Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Orbán: nem félünk

A szabadság híveit ma sem sikerült megfélemlíteni, a hatalom minden provokációjával és fenyegetésével dacolva összegyqltünk – mondta Orbán Viktor a Fidesz március 15-i megemlékezésén az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.
„ A szabadság magyar híveit ma sem sikerült megfélemlíteni, a hatalom minden provokációjával és fenyegetésével dacolva ismét összegyqltünk” – fogalmazott beszédében a legnagyobb ellenzéki párt politikusa, akinek szavait nagy ováció fogadta. Orbán Viktor úgy vélte, a kormány élen jár az állam lezüllesztésében. Hangsúlyozta: egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, a mi hazánkat sem. Magyarország gyöngeségének forrása a hatalmat gyakorlók elkényeztetett és kiváltságos klikkje, az új arisztokrácia. Mint mondta, a történelmi magyar arisztokrácia java pontosan tudta, hogy kiváltságos helyzete kötelezi arra, hogy tegyen az országért, hogy vállalja a felelősséget. A mostani új arisztokrácia éppen az ellenkezőjét teszi. Úgy vélte, ők is tudják, hogy kiváltságosok csak ott lehetnek, ahol a többség vesztes. Hozzátette: ezért akarják elvenni az 1990-ben már megszerzett győzelmet Magyarországtól, ezért akarják az emberek fejébe verni, hogy vesztesek.
Orbán Viktor szerint a népszavazás után a kormány vagy azt teszi, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Nem kell harag, nem kell gyqlölet, Magyarországnak „úgy kell győznie, ahogyan a márciusi ifjak győztek, ahogy a tavasz győz minden évben a tél felett” – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szokásos módon a „Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” szlogennel köszönt el hallgatóságától.
Orbán szavait taps és ováció követte, egy-egy mondata után a tömeg azt skandálta: „Gyurcsány, takarodj!” Egy magát megnevezni nem kívánó rendőrségi szakértő a híradásokban megjelent kétszázezres számot túlzónak nevezte. Mint mondta: rendőrségi számítások szerint legfeljebb százezren vettek részt az ünnepségen. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élhetőbb Győrt

álmodnak az építészek

A győriek egy jelentős része városát kulturálisan nem különösebben igényes munkásvárosnak… Tovább olvasom