Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Orbán: most tiltakozzon mindenki a megyei matricák ügyében!

Jelenleg a próbaüzem zajlik - mondta az új autópályadíj-rendszerről Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Útdíjak próbaüzemben

A kormányfő arra kért mindenkit, hogy "most szólaljon fel (...), most tiltakozzon" a megyei e-matricák ügyében, mert ez az időszak január harmadik hetében lezárul. A kabinet azután tekinti át a próbaüzem tapasztalatait, és levonja az "értelmes" következtetéseket. Februárban a rendszer már végleges formájában működhet - tette hozzá.

Orbán Viktor jónak nevezte a megyei e-matricák rendszerét, de azzal egyetértett, hogy ha például valaki egy másik megye területén hajt le a sztrádáról, mert ott van az első lehajtó, akkor ne kelljen két megyei matricát megvásárolnia.

Néppárti a költségvetés

Néppárti kormányzás lesz, hiszen a parlament néppárti költségvetést fogadott el - így jellemezte 2015-öt Orbán Viktor.

Megismételte, hogy a 2014-2018-as kormányzati ciklusban a kabinet fő célja a bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése.

Az oktatási rendszerrel kapcsolatban a kormányfő azt mondta, idén, a következő hónapokban megkezdődhet - és viszonylag gyorsan le is zárható majd - a vita a 21. századi modern Magyarországhoz méltó, új oktatási rendszer ügyében.

Az egészségügyről szólva Orbán Viktor 2015 egyik kiemelt feladatának a háziorvosok anyagi elismerésének megfelelő szintre emelését nevezte.

Maradjon fenn a magyar-orosz politikai, gazdasági együttműködés!

Orbán Viktor miniszterelnök arra törekszik, hogy Magyarország és Oroszország között a feszült helyzet ellenére fennmaradjon a politikai és a gazdasági együttműködés.

Orbán Viktor jelezte, a Merkel és Putyin budapesti látogatása is más fázisban van, hiszen míg Merkel kancellár látogatásának megvan az időpontja és a tematikája is, addig Putyin elnök látogatása napirenden van ugyan, de döntés még nem született róla, így nincs sem időpontja, sem konkrét napirendje, de úgy látszik, "inkább hamarabb, mint később valósul meg 2015-ben".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok baleset történt a csúszós utakon

Hajnaltól mintegy húsz esetben kérték a tűzoltók segítségét a csúszós utakon. Tovább olvasom