Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Orbán: nem várhatunk a növekedési program elindításával

Orbán: nem várhatunk a növekedési program elindításával

Nem várhat Magyarország a saját növekedési programjának elindításával az uniós döntésekre - mondta Orbán Viktor az EU-csúcson.

MTI - 2012.06.28. 12:39
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Magyarország nem várhat a saját növekedési programjának elindításával az európai uniós döntésekre, "mert akkor csak a jóisten tudja, mikor indulnak be a mi növekedést elősegítő programjaink" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

A kormányfő magyar újságíróknak nyilatkozott, amikor megérkezett a jobbközép, kereszténydemokrata irányultságú pártokat tömörítő Európai Néppárt vezetőinek tanácskozására. A néppárti vezetők a délután kezdődő EU-csúcstalálkozó előtt egyeztetik álláspontjukat.

Magyarország érdekelt abban, hogy növekedés legyen Európában - hangsúlyozta Orbán Viktor, de megjegyezte: "az eltökéltség eziránt szavakban erős, tettekben azonban még gyenge".

Elmondta, hogy a 2013-ra szóló magyar költségvetés, amelynek a vitája már zajlik a parlamentben, "tartalmazni fogja a frakcióval folytatott tárgyalások eredményes lezárását követően azokat a növekedési programokat, amelyekről itt majd egyébként beszélni fogunk, és Magyarország ezeket a programokat el is fogja indítani". Mint hangsúlyozta, ezek elindítása magyar részről nem függ attól, hogy "itt, Európában ezeket a programokat a többieknek sikerül-e elindítaniuk vagy nem".

Azzal kapcsolatban, hogy milyen fajta jövő irányába halad az Európai Unió, a magyar miniszterelnök megállapította: ma még minden részletkérdés tisztázatlan.

"Egyelőre nem szabad túlságosan előre szaladni, és túlságosan okosnak lenni" - mondta, és hozzátette: Európa integrációs történetében időnként hatalmas, "toronyóra lánccal" jellegű bejelentések hangzanak el. Ő maga "az óvatos, mértéktartó beszéd híve" ebben az ügyben - mondta.

A kormányfő szerint mindazonáltal az irány világos: akik bent vannak az eurózónában, "nem tudnak életben maradni másképpen, csak ha létrehoznak egy erőteljes bank-, fiskális és politikai uniót".

"Nekünk, magyaroknak azt a kérdést kell tisztázni, hogy mi mit akarunk. Mi kormányozzuk magunkat, vagy valaki más kormányozzon bennünket? Ez itt a döntő kérdés. Ezért én most óvatosságot és kivárást javaslok. Nem vagyunk tagja az eurózónának. Nézzük meg, hogy mire jutnak, tanulmányozzuk a részeredményeket, és majd ha eljön az idő, ez évek múlva lesz, döntsünk arról, hogy kell-e valamit lépnünk" - fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta emellett, hogy otthon eközben "egyetlen perc veszteség nélkül" cselekedni kell a növekedési program beindításával.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 8. machers 2012.06.29. 21:02

7.rommel2 2012.06.29. 20:39
Csórikám!
Hát Népszabadságot olvasol?

Moderálásra küldöm 7. rommel2 2012.06.29. 20:39

LOAD
ÉN ESTE SZOKTAM !!!
A NÉPSZABADSÁGRA , MEG A BALOLDALRA !!!
VAGY TALÁN TÚL ŐSZINTE VOLTAM ???

Moderálásra küldöm 6. load 2012.06.28. 22:56

5. rommel2
"NÖVEKEDÉSI PROGRAM KELL BALOSOK ???"
Tábornokom!
Olvass figyelmesebben!
A generalisszimusznak kell a növekedési program.
Egyre nehezebb belátnia, hogy a "jobb keze" másra sem jó, mint amire te használod reggelente.
De csak akkor, ha az anyagcseréddel minden renben van.

Moderálásra küldöm 5. rommel2 2012.06.28. 20:46

NÖVEKEDÉSI PROGRAM KELL BALOSOK ???
ADJÁTOK VISSZA A TÖBB EZER MILLIÁRD FORINTUNKAT ,
AMIT IMMÁR TÖBB MINT 60 ÉVE SZISZTEMATIKUSAN ELLOPTOK !!!
ABBÓL TELNE !!!

Moderálásra küldöm 4. Primax 2012.06.28. 20:46

Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.
Déja vu...

Moderálásra küldöm 3. embertelen 2012.06.28. 15:11

Igaza van a hazug Orbánnak, nem várhatunk a növekedési program elindításával. Ehhez viszont az kellene, hogy ne gátolja a nemzet gazdasági növekedését, ezért ő és Matolcsy minél előbb tűnjön el a forradalmi hadszíntérről.

Moderálásra küldöm 2. LAZA 2012.06.28. 14:35

1.No azért sok minden történt az elmúltkétévben.
Egy dolog azonban biztosan nem :Gazdasági program,illetve fellendülés.
Most már tudjuk,a vezér felvilágosította Európa jobbik felének a képviselőit.
Eddig az Európai Uniós döntésekre vártunk.
Most már elfogyott a türelem és nem várunk tovább!Beindítjuk a rakétákat.
matolcsi már teljes harci díszben.
Az egy kulcsos adó csoda fegyvere helyett jön harminckilenc adó.
Micsoda állami bevételek?Micsoda fogyasztás? Micsoda beruházások?Tömeges munkaerő hiány!
A külföldi tőke hanyat-homlok érkezik,ne hogy lemaradjanak a legújabb matolcsi által fémjelzett gazdasági csodákról.
Aztán a valóság:
A jó tündér már régen a körülöttünk lévő országokban szálldogál,csak valahogyan valamiért pont nálunk nem akar megpihenni.

Moderálásra küldöm 1. pozdorja 2012.06.28. 13:44

Könyörgöm, eddig mi a szomorúságot csináltatok? A zelmúltkétévben nem történt semmi? Úgy tettetek mintha kormányoznátok, de közben semmi sem történt? Valahonnan ismerős...Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...