Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Orbán: új korszak kezdődött

Fél hat előtt néhány perccel mintegy nyolcvanezer ember köszöntötte ütemes Viktor, Viktor kiáltással Orbán Viktort pénteken a Kossuth téren, amikor a Fidesz elnöke beszélni kezdett a kormányfő távozását követelő nagygyűlésen.
A Fidesz elnöke pártja és a KDNP parlamenti képviselőinek társaságában vonult be a térre, ahol a többi szónoktól eltérően nem a felállított színpadról, hanem a neki külön előkészített pulpitusról mondta el beszédét.

Magyarország most már sosem lesz olyan, mint eddig volt, új korszak kezdődött - jelentette ki beszédében Orbán Viktor. Az önkormányzati választás vízválasztó volt, a baloldal történelmi vereséget szenvedett. Túl vagyunk a mélyponton, túl egy erkölcsi válságon - mondta a pártelnök.

Noha a hazugság pókhálója mindent besző, a hazugság szétzilálhat mindent, a koalíciós pártok mégis nemet mondtak a válság megoldására - mutatott rá a politikus.

Egy bukott politikusért a mai napon feláldozták az országot. Azzal, hogy a kormányképviselők felsorakoztak egy esküjét megszegő politikus mögé, magukhoz kötötték a hazugságot - jelentette ki Orbán Viktor a tömeg hangos éljenzése közepette. Mindezek következményei beláthatatlanok lesznek, megrendülhet az egész gazdaság - tette hozzá.

Ezek miatt - folytatta a pártelnök - zuhanhat a forint, megrendülhet a befektetők bizalma Magyarország iránt. Ezt az állapotot csak úgy lehet helyreállítani, ha az az ember, aki ezt előidézte, távozik.

Néhány politikus tévútra vezetett minket. Ám Magyarország most lehetőséget kapott az újrakezdésre, a nemzeti megegyezésre - jelentette ki.

Orbán Viktor kijelentette: az ország stabilitása érdekében nem követelnek előrehozott választásokat.

Azonban elvárják - tette hozzá -, hogy a kormánypártok az önkormányzati választás eredményének megfelelően állítsanak új miniszterelnököt és egy szakértőkből álló "nemzeti egységkormányt" az ország élére.

Minden nap délután 5 és 6 óra között itt leszünk és tüntetünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy nehéz - mondta a politikus.

Megfogalmazzuk és útnak indítjuk az Igen, Magyarország-chartát - jelentette be, hozzátéve: ennek célja, hogy az ország kiutat találjon a csapdából, az erkölcsi válságból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VI. Győri Könyvszalon - OKTÓBER 13., PÉNTEK

Tovább olvasom