Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Orbán: Miért engedi át a magyar vidék Budapestnek a döntést?

Orbán Viktor szerint döntően fontos a vidék megmozdítása a második fordulóra. A Fidesz elnöke erről csorvási gyűlésén beszélt.
Orbán Viktor szerint, amit a Fidesz 2002-es előrejelzéseiből hazugságnak tartott a szocialista párt és az SZDSZ, az a baloldali-liberális kormányzásk alatt mind megvalósult. A Fidesz elnöke a Békés megyei Csorváson közölte: az a cél, hogy a vidék legalább ugyanolyan arányban menjen el szavazni a második fordulóban, mint a Budapestiek.

Orbán Viktor szerint döntően fontos a vidék megmozdítása a választás második fordulójában.

Orbán Viktor:
- Ha a magyar vidék nem áll ki a saját érdekei és értékei mellett, más nem fogja megtenni ezt helyette. Miért engedi át a magyar vidék Budapestnek a döntést? Nem a budapestieket kritizálom, mert ők azt tették, ami a dolguk, ha nem akarják, hogy a vidék döntsön helyettük, akkor a budapestieknek el kell menni magas számban, szavazni. A vidéknek követni kell Budapest példáját. Egyébként meg fogják látni, pórul járunk, olyan kormánya lesz Magyarországnak, amely nem csak hogy nem akar törődni a vidékkel, de nem is érti a vidéki emberek észjárását.

Az MDF-fel való megegyezésről így vélekedett a pártelnök:

Orbán Viktor: - Mi mindent megtettünk, ezt az egész ország láthatta, mindent fölajánlottunk a megegyezés érdekében, megmondtuk, sem személyes ambíció, sem pártérdek nem akadályozhatja meg a kormányváltáshoz vezető összefogást. Nem sikerült megállapodni az MDF-fel, de a választások után, ha már lesz elég erőnk, akkor majd megállapodunk, meg kell próbálni egyedül megnyerni a második fordulót. Mi úgy gondolkodunk a magunk szerepéről, polgári, nemzeti, kereszténydemokrata értékeket valló emberek, hogy mi, magunknál, a saját szempontjainknál magasabb rendű célokat szolgálunk. Szeretném mindenkinek elmondani, a kampányt továbbra is én vezetem, a Fidesz Magyar Polgári Szövetséget én vezetem, a jobboldal összefogását továbbra is én vezetem, és a jövőben is én fogom vezetni, ha önökben meglesz az irántam való bizalom.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom