Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Orbán: nem rendkívüli a szavazók voksolásra szállítása

A Fidesz elnöke szerint semmi rendkívüli nincs abban, hogy szerdán egy ásotthalmi zárt körű eligazításon azt mondta a párt aktivistáinak: vasárnap keressenek fel minden rájuk bízott fideszes szavazót, győződjenek meg róla, elmentek-e szavazni, és ha nem, vigyék el őket. Orbán Viktor erről az egyik kereskedelmi televízióban beszélt csütörtök reggel.
A Fidesz ásotthalmi kampányrendezvényére csak a párt szimpatizánsait és aktivistáit hívtak meg, a sajtót nem, és a terembe is csak a Magyar Nemzet szegedi tudósítóját engedték be. Lapunk, a Délmagyarország munkatársai azonban ott voltak, és arról számoltak be, hogy az ablakok mellett pontosan hallani lehetett a pártelnök kihangosított beszédét, amelyben Orbán Viktor arra kérte az aktivistákat, hogy vasárnap keressenek fel minden rájuk bízott fideszes szavazót, és győződjenek meg arról, hogy elmentek-e szavazni - ha kiderül, hogy nem, akkor vigyék el őket voksolni.

Balogh László, a Csongrád megyei 2. választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje azt mondta, Orbán senkit sem buzdított semmilyen törvénysértő cselekedetre, és így látja ezt Orbán Viktor is, aki szerint semmi rendkívüli nincs abban, ami a rendezvényen elhangzott. Vannak emberek, akik azt szokták mondani, ők elmennének szavazni, de különböző okokból nem tudnak - hangsúlyozta, és hozzátette azt is, hogy traktorral is vittek embereket szavazni. "A tanyavilágban az volt a helyzet, hogy olyan belvíz volt, hogy csak traktorral lehetett kihozni a szavazókat". Mint mondta, Ásotthalom környékén, a homokhátságban történt ez.

"Magyarországon az önkormányzati választások, akárcsak az országgyűlésiek, területi alapon történnek. Egy adott faluban két-három utca választ magának önkormányzati képviselőt. Pontosan tudjuk, ki az, aki abban a két-három utcában önkormányzati jelöltként indul. Az a két-három utca, az ott lakó emberek rá vannak bízva, az ő dolga, hogy a szavazókat mozgósítsa, juttassa el a szórólapokat, gondoskodjon arról, hogy azok az emberek választ kapjanak kérdéseikre" - fejtette ki Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint ez a demokrácia lényege: az emberek között ott lenni, mindenki ismer mindenkit, tudják, hogy ki a képviselőjük, tudják, ki az MSZP, ki a Fidesz helyi aktivistája. Hozzátette: ha az emberek valamit meg akarnak kérdezni, tudják, kitől kaphatják meg a választ, ha segítségre van szükségük, tudják, kihez forduljanak, "ez így működik most már egész Magyarországon".

hirado.hu/MTI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom