Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Orbán nem kap büntetést a csokievésért

Nincs jogi szabályozás az ilyen esetek szankcionálására. Pedig pont Kövér László volt, aki azzal szigorította a házirendet, hogy a Parlamentben tilos enni, inni, dohányozni.
"Nem bünteti meg a házelnök Orbán Viktor miniszterelnököt és helyettesét, Semjén Zsoltot, pedig hétfőn csokit majszoltak a parlamenti ülésteremben" − írja a Népszava.

A lap kérdésére az Országgyűlés sajtóirodája azt válaszolta, hogy nincs jogi szabályozás az ilyen esetek szankcionálására. Pedig pont Kövér László volt, aki azzal szigorította a házirendet, hogy a Parlamentben tilos enni, inni, dohányozni.

A miniszterelnök is kapott abból a csokiból, amelyet a dohányipari dolgozók adtak legutóbbi demonstrációjukon a képviselőknek.

A miniszterelnököt az sem hatotta meg, hogy a csokoládé csomagolása is egyedi volt. Az édességet a dohányipari szakszervezetek készítették tegnapi tüntetésükre, a csokin a dolgozók gyermekei voltak láthatók.

Az édességet végül a miniszterelnök Semjén Zsolt társaságában elmajszolta.

A miniszterelnök csokipapírját kedden az LMP-s Ikotity István árverésre bocsájtotta a Vaterán, a licit 10 ezer forintról indult. A képviselő a pénzt megfelelő célra akarja költeni és szeretne gondoskodni arról, hogy "gyakrabban láthassa a népe Orbán Viktort a nagy házban". Az összeg már meghaladta a 80 ezret.

"Tisztelt szocialista képviselőtársaim, az egy dolog, hogy önök folyamatosan bekiabálnak, amikor valaki más beszél éppen, nem az önök frakciójából, de az, hogy esznek is az ülésteremben meg isznak is, összetévesztik a büfét az ülésteremmel, az mégiscsak túlmegy minden határon... legyen szíves, a teásflakonját levenni az asztalról, mert ez nem a büfé – legközelebb a sörösüveget hozza be!" − idézi a lap egy korábbi parlamenti jegyzőkönyvből Kövér Lászlót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hepatitis A vírussal fertőződött meg egy negyedik osztályos kislány

A pilisszentlászlói iskolában helyszíni járványügyi vizsgálatot végeztek, az intézményt… Tovább olvasom