Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Orbán: sikerült új alapokra helyezni a legkedveltebb sportágak jövőjét

A sportcélú társaságiadó-kedvezménnyel sikerült új alapokra helyezni a legkedveltebb sportágak jövőjét - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.
A sportcélú társaságiadó-kedvezménnyel sikerült új alapokra helyezni a legkedveltebb sportágak jövőjét - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Tamásiban, a helyi kézilabdacsarnok avatásán.

A sportcsarnok a támogatási rendszer működőképességét igazolja, amely ennél a beruházásnál 350 millió forintot jelentett Tamásinak - tette hozzá a kormányfő, aki mások mellett Mocsai Lajossal, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányával és Vetési Ivánnal, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökével együtt vágta át ünnepélyesen a nemzeti színű szalagot.

Sportcsarnokot avatott Orbán Viktor Tamásiban

Orbán Viktor az öt látványcsapatsportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong) támogatására használható társaságiadó-kedvezményre (TAO) utalva azt mondta: az Európában egyedülálló támogatási rendszer nélkül a magyar versenysport aligha tudna kikerülni abból a gödörből, amelyben jelenleg van.

Mint mondta, a 2011-12-es támogatási időszakban 33,5 milliárd forintot fordítottak sportlétesítmények beruházásaira, a következő időszakban ez az összeg 43 milliárd forintot tesz majd ki.

"Az első szakaszban 27 intézmény építését határoztuk el, és jónéhányat már át is adtunk, 2014-ig további huszonnyolc beruházást fogunk átadni" - tette hozzá. Az átadásra kerülő létesítmények között megemlítette: nyolc helyen - többek közt Szentgotthárdon, Dunaújvárosban, Érden, Siófokon - a kézilabda számára, szintén nyolc településen - mások mellett Cegléden, Szolnokon, Pécsett, Gödön, Szentesen - a vízilabda számára épülnek csarnokok, uszodák, ezenkívül négy jégkorongcsarnok is épül.

Arra is kitért, hogy a kormány a napokban dönt 16 másik sportági szakszövetséggel kötendő megállapodásról, amelyek tartalmazzák a létesítmények és az utánpótlás-nevelés támogatását is. Ebbe a körbe az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, az evezés, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársportok, a korcsolya, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a tenisz, a torna, az úszás és a vívás tartozik majd.

A miniszterelnök a mindennapos testnevelés bevezetése kapcsán hangoztatta: "nemzetközi tanulmányok igazolják, hogy azok a gyermekek, aki rendszeresen sportolnak, nemcsak egészségesebbek lesznek, hanem okosabbak is".

"A felelősség azt írja elő, hogy teremtsünk meg minden lehetséges feltételt ahhoz, hogy gyermekeink több esélyt kapjanak a jövőbeli sikerekre" - tette hozzá.

A Tamási Oktatási és Nevelési Intézmény Szabadság utcai iskolája mellett álló, 1200 négyzetméteres sportcsarnok 498 millió forintos beruházással épült fel, amelyhez a 350 millió forint társaságiadó-kedvezmény mellett 148 millió forintot a tamási önkormányzat biztosította.

A kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések lebonyolítására alkalmas létesítmény tulajdonosa a Tamási Kézilabda Klub Egyesület, az üzemeltetője pedig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lesz.

Az egyesület, amelynek női csapata az NB II-ben szerepel, és 105 igazolt sportolója van, elsősorban az utánpótlás-nevelést helyezi előtérbe - mondta az MTI-nek Jurasits Krisztina, az egyesület elnöke.

Olvasóink írták

 • 6. zakarias3 2013. június 22. 20:50
  „Förtelmes buta egy ember!”
 • 5. Legs 2013. június 21. 16:59
  „2. oxana 2013.06.19. 17:19
  Honnan veszi azt a marhaságot, hogy aki sportol, okosabb lesz?
  ---------------------------Onnan hogy focizik és miniszterelnök lett.Természetesen szerénysége ezt nem engedi hogy ki is mondja nyíltan.Azt azért mégsem mondhatja,hogy-Nézzetek rám!Azért lettem miniszterelnök,meg ilyen <moderálva> okos mert focizok-!”
 • 4. Santos 2013. június 20. 22:11
  „Úgylátszik a sporton kivül minden rendben van Magyarórszágon?Az nem lenne jobb,ha nem lenne éhezö gyermek M.órszágon?”
 • 3. Jandex 2013. június 20. 20:35
  „2. oxana 2013.06.19. 17:19
  Önmagából indul ki, lásd: stadionmutyi!
  A kórházak meg nem kapnak gyógyszert!!!!!!”
 • 2. oxana 2013. június 19. 17:19
  „Honnan veszi azt a marhaságot, hogy aki sportol, okosabb lesz?”
 • 1. Demalgon 2013. június 18. 22:51
  „Öööö és focizni is megtanulnak, vagy továbbra is csak a bunda és a rögbi fog menni, a labda meg jót röhög a fogócskán?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trafik: eddig háromezer engedélyt adott ki a NAV

Eddig 4525 dohánytermék-kiskereskedelmi engedély iránti kérelem érkezett a NAV vám- és pénzügyőri… Tovább olvasom