Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Orbán: nem várhatunk a növekedési program elindításával

Nem várhat Magyarország a saját növekedési programjának elindításával az uniós döntésekre - mondta Orbán Viktor az EU-csúcson.

Magyarország nem várhat a saját növekedési programjának elindításával az európai uniós döntésekre, "mert akkor csak a jóisten tudja, mikor indulnak be a mi növekedést elősegítő programjaink" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

A kormányfő magyar újságíróknak nyilatkozott, amikor megérkezett a jobbközép, kereszténydemokrata irányultságú pártokat tömörítő Európai Néppárt vezetőinek tanácskozására. A néppárti vezetők a délután kezdődő EU-csúcstalálkozó előtt egyeztetik álláspontjukat.

Magyarország érdekelt abban, hogy növekedés legyen Európában - hangsúlyozta Orbán Viktor, de megjegyezte: "az eltökéltség eziránt szavakban erős, tettekben azonban még gyenge".

Elmondta, hogy a 2013-ra szóló magyar költségvetés, amelynek a vitája már zajlik a parlamentben, "tartalmazni fogja a frakcióval folytatott tárgyalások eredményes lezárását követően azokat a növekedési programokat, amelyekről itt majd egyébként beszélni fogunk, és Magyarország ezeket a programokat el is fogja indítani". Mint hangsúlyozta, ezek elindítása magyar részről nem függ attól, hogy "itt, Európában ezeket a programokat a többieknek sikerül-e elindítaniuk vagy nem".

Azzal kapcsolatban, hogy milyen fajta jövő irányába halad az Európai Unió, a magyar miniszterelnök megállapította: ma még minden részletkérdés tisztázatlan.

"Egyelőre nem szabad túlságosan előre szaladni, és túlságosan okosnak lenni" - mondta, és hozzátette: Európa integrációs történetében időnként hatalmas, "toronyóra lánccal" jellegű bejelentések hangzanak el. Ő maga "az óvatos, mértéktartó beszéd híve" ebben az ügyben - mondta.

A kormányfő szerint mindazonáltal az irány világos: akik bent vannak az eurózónában, "nem tudnak életben maradni másképpen, csak ha létrehoznak egy erőteljes bank-, fiskális és politikai uniót".

"Nekünk, magyaroknak azt a kérdést kell tisztázni, hogy mi mit akarunk. Mi kormányozzuk magunkat, vagy valaki más kormányozzon bennünket? Ez itt a döntő kérdés. Ezért én most óvatosságot és kivárást javaslok. Nem vagyunk tagja az eurózónának. Nézzük meg, hogy mire jutnak, tanulmányozzuk a részeredményeket, és majd ha eljön az idő, ez évek múlva lesz, döntsünk arról, hogy kell-e valamit lépnünk" - fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta emellett, hogy otthon eközben "egyetlen perc veszteség nélkül" cselekedni kell a növekedési program beindításával.

Olvasóink írták

 • 8. machers 2012. június 29. 21:02
  „7.rommel2 2012.06.29. 20:39
  Csórikám!
  Hát Népszabadságot olvasol?”
 • 7. rommel2 2012. június 29. 20:39
  „LOAD
  ÉN ESTE SZOKTAM !!!
  A NÉPSZABADSÁGRA , MEG A BALOLDALRA !!!
  VAGY TALÁN TÚL ŐSZINTE VOLTAM ???”
 • 6. load 2012. június 28. 22:56
  „5. rommel2
  "NÖVEKEDÉSI PROGRAM KELL BALOSOK ???"
  Tábornokom!
  Olvass figyelmesebben!
  A generalisszimusznak kell a növekedési program.
  Egyre nehezebb belátnia, hogy a "jobb keze" másra sem jó, mint amire te használod reggelente.
  De csak akkor, ha az anyagcseréddel minden renben van.”
 • 5. rommel2 2012. június 28. 20:46
  „NÖVEKEDÉSI PROGRAM KELL BALOSOK ???
  ADJÁTOK VISSZA A TÖBB EZER MILLIÁRD FORINTUNKAT ,
  AMIT IMMÁR TÖBB MINT 60 ÉVE SZISZTEMATIKUSAN ELLOPTOK !!!
  ABBÓL TELNE !!!”
 • 4. Primax 2012. június 28. 20:46
  „Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.
  Déja vu...”
 • 3. embertelen 2012. június 28. 15:11
  „Igaza van a hazug Orbánnak, nem várhatunk a növekedési program elindításával. Ehhez viszont az kellene, hogy ne gátolja a nemzet gazdasági növekedését, ezért ő és Matolcsy minél előbb tűnjön el a forradalmi hadszíntérről.”
 • 2. LAZA 2012. június 28. 14:35
  „1.No azért sok minden történt az elmúltkétévben.
  Egy dolog azonban biztosan nem :Gazdasági program,illetve fellendülés.
  Most már tudjuk,a vezér felvilágosította Európa jobbik felének a képviselőit.
  Eddig az Európai Uniós döntésekre vártunk.
  Most már elfogyott a türelem és nem várunk tovább!Beindítjuk a rakétákat.
  matolcsi már teljes harci díszben.
  Az egy kulcsos adó csoda fegyvere helyett jön harminckilenc adó.
  Micsoda állami bevételek?Micsoda fogyasztás? Micsoda beruházások?Tömeges munkaerő hiány!
  A külföldi tőke hanyat-homlok érkezik,ne hogy lemaradjanak a legújabb matolcsi által fémjelzett gazdasági csodákról.
  Aztán a valóság:
  A jó tündér már régen a körülöttünk lévő országokban szálldogál,csak valahogyan valamiért pont nálunk nem akar megpihenni.”
 • 1. pozdorja 2012. június 28. 13:44
  „Könyörgöm, eddig mi a szomorúságot csináltatok? A zelmúltkétévben nem történt semmi? Úgy tettetek mintha kormányoznátok, de közben semmi sem történt? Valahonnan ismerős...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péncéltörő gránátot talált, bevitte a rendőrségre

Világháborús gránátot vitt be a rendőrségre egy férfi Pilisvörösváron. A tűzszerészek azonnal… Tovább olvasom