, és közéletnek szinte teljesen meg kell újulnia. A gazdasági szereplők mindegyikének a maga területén kell átgondolnia a teendőit, a kormány szerepe, hogy az adórendszer átalakításával, a felesleges bürokrácia leépítésével, és egy vállalkozásbarát környezet megteremtésével ezt elősegítse - hangsúlyozta a miniszterelnök.
  A kormány ezekkel a lépésekkel megteremti a gazdaság megújulásához szükséges feltételeket, azonban a valódi megújuláshoz elengedhetetlenek a vállalkozások ötletei, kitartó munkája - mondta a miniszterelnök. "”
 • 6. hehe08 2010. november 11. 20:41
  „hát mert kellett másra......
  amúgy ez a kb 54-56-ban születetteknek lehet lehetőség, ha általános után nem tanultak tovább......
  aki közben esti iskolában szakmát vagy érettségit stb szerzett az most jobban jár mint aki a megszokott módon kezdte az életét............
  márha ebből valaha törvény is lesz és nem csak etetés.......”
 • 5. passuth 2010. november 11. 19:28
  „Megoldották a 40 év munka után nyugdíjba mehető nők problémáját is,iskola nem számít bele,jó,hogy ilyen sokan hittek nekik,kisnapóleon azt tesz,amit elképzel,meg amit okos tanácsadói kitalálnak,de akkor miért tettek félre 30 milliárdot,miért emelték fél százalékkal a hozzájárulást ?”
 • 4. háté 2010. november 11. 17:56
  „Milyen válságról beszél ez a cézár?--a zsidók által gerjesztett szar!
  --az ellopott pénzek miatt keletkezett banki hiányt így pótolták az adónkból!
  Ezek a kipás bűnözők meg fegyverkeznek a mi pénzünkből.”
 • 3. sándor71 2010. november 11. 17:47
  „"Az új modell alapja a jelek szerint: fizessenek (többet) a szegények!"”
 • 2. thurvj97 2010. november 11. 16:33
  „Isten mentsen meg ennek a hataloméhes őrültnek bármiféle ötletétől.”
 • 1. Primax 2010. november 11. 16:07
  „" Ehelyett egy új közteherviselési modellt kell kialakítani, s erre a kormány készen áll - mondta."
  Na , ettől tartottunk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tövig nyomták a gázt - októberi sebességrekordok

A police.hu közzétette azoknak az autóknak a traffipax-képeit, akik a megengedettnél jóval… Tovább olvasom