Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Orbán: nagy siker az elmúlt egy év

Nagy sikerként értékeli az elmúlt egy évet a miniszterelnök, mert - mint fogalmazott - Magyarország nem zuhant a szakadékba, ellentétben Görögországgal, Írországgal vagy Portugáliával.

Orbán Viktor ezt a TV2 vasárnap sugározott, Frizbi című műsorában mondta, ahol arról is beszélt, "szamárságnak" tartja az előre hozott országgyűlési választásokról szóló híreket. A kormányfő kifejtette: az elmúlt egy évet nagy sikernek értékeli, ám nem a kormány teljesítménye szempontjából, mert azzal sosem lesz elégedett, hanem az ország szempontjából, hiszen "a szakadék felé rohanó lovakat kellett megfékezni és visszafordítani, és ez sikerült". "Nem zuhantunk bele ebbe a szakadékba, holott ott már vártak ránk, Görögország, Írország, Portugália, tehát nem is lettünk volna egyedül" - mondta. Hozzátette, a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége gyors, alapos és átfogó döntésekre ad lehetőséget, és ezt jól használva Magyarország a "zavarosnak tűnő" európai helyzetből a legjobban szervezett államként kerülhet ki egy-másfél év múlva.

Az előre hozott választások lehetőségét firtató sajtóhírekre Orbán Viktor úgy reagált: "milyen pihent agyú embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy ilyen mondatot papírra tudjon vetni". Mi volna abban a jó Magyarországnak, a Fidesznek vagy neki személy szerint? - tette fel a kérdést, hozzáfűzve, nem tudja, milyen érveket lehetne felhozni egy ilyen "szamárság" mellett. A dolgok rendje szerinte az, hogy legközelebb 2014-ben legyen országgyűlési választás. A magyar európai uniós elnökséget értékelve rámutatott, kereszttűzben kellett végezni a munkát, amelyből még hátra van két hónap, de örül annak, hogy kaptak egy lehetőséget a magyarok arra, hogy megmutassák, vége van annak a korszaknak, amikor bármit meg lehetett velük tenni. Orbán Viktor azt mondta, a tavalyi év lelkileg nem volt nehéz, "világos volt, hogy van egy átadás-átvétel, van egy az útról az árokba lecsúszott ország, amit vissza kell hozni valahogyan az útra".

Mindenki tisztában volt azzal, hogy szükséges hozni rendkívüli intézkedéseket, de mindenki úgy gondolta, hogy akármit is tesz a kormány, az biztosan úgy van jól. Igaz, a bankok és a bankárok nem voltak boldogok, hogy bankadót kell fizetni, és a multicégek sem voltak azok, hogy válságadót kell fizetni, sőt a képviselők sem voltak boldogok, amikor befagyasztották a párttámogatást, és megfelezték a képviselők létszámát, "de igazából mindenki úgy volt ezzel, hogy baj van, ez a dolgok természetes rendje" - fejtette ki. Ugyanakkor - mint folytatta - a 2011-es év nehezebb, mert idén az már lassan mindenki számára nyilvánvalóvá, hogy az országot át kell szervezni, ebben a formájában ugyanis nem működőképes. "Itt azért már vegyesebb a fogadtatás, most már azért érzem időnként, hogy van, aki a pokolba kíván" - jegyezte meg. Szavai szerint megszorítások azért nem lesznek, mert azok nem vezetnek sehová.

A miniszterelnök felidézte, 1988-ban, amikor alakult a Fidesz, Magyarország egy megszállt ország volt, és a rádióhírekben nem az volt az érdekes, mit mond a magyar kormány, hanem az, mit mondtak Moszkvában. Arra a kérdésre, hogy most nem az az érdekes-e, mit mondanak Brüsszelben, azt felelte: "ég és föld, Brüsszel az nem Moszkva, Brüsszelben sok mindent mondhatnak, de azt vagy nem hallgatjuk meg a rádión, vagy azt mondjuk, hogy nem eszik olyan forrón azt a kását". Hozzátette, most is azt gondolja, amit 1988-ban, vagyis hogy egy büszke, erős Magyarországra van szükség, amely tiszteletet ébreszt és követel magának a világban, ahol jó élni, és az itt élő emberek a régió legsikeresebb, legboldogabb országát lakják, építik, tartják fenn. Orbán Viktor azt mondta, az elmúlt húsz év szerinte arra volt jó, hogy felkészüljünk arra, ami most következik.

Olvasóink írták

 • 17. Boli 2011. május 03. 21:49
  „16. Lesz még több is! Vár a "<moderálva> labanc" bennünket, korrekt árakkal, munkával, jogokkal. A saját hazánkban meg semmibe vesznek bennünket ezek a "..............................."! Hol is nem kedvelik ezek szerint a magyarokat? Valahol nagy a baj, narancsdroidéknál!”
 • 16. dorombolok 2011. május 03. 17:25
  „" Orbán Viktor azt mondta, az elmúlt húsz év szerinte arra volt jó, hogy felkészüljünk arra, ami most következik."
  Jó lenne ha már nekünk is elárulná mi következik. Amit eddig elkövettek az átlagember ellen abból már az irányt nagyjából sejteni lehet.Azért a legjobb az lenne hanem egy rossz vagy szándékosan hiányos angolból tudná meg a magyar , hogy mire számíthat!
  Eddig: _árak csak nőnek csak nőnek
  - a munkanélküliség növekszik.
  -államadósság növekszik.
  ( igaz hogy megszorítás az nincs)
  Helyette van: - igazságtalan az átlagembert sújtó jövedelemadórendszer.
  - a munkás és alkalmazotti jogok csonkítása.
  - nép és érdekképviseletek teljes leépítése: alkotmánybíróság ,sztrájkjog, érdekegyeztetőtanács.”
 • 15. BJ.MÓVÁR 2011. május 03. 13:02
  „Ekkora pofátlanságokat amiket törpe Úr összehordott,remélem ő sem hiszi el,mert akkor beteg!”
 • 14. janika 2011. május 03. 11:08
  „Van már energia hasznosítási díj, rendszerhasználati díj, alapdíj, biztonsági kezelési díj, import korrekciós tényező, mert már (díjat szégyellnek írni) stb. meddig tart még a népnyúzás?”
 • 13. janika 2011. május 02. 20:44
  „Sajnos "ami késik az nem múlik"!”
 • 12. verembele 2011. május 02. 17:03
  „Tisztelettel: Látom valami megmaradt "ÖN-ben.
  Mi nap leírtam a "POLGÁRSÁG" definícióját.
  Igen a "POLGÁROK KORMÁNYA"
  Üdv.”
 • 11. 41 2011. május 02. 11:31
  „Asvelnek válaszolnék.Nem létminimumon élek (egészségügyben dolgozom),de a fizetési papíromon csak annyi összeg látható.Nem nyaralni szeretnék menni, csak szeretném feladni a közüzemi számlákat úgy,hogy még élelmiszerre is teljen,ne kelljen hónap végén koplalnom.Nyaralni kb. tíz éve nem voltam,esélyét sem látom annak,hogy a közeljövőbe bárhová is eljutnék.Nem értettem az utolsó mondatodat.Azt írod megkövezik azt aki tenni szeretne valamit.Te most a jelenlegi kormánytól várod a segítséget??Végül is lehet,hogy igazad lesz,de lehet,hogy nem.A problémát az okozza véleményem szerint,hogy évek óta nem történik semmi,mindenki csak ígérget,de egyre lejjebb csúszunk.Pedig erős nép lennénk,nagy összefogással bírunk.Lsd:vörös iszap károsultak javára gyűjtött pénz vagy a nehéz sorsú gyerekek javára befolyt összeg.Amit az állami megszorítások miatt elveszítünk azt az emberek jótékonysággal próbálják visszaadni.De a gond az,hogy már mindenkinek véges a türelme és a pénze,valamint a tenni akarása.”
 • 10. öszödiböszme 2011. május 02. 11:12
  „Mit szívsz törpepolpot? Esküszöm nekem is kell! Tuti lenne nekem is ez a happy feeling. Én is akkora sza..ban vagyok mint a szép hazánk!”
 • 9. Madarász 2011. május 02. 10:39
  „"A kormányfő kifejtette: az elmúlt egy évet nagy sikernek értékeli, ám nem a kormány teljesítménye szempontjából, mert azzal sosem lesz elégedett, hanem az ország szempontjából"

  Ez vagy tényleg dilis és elhiszi, amit mond, vagy extra vastag bőr van a pofáján.

  Ha az embereknek jó, vajon a tegnap esti híradóban ki kiabálta, hogy "Orbán takarodj!"?

  Sikernek inkább a saját szempontjukból értékelhetik, mert ilyen szinten még egyik bagázs sem merte tömni a saját zsebét.”
 • 8. Jerry 2011. május 02. 09:55
  „"nagy siker az elmúlt egy év"Igen,mert elszállt a svájci frank,meg vele a hitelesek reménye,csillagos égik ment a benzin ára,meg vele minden más ára, csökkentették a táppénzt, emelték az adót, új párt alkotmány lett,amiből a köztársaság,meg a demokrácia maradt ki,eltörölték a lakhatási emberi jogot, megkezdték a kilakoltatásokat, spórolás címén elmaradt a közférában a béremelés, de let pénz új autókra, viszont nem lett pénz metróra, de új utcanévtáblákra igen stb stb.Hát tényleg sikeres év volt, köszönjük narancsos 2/3.Még egy ilyen sikeres év, és kitehetjük az országhatárra a táblát" Magyarország jog és utód nélkül megszűnt"”
 • 7. asvel 2011. május 02. 09:18
  „. 41 2011.05.02. 08:34
  Ennyi tragédia után csak örülhetünk,hogy Miniszterelnök Úr pozitív gondolkodású.Szeretem a boldog Embereket,de sajnos egyet sem ismerek.

  Nem is nagyon fogsz, amíg végre valamelyik kormány meg nem kezdi a reformokat és az átszervezéseket!
  Ha tegnap este nézted az ATV-n a baloldali közgazdász is azt mondta, ha tetszik, ha nem ezeket végig kell csinálni és szakítani kell azzal a 40 éves gyakorlattal, hogy a politikai haszonszerzés fontosabb az ország állapotánál!!!
  Ha te minimálbéren élsz, akkor ne azon vitatkozz hogy a Kanári Szigeteken vagy Balin akarsz-e nyaralni!!!!
  Az utóbbi években itt a hozzászólásokban is azt lehetett hallani, hogy ez meg az milyen igazságtalan, de ha valaki hozzá mer nyúlni azt megkövezik!!!”
 • 6. 41 2011. május 02. 08:34
  „Igaz a bankok,bankárok,multicégek,képviselők nem voltak boldogok,-mondta OV.Igen,Ő ezekben a körökben mozog.Amit nem tud az az,hogy "Mi"magyar emberek sem voltunk boldogok(az nem számít).Úgy gondolom ebben az országban csak Ő boldog,meg az az -egy- ember akit vitt magával.Egyik csapás jön a másik után,vörös iszap,jég,új kormány,elárverezett házak,kikapcsolt közművek,szalámit csenő híres ember,munkások akik nem boldogok fizetéskor sem már.Betegek,akiknek gyógyulni sem szabad ,Iskolák,ahol nincs ebéd,lopás,gyilkolás és még lehetne sorolni tovább.Ennyi tragédia után csak örülhetünk,hogy Miniszterelnök Úr pozitív gondolkodású.Szeretem a boldog Embereket,de sajnos egyet sem ismerek.”
 • 5. dorombolok 2011. május 02. 07:29
  „Viktor fogy a levegő!”
 • 4. BsBe 2011. május 02. 05:17
  „Sajnos sok mindent megéltünk a 20 év alatt. De arra ami ezek után jön, nem lehetett felkészülni. Nem ez az ország lesz az ahol jó élni, és az itt élő emberek a régió legsikeresebb, legboldogabb országát lakják - legalábbis nem annak aki a fizetéséből akar megélni, és egy kicsit távolabb van a parlamenttől.
  "most már azért érzem időnként, hogy van, aki a pokolba kíván" - hát vannak. lehet, nem is kevesen, és lassan azok közül is többen, aki egy éve még imába foglalták a nevét.”
 • 3. meir 2011. május 02. 05:11
  „OV,;Magyarorszan nem zuhant a szakadekba...!
  abba nehez lenne belezuhanni,amiben mar regota benne talaltatik!! upsz!!”
 • 2. vienna 2011. május 02. 00:06
  „Neked Viktor lehet, de nem nekünk.
  Keményen dolgoztok rajta, hogy ne legyen jó itt élni.”
 • 1. machers 2011. május 01. 23:52
  „"Mindenki tisztában volt azzal, hogy szükséges hozni rendkívüli intézkedéseket, de mindenki úgy gondolta, hogy akármit is tesz a kormány, az biztosan úgy van jól."
  Vannak, akik így gondolják, de a számuk rohamosan fogy.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verekedés Dabason, három sérült

Verekedés tört ki vasárnap délután egy dabas-szőlői kocsmában, az incidensben hárman sérültek meg –… Tovább olvasom