Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Orbán: Többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta

"Oda jutottunk, hogy 10 millió emberből valamivel több mint 4 millió 100 ezer dolgozik, és mindannyian fizetünk adót" - mondta el a miniszterelnök Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyógyszergyártó részlegének avatásán.
A miniszterelnök, párhuzamot vonva a Béres család munkássága és mindenkori magyar kormányok munkája között, kijelentette: 2010 után a magyar kormánynak az a feladat jutott, hogy felerősítse a legyengített Magyarországot. Az ország lábra állításához elsősorban arra volt szükség, hogy növelni tudják Magyarország ellenálló képességét.

2010-ben a helyzet úgy festett, hogy élt itt 10 millió ember, ebből dolgozott 3 millió 600 ezer és adót fizetett 1 millió 800 ezer, ez az összeomlás biztos receptje - mondta. Hozzátette: az út elején tartunk, akkor lehet végleg megszilárdultnak mondani a magyar gazdaságot, ha legalább ötmilliónyian dolgoznak.

Kiemelte: az áremelkedéseket megfékezték, a rezsiköltségeket letörték, és egyre több, sok százezer családot mentenek ki a hitelcsapdából.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kitért arra, hogy az Európai Unióval a közelmúltban aláírt megállapodás új korszakot nyit a gazdaság történetében, lehetővé teszi a legújabb kor legnagyobb gazdaságfejlesztési programját: a források 60 százalékát a magyar gazdaságba fektetik be. Úgy, hogy abból a Magyarországon nagynak, de Európában középméretűnek számító magyar vállalatok - köztük a Béres is - kellő súllyal részesedhetnek.

Kijelentette: a Béres átadásra kerülő új üzemrésze egy sikeres magyar vállalat fejlődésének újabb állomása, a Béres Zrt. 10 fős családi vállalkozásból 300 fős vállalatcsoporttá fejlődött. A Béres név mára a magyarok gondolkodásában az egészség szinonimája lett, tízből kilenc magyar a márkanévhez az egészséget társítaná, ennél nagyobb elismerés nem kell egy gyógyszeripari vállalatnak - mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) megtekinti a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki új gyógyszergyártó részlegét. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök (k) megtekinti a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki új gyógyszergyártó részlegét. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

"Béres József felfedezése a 1970-es és 80-as évek Magyarországán a ma divatos kifejezéssel élve rendkívül "unortodoxnak" tűnt, ő azonban vállalta a harcot, átküzdötte magát a meg nem értés, az irigység, és a kuruzslás vádjának tüskebokrain" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: munkásságát Széchenyi díjjal tüntették ki, a Béres csepp pedig 2013-ban hivatalosan is bekerült a hungarikumok közé.

Kifejtette: Béres József szellemi teljesítménye hozzájárult, hogy az ország meg tudja őrizni szellemi súlyát és javítani tudja az életminőséget. Szükségünk van ezekre a "népi tehetségekre" - hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor bejelentette: az üzemavatást megelőzően három témáról tárgyaltak vendéglátóikkal. Így a Béres Gyógyszergyárral újabb termelőüzem építésének lehetőségeiről esett szó, a magyar állam 300 hektárnyi földterületet ad át a szolnoki ipari park bővítéséhez, valamint költségvetési forrásból megoldják, hogy a választási ciklus végéig a megyeszékhely autópályán vagy autóúton a fővárosból elérhető legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Béla titkosszolgálati lejárató akciónak tartja az Index cikkét

A portál kedden több hónapos kutatómunka után tett közzé egy tényfeltáró cikket, amelyben… Tovább olvasom