Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar

Magyarország rendet és biztonságot akar - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hősök terén 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőr ünnepélyes eskütételét követően vasárnap.

A miniszterelnök 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőrnek vasárnap azt mondta: az ország sokat vár tőlük, és becsületes, eredményes munkájukért ők is sokat várhatnak hazájuktól. A budapesti Hősök terén esküt tevő próbaidős tiszthelyettesek előtt a kormányfő rámutatott: mindig felemelő olyan fiatalokat köszönteni pályakezdésük alkalmából, akik hazájuk fegyveres szolgálatát választották hivatásul. Szavai szerint a mostani eseménynek az ad különleges rangot, hogy a tiszthelyettesek a legnehezebb és legszebb időszakban kezdik meg hivatásukat, abban az évben, amikor Magyarország megújul.

Kijelentette: mindazoknak, akik szeretik a hazájukat, itt akarják leélni az életüket, itt akarnak biztos jövőt a gyermekeiknek, együtt, összefogva kell visszarántaniuk az országot a szakadék széléről.

"Hazánk a szakadék szélén egyensúlyozik: gazdasága legyengült, feje búbjáig eladósodott, a tisztességes munkának még nincs becsülete, a családok tekintélyes része még szegény és napi megélhetési gondokkal küzd, a bűn felszaporodott, és még nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzáfűzve: Magyarország megújulásért kiált, rendet és biztonság akar. "A hazának ma égető szüksége van önökre. Sokat is várunk önöktől. És a becsületes, eredményes munkáért önök is sokat várhatnak a hazájuktól. Most az önök szakmája is átalakul.

Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit" - mondta a miniszterelnök a próbaidős tiszthelyetteseknek. Elmondta: új rendőrgenerációt indítanak útjára, és reményét fejezte ki, hogy munkájuk beépül "a most újjászülető, erős, gyarapodó, önbizalmát és önbecsülését visszanyerő Magyarország jövőjébe".

Orbán Viktor végül köszönetet mondott a próbaidős tiszthelyettesek tanárainak és szüleinek, munkájukhoz pedig sok erőt, jó egészséget és Isten áldását kívánta.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. Eva- 2011. március 08. 10:25
  „78-hoz

  Orbán hatalma addig meg nem gyengül, amíg a kettős beszéde (szavak angolul külföldre, szavak magyarul belföldre, szavak belföldre angolul tudóknak)) el nem éri a kritikus tömeget.

  Ilyen a Velencei Bizottság megkérdezése az alkotmányozás 3 kérdésében, azt az egész alkotmányozásra kiterjesztve vagy
  a megszorító-takarékosságot tervező csomag stb.”
 • 79. Jerry 2011. március 08. 10:00
  „20 évvel a rendszerválltás után oktalanság a tapasztalt rendőri gárda elüldözésről beszélni.új rendőr generációt indítanak útjára,mivel a régit mint a gyurcsány rendszer kiszolgálóit már szépen eltávolították a testületből,vagy eltávolításuk most van folyamatban,pl azzal hogy megvonják tőlük a nyugdíjkedvezményt, béremeléseket, egyéb kedvezményt,és megkérdőjelezik szavahihetőségüket/lásd titkosszolgálati ellenőrzés, 2006-os jelentések megsemmisítése/stb.Valóban oktalanság erről beszélni, de ezt éppen ov vezéred teszi, hát menj panaszra hozzá meg a 2/3-ához.”
 • 78. pancser 2011. március 08. 09:50
  „77-hez! 20 évvel a rendszerválltás után oktalanság a tapasztalt rendőri gárda elüldözésről beszélni. Marx úgy került a képbe, hogy Orbán sak kritikusa az anyagi oldalban reménykedve várja O.V. bukását. Mivel Marx materialista volt, a gondolkodásmód, a logika hasonló. Meggyőződésem, hogy OV. rendelkezik olyan karizmával, hogy ebben reménykedni dőreség. Az uniós kritikák egyálalán nem gyöngítették OV. belső pozícióit, sőt kialakult egy olyan vélekédés, hogy csinálná a mi miniszterelnökünk, de a degenerált Unió miatt nem lehet. Egy Daniel Cohn-Bendit féle kirohanássorozat, főleg ott ahol tudják ki ez a hőzöngő, egykor törő-zúzó anachista O.V. inkább hős mint rossz miniszterelnök.”
 • 77. Jerry 2011. március 08. 08:58
  „pancser, javaslom írás helyett inkább olvass többet, pl Marx-ot, ugyanis amikor ő anyagot említ, nem feltétlenül a pénze gondolt Az igaz, hogy Magyarország lakossága rendet és biztonságot akar, de vajon ov is azt akar? Olyan akarat ez, mikor a vak vezeti a világtalant,és segítség céljából felkapcsolják nekik a villanyt, de elötte elveszik kezükből a fehér botot. Hát ezt csinálták a rendőrséggel is.A 45-50 éves szakembergárdát, mint nem megbízható, szocialista rendszert kiszolgálókat elüldözték a testületből,a tapasztalatlan ifjoncokat vezető beosztásokba ültették, majd elvették a fizetésemelést, kedvezményes nyugdíjat,stb.Most meg jönnek az ígéretek,az ámítások.Hát ez bizony,nagyon pancser módon végrehajtott politikai húzás volt,mely nélkülözött minden szakmai hozzáértést, józan észre való megfontolást.De hát mit lehet várni egy ilyen pancser fülkeforradalmároktól megszavazott kormányzattól?”
 • 76. Eva- 2011. március 08. 07:33
  „75-höz

  és a lelkeddel táplálod iskoláztatod a gyerekeidet?!

  "A 49-es kommentben olvashattuk:
  "És hajrá Fidesz!
  Bár most van kicsi béka a torkomban, de az utóbbi 8 év mamutjaihoz képest ez a béka talán lenyelhető.
  Ha neki sem sikerül, akkor senkinek,és ha így lesz elmegyek.De 8 évet megérdemelnek tőlem ."

  Egyenlőre ez az általános alapállás."

  ((A nacionalizmus és vallás marxi értelmezése bővebb kifejtést kívánna egyetlen tételmondatnál))”
 • 75. pancser 2011. március 07. 23:34
  „68! Kinek egysíkú a gondolkodása? Megmondom: a magadfajtáknak mindenképpen, amolyan magyar szoc-lib. Miért marxista? Azért kedves barátom, mert mindent az anyagiakra vezettek vissza. Az ember nem feltétlenüll csak anyagban, pénzben gondolkodik, nem csak ez motiválja. Marx soha nem értette meg a nacionalizmus természetét például, rosszul ítélte meg a vallást. Te és a haverjaid rosszul ítélik meg OV-t és terveit. Hogy konkrét legyek egy példával jövök. A gyermekvállalás nem az anyagiak függvénye csupán, ha így lenne akkor Németország egy gyermekáldásban gazdag ország lenne, de nem az. Mi gyermekek dolgában jobban állunk szegénységünk ellenére, még a középosztályban is, Németországban úgy indul a fiatalok negyede harmada, hogy nem tervez gyereket. A gyerek csak példa. OV-t nem arról ítélik meg a választói, hogy több-e a fizetésük, nem csak ebből. Ezért nem fog megbukni még sokáig. Ha valaki egysíkúan gondolkodik "load" az ti vagytok, az embernek lelke is van, most nem éppen a vallási lelket értem alatta. Felfogtad miről beszélek "load"?”
 • 74. annobon 2011. március 07. 14:02
  „72-höz: jah nem (bár az asszony szokott vele szekálni, hogy milyen marha vagyok, már nyugdíjban lehetnék!), ugyanis én 1999-ben, közös megegyezéssel leszereltem. Akkor még úgy hívták, hogy tartalékállományba kerültem. Nos azóta civil területen dolgozok és bőven van még hátra a rendes nyugdíjig. (Nem tudom ugyan, hogy sajnos vagy hál´istennek!) :-)”
 • 73. Eva- 2011. március 07. 14:02
  „68-hoz

  Marx sem volt a szabad versenyes kapitalizmus ellen
  Csak azt egy folyamat egy lépcsőjének---elengedhetetlen lépcsőjének-- tekintette.

  A kommunizmust ő is a távoli jövőbe helyezte, egy folyamat lehetséges kiteljesedéseként.
  Arról nem tehetett, hogy Lenin aztán mást gondolt.

  Ezt a dolgot a századelőn még mindenki tudta.
  Aztán feledésbe merült itt a keleti végeken.

  http://hvg.hu/gazdasag/20110305_demjan_gazdasagpolitika_granit_bank#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_03_06&utm_content=top1

  itt pedig igazi marxi gondolkodást fedezhetünk fel.”
 • 72. miracle. 2011. március 07. 13:57
  „71. annobon, akkor ezek szerint élvezed a korai nyugdíjat, itt meg mondod a tutit mekkora igazságtalanság ez...”
 • 71. annobon 2011. március 07. 12:48
  „16-hoz: "Fogalmad nincs egy fegyveres testület félépítésről," Mivel 14 évig hivatásos tagja voltam a fegyverese erőnknek (értsd: Magyar Néphadsereg majd Honvédség) hidd el, hogy van fogalmam. Valamint a mai napig is sok rendőr ismerősöm van, akikkel munkakapcsolatban állok. Ennyi. Persze az más, hogy Derrick és Columbo még 75 évesen is nyomoztak, de rengeteg olyan beosztás akad minden fegyveres testületnél, amit egy 60-65 éves aktív állományú nyugodtan elláthat. Az a szöveg meg - sokak részéről -, hogy a fiatalok elől elveszik a beosztásokat, hát érdekes. Először is a civil életben is így van, hiszen ott is emelgetik a nyugdíjkorhatárokat. Azonkívül hány nyugdíjas dolgozik még tovább? Lehetne nevesítve is sorolni: pl. Dr. Bárándy György "sztárügyvéd", született 1919-ben... Rengeteg ügyvéd és orvos is praktizál jóval túl a nyugdíjkorhatáron. De nem sorolom tovább, mindenki döntse el maga, hogy kinek van igaza, aztán végül úgyis a szeretett és nagyra becsült (értsd: populista) kormányunk majd eldönti, hogy mi a jó a Zembereknek...”
 • 70. rommel 2011. március 07. 11:49
  „IGAZSÁG CSAK EGY VAN! ÉS AZ NEM A "BALOLDALI LIBERÁLIS HAZUDOZÁS VÉGTERMÉKE"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 69. Komissar 2011. március 07. 10:52
  „hol van a három csapás elméletének megvalósítása?
  ja, hogy akkor tömegével kerülne börtönbe a szavazóbázis és elveszne még a szerény többség is a duplázához.”
 • 68. load 2011. március 07. 10:33
  „65. pancser
  Nem akarok személyeskedni, csak figyelmeztetlek, hogy nagyon egysíkú - mindhatni primitív - a gondolkodásod.
  Ha az eddigi hozzászólásaimból nem derült volna ki elmondom, hogy én a szabadversenyes kapitalizmus híve vagyok.
  Szöges ellentétben a Marx által vizionált kommunizmussal.
  Marx nagy gondolkodó volt, de ha hibás a premissza használhatatlan a végeredmény is.”
 • 67. Eva- 2011. március 07. 09:07
  „A 49-es kommentben olvashattuk:
  "És hajrá Fidesz!
  Bár most van kicsi béka a torkomban, de az utóbbi 8 év mamutjaihoz képest ez a béka talán lenyelhető.
  Ha neki sem sikerül, akkor senkinek,és ha így lesz elmegyek.De 8 évet megérdemelnek tőlem ."

  Egyenlőre ez az általános alapállás.
  de
  a 62-sel egyetértek!
  Semmi átalakítás--ebben a 8 év retorikájával megakadályozta önmagát.
  evét sem adja ahhoz a kevéshez sem, amit megtesz.
  Helyette elnevez
  most Szél Kálmán tervre!”
 • 66. miracle. 2011. március 07. 08:32
  „Futószalagon fogják hónapok alatt kiképezni a kezdő rendőrök ezreit. Havi 110 bruttóért.
  Futószalagon fogják kirúgni a "kifogásolható életvitelű", "megbízhatatlan", "25 szolgálati évvel rendelkezőket" méltatlansági és fegyelmi eljárások tömegének indításával, mivel ők többet keresnek havi bruttó 110 ezernél.
  Futószalagon gyártja a hazugságokat Lézer Lázár János, hogy miért ne mehessen szolgálati nyugdíjba a rendőr, noha a korábbi nómenklatúra ezt törvénybe iktatva szavatolta.
  A Fidesz rendőrellenessége mára nyilvánvaló. Gyorstalpalón végzett szegény vidéki fiatalokat hülyítenek ideig-óráig, hogy a rendszer kiszolgálói legyenek. A jelenlegi fizetésük mellett a 70%-uk nem fog kihúzni még 3 évet sem. De nem baj, mert 6 havonta jönnek futószalagon az újabb rendőrök, akiknek a jelenlegi vezető garnitúra el fogja hitetni, hogy a rendőr attól rendőr, hogy orbba-szájba feljelenti és bünteti az állampolgárokat.
  A Fidesz ugyanis ezt várja el tőlük. Meg azt, hogy ne gondolkodjanak összefüggésekben”
 • 65. pancser 2011. március 07. 08:04
  „Marx annak idején csak az ember anyagi természetével foglalkozott, a többit elhanyagolta. Kedves "load" te valódi marxista vagy, még a még sokan a csapatotokból, csak nem veszitek észre.”
 • 64. apofadatbefogod 2011. március 07. 07:30
  „Komolyan úgy gondoljátok, hogy azért nem oldják meg ezt a problémát mert nehéz vagy mert nincs rá lehetőségük?
  A törvényeket ők alkotják a pénzeket ők osztják ennél nagyobb lehetőség nemlétezik arra, hogy bár mit megtehessenek az országban. Mindennel kapcsolatban meg tudják változtatni a törvényeket vagy akár még az alkotmányt is ha az fontos az ő számukra.
  Kb 1 hét alatt be lehetne vezetni azt a szabályt, hogy az idősek ellen elkövetett bűncselekmények büntetési tétele duplázódjon.
  Vagy, hogy a portádon belül minden eszközzel megvédhesd magad.
  Elmondom nektek mért nem csinálnak semmit.
  Ez a bűvész világban az egyik legrégibb trükk. Amíg a bűvész egyik kezét figyeled addig nem tudod mit csinál a másik.
  Magyarul ha a nép figyelme a cigányokra hárul és velük van leterhelve, kevesebb energiánk marad odafigyelni a honatyáinkra hogy rabolják szét az országot.”
 • 63. Lone_wolf.. 2011. március 07. 00:51
  „56. tkrs9980 2011.03.06. 21:50 A birkasággal kapcsolatban teljesen igazad van.”
 • 62. load 2011. március 07. 00:02
  „61. pancser
  "Kizárva a Gyurcsányhoz hasonló népszerűségvesztés!"
  Fél éven belül be fog következni.
  Természetesen nem a hozzád hasonló vakhitűeknél, hanem a józanul gondolkodó szavazópolgároknál.
  Az igért jólét megteremtéséhez nincsenek meg az eszközei.
  A veretes beszédek eredmények híjján kiürülnek.
  Túl sokan érzik majd úgy, hogy rosszabbul élnek, mint négy éve.”
 • 61. pancser 2011. március 06. 22:35
  „OV. nagy államférfi, az ilyen nem terem minden bokorban. Az ország többsége bízik benne végre valaki rendet tesz. Kizárva a Gyurcsányhoz hasonló népszerűségvesztés!”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld körüli pályára állították az amerikai hadsereg második titkos űrrepülőjét

Újabb titkos katonai űrrepülőt bocsátott fel az amerikai légierő egy Atlas 5-ös hordozórakétával -… Tovább olvasom