Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Orbán: megszűnt a jobb- és baloldai megosztottság

Orbán Viktor szerint a pécsi időközi polgármesterválasztás eredménye megmutatta, hogy az országban megszűnt a jobb- és baloldali megosztottság. A Fidesz elnöke úgy véli: az emberek egységesen azt akarják, hogy ki lehessen kecmeregni a válságból.

Orbán a pécsi eredménytől függetlenül úgy gondolja, hogy a következő parlamenti választásokon a Fidesz nem szerez kétharmados többséget.A politikus keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ország maga mögött tudja a megosztottság korszakát.

Orbán fontosnak ítélte az egységet. Az időközi választás eredményére vonatkozó kérdés kapcsán azt mondta: nem lehetséges, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerezzen a következő országgyűlési választásokon. Kijelentését azonban sem nem indokolta, sem nem egészítette ki.

Orbán szerint a jelenlegi kormányon az idő túllépett, a Gyurcsány-Bajnai-kabinet megreformálhatatlan. Szerinte amit nem lehet megjavítani, azon egyszerűen túl kell lépni. Az elmúlt időszak egyik legsúlyosabb jellemzőjének nevezte, hogy a politkai felelősség teljesen eltűnt a közéletből. Orbán biztosra veszi, hogy a következő választások után a baloldal képes lesz megújulni és előbb-utóbb magára is talál. Kérdésre válaszolva a poltikus ellentmondásnak nevezte, hogy az egyik jogszabály szerint a választások után négy évig marad kormányon az új kabinet, a másik szerint a voksolás időpontjához képest négy év múlva kell tartani a következő választásokat. Mint mondta ezt az ellentmondást fel kell oldani. Ha a Fidesz előrehozott választások után lép hatalomra, négy éves ciklusra van szüksége, nem kormányozhat három és fél évig. A Fidesz elnöke leszögezte: igyekeznek minden segítséget megadni, hogy a Pécs Európa Kulturális Fővárosa projekt megvalósulhasson.

Olvasóink írták

 • 18. Zaraki_Kenpachi 2009. május 15. 21:14
  „A jobb és bal oldal akkor szűnik meg, ha az egyik párt megy északnak a másik meg délnek. Ha Pécsett egy harmadik személy, független(!) személy nyerte volna a hivatalt, akkor beszélhetnénk arról, hogy nincs megosztottság. Beteges megalomániás”
 • 17. farkasbalintm 2009. május 15. 07:48
  „na. kikérem magamnak a többi keresztény nevében, hogy le"fideszes"ezzenek.
  sőt. az összes párthoz való kötődést is elutasítom.
  viszont azt sajnos be kell látni, hogy az egyházi vezetőkhöz is sikerült beférkőznie a politikának. de hát ugye a pénz az pénz :S
  amúgy eddig sem volt itt megosztottság, csak az embereket osztották meg, hogy egymásra fújjanak. amíg van balhé, addig szépen lehet csinálni a kis dolgokat, észrevétlenül.”
 • 16. arany 2009. május 14. 22:30
  „# 16 Kami45
  Baromnak nem érzem magam, de te nem tudom miért ocsárolod a másikat, hisz a fideszesek csupa szív szeretet mivel kereszények nem barmoznak ugye? Írd le miben van diktatúra kösz.
  Mivel a diktatúra az egyeduralmat akar ugyebár, viszont jelenleg nem érzékelem, viszont drága édes pofa viktorkátok ésatöbbiek mit fújnak kia az ember kinek lehet élni? ki akar kötelet adni a másiknak? stb. valamint ki az aki magán kívül nem fogad be más gondolkodást? Ki nem akar együttműködni a másikkal? Ki az akinek semmi sem tetszik? Csak a Ő és Ő mert más nincs is Ő szerinte. Ez nem más mint a diktatúrához vezető út első lépése, csak hogy tudd eddig minden diktatúra megbukott mert senki sem butitható örökké és mindenkinek van énje, amit csak fel kell ébreszteni és nem elnyomni.

  Ki nem járt be dolgozni jóóóóóópár évig ? Igen ez mind a Fidesz negatív diktatórikus hajlamú gondolkodása. Próbáld meg te azt és a többiek, hogy nem mennek be dolgozni és a fizetést is megkapják. Te eléred ezt? FIZESSÉK VISSZA, tudod drága keresztény barátom, mert mást nem is mondhatok egy fideszes állampolgárra, mert te nem polgár vagy, mert azt is csak ők sujkolják be a Polgárosodás kell. Igen de különbség van polgár és állampolgár között! Így tekints a polgári pártodra aki téged állampolgárnak tart..... No comment fuss el véle elég volt”
 • 15. Kami45 2009. május 14. 19:48
  „15. hozzászólás arany 2009.05.14. 18:16
  Te barom, nem veszed észre, hogy most van diktatúra!!! MSZP és SZDSZ színeiben!!!”
 • 14. arany 2009. május 14. 18:16
  „"Orbán Viktor szerint a pécsi időközi polgármesterválasztás eredménye megmutatta, hogy az országban megszűnt a jobb- és baloldali megosztottság. A Fidesz elnöke úgy véli: az emberek egységesen azt akarják, hogy ki lehessen kecmeregni a válságból." valamint legyen fidesz diktatúra, vagy jobbik diktatúra,”
 • 13. jirzi1 2009. május 14. 01:20
  „Szerintem is megszűnt .Egységesen kötél.”
 • 12. zotyo 2009. május 13. 18:55
  „Bár csak a jóisten szólna önből!”
 • 11. mindigatutit 2009. május 13. 10:40
  „ov-t csak ov tüntetheti el.el jön még azaz idő is ,amikor ő is eltűnik a süllyesztőben ,mint gyf.amit most csinál az semmi más ,mint egy qva nagy populista szöveg.”
 • 10. joco 2009. május 13. 10:18
  „ezt mondja a fidesz:
  "- A soha, senki által meg nem választott Bajnai Gordon "
  és érdekes történelmi "visszatekintés"
  Orbán első hatalomgyakorlási lehetöségét ugy tudta"megszerezni" hogy azt HIRDETTE, hogy soha , semilyen körülmények közt nem köt szövetséget a Kisgazdákkal. És egyszer csak - a hatalom megszerzése érdekében- még is szövetséget kötött Torgyán papával- akit később "leszalámiztak"
  hát kérdem kik is "választották" meg Orbán első kormányát? válasz fidesz modra"soha, senki."”
 • 9. joco 2009. május 13. 10:11
  „A "vezénylötábornok" ezt szeretné:
  "".... nemzeti oldalt össze kellene hogy fogja egy karizmatikus vezető, mert vezető nélkül nem működik. Aki azt mondja: Figyelj barátom! Most nem kell, hogy mindent értsél, bízzál bennem"
  "Load" mit is vársz Te olyan embertől ki korábban pld. "csuházott" ma kezetcsokol a papoknak. és ez csak az egyik jele a "pálfordulásainak"”
 • 8. pityergos 2009. május 13. 10:09
  „Olvasom a hozzászólásokat és tényleg el vagyok keseredve! Ezt sikerült elintézni a Gyurcsánynak! Gyűlölködés azóta van, amióta Gyurcsány betette a lábát a politikába és még most is uszít hátulról. Emberek, gondolkodjatok már egy kicsit és olvassatok! Olvassátok el Debreceni József könyvét Gyurcsányról és mindjárt tisztábban látjátok a helyzetet, abban leírta, hogy már 2001 óta a háttérben megvesztegettek vezető hivatalnokokat, hogy fogjanak össze a polgári kormány lejáratásáért, stb. Az összes mocskot bevalotta benne Gyurcsány éppen úgy, mint az őszödi beszédében és simán szemberöhög bennünket még most is. Mióta vigyázzák a kommandósok a minisztert? mióta van minden lezárva, elzárva a nagy ünnepeken, addig nyugodtan mehetett bárki a nép között, senki nem köpködött, senki nem gyülölködött, ha ez a bagázs eltűnik nem lesz gyülölködés. A cigánykérdés is pont ilyen, mesterségesen felfújt dolog, sokan nagyon jól megélnek most belőle. Kár, hogy nem láttok emberek!!! A hülyeséget fújjátok és közben nem veszitek észre, hogy lassan már bőrötök sem lesz, mert azt lenyúzzák rólatok, ők mint milliárdosok röhögnek rajtatok, rajtunk. Miből van 35-40 éves embereknek 200-300 milliós bankszámlája, mint a Bajnainak vagy az Oszkónak, Kókának, Gyurcsánynak, Veresnek? Talán fel kellene ébredni végre!!!”
 • 7. load 2009. május 13. 08:45
  „3. oszvald.ferenc
  A kijelentés egy blöff.
  Ne reménykedj!
  A gyűlölködés és megosztás 1998-ban kezdődött az un. ,,megfigyelési üggyel" .
  Az akkori vádjaival az óta sem számolt el, annak ellenére, hogy a Legfelsőbb Bíróság mondta ki, hogy nem volt megfigyelés.
  Aztán folytatódott a Testnevelési Egyetemen 2002. májusban, a két választási forduló között elmondott beszédével.
  Azóta tart a komcsizós, semmirekellőzős, mocskolódó, hazaárulózós, zsidózós duma. Nem csak a tömegmegmozdulásokon, de televíziós csatornákon, internetes honlapokon és fórumokon is.
  Ez a mentalitás, ez a világlátás és retorika nem fog kikopni a társadalomból még tíz év múlva sem.
  Olvasd csak el a két előtted szólót!
  Aki ilyen alpári módon tud csak beszélni, annak a gyereke is így fog.”
 • 6. pampus 2009. május 13. 07:17
  „Mi bajotok a Viktorral, hisz Ő nagyon jól eltudja mondani évek múltán, hogy mi a nép baja e rendszerrel és uralóival!”
 • 5. ungi 2009. május 13. 06:14
  „Szerinte megszünt a megosztottsag, szerintem meg akkor szünne meg ha vegre elülne a seggen es nem uszitana a nepet. Felek, eljön az idö, mikor miniszterelnök helyett I. Viktor kiraly fogja iranyitani az orszagot. Nem a Fidesszel van bajom, csak öt ne kellene latnom. Sokkal nyugodtabb lenne itt minden. Persze vihetne magaval meg par emberket, akik nem illenek a politikaba.”
 • 4. Primax 2009. május 12. 20:22
  „Ha ő mondja...”
 • 3. oszvald.ferenc 2009. május 12. 18:28
  „Mennyire szeretném, hogy Orbán Viktornak igaza legyen. Hogy a szakmaiság és az ország érdeke vezérelje a vezetőket, nem a pártoldaliság.
  De mennyire álságos kijelentés ez Orbán Viktortól egy olyan mocskos kampány után, mint a pécsi. Mennyi gyűlölet és mocsok halmozódott fel ezalatt a pár hét alatt. Nincsenek illúzióim: a megosztottság erősebb, mint valaha. Ha a Fidesz vezetője igazat beszél, 2010 után kormányába bevesz értelmes baloldali gondolkodókat. Mert vannak ilyenek. Akik ráadásul a hazájukért vagy településükért sokat tettek, tesznek. Mondom ezt a jobboldalról.
  De félek, nem ez lesz, hanem ami eddig volt: minisztériumkisöprés, haverok, elszámoltatás (ugye Keller László is így kezdte...). Mennyire szeretném, ha Orbán Viktornak igaza lenne...nem itt tartanánk.
  Üdvözlettel: Oszvald Ferenc”
 • 2. xo16zy 2009. május 12. 18:20
  „Ha nem is komcsik, de ugyanolyan semmirekellő, csaló, mocskos, népbutító, kötélrevaló bűnbanda, mint a kommunisták.”
 • 1. Reális 2009. május 12. 16:52
  „Megszűnt viki,mert ti is komcsik vagytok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök üldözték az ittas sofőrt

Hétfőn hajnalban Körmenden egy autóst akartak ellenőrizni. A rendőrautó fény és hangjelzést is… Tovább olvasom