Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Orbán: kiállunk Magyarországért

Orbán Viktor szerint a Fidesz és a kormány minden helyzetben, bárkivel szemben kiállt és kiáll Magyarország, az itt élők mellett. A Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök kijelentette, nem fogják hagyni, hogy Magyarország visszasodródjon a "görög útra".


A Fidesz XXIV., vasárnap a budapesti Millenáris Parkban tartott tisztújító kongresszusán Orbán Viktor a leadott 1.472 szavazatból 1.468 voksot kapott. A küldöttek újraválasztották a párt négy alelnökét is: a leadott 1.478 szavazatból Varga Mihály 1.462, Kósa Lajos 1.458, Pelczné Gáll Ildikó 1.384, Pokorni Zoltán pedig 1.318 voksot kapott.

Orbán Viktor újraválasztása után azt mondta: a Fidesz megtanulta, hogy nem ideológiákért, hanem Magyarországért kell küzdenie, így kiállt az országért "a nemzetközi és a hazai baloldallal szemben".

"A hazai és a nemzetközi szocialisták politikája egyszerű, mint a faék: demokrácia csak akkor van, ha ők vannak kormányon, ha nincsenek, demokrácia sem lehet" - fogalmazott, hozzáfűzve: a kormány kiállt az országért, amikor nemtelen támadások érték, és világossá tette: nem tűr beleszólást, kioktatást senkitől.

A magyar EU-elnökséget értékelve úgy fogalmazott: elvégezték a munkát, visszaverték a támadásokat, "az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést". A kormány nem elméleti recepteket kínált, hanem az ország megújításával kézzelfogható példát mutatott Európának - tette hozzá. "Kiálltunk az emberekért, amikor bank- és válságadót vezettünk be a korábban megszokott és a külföld által követelt megszorítások helyett. Kiálltunk, amikor csendben és békében elköszöntünk az IMF-től" - jelentette ki a miniszterelnök.

Az emberek melletti kiállásként értékelte azt is, hogy közölték a rendvédelmi dolgozókkal: senki, így ők sem követelhetnek maguknak indokolatlan előnyöket, kiváltságokat az adófizetők vagy a nyugdíjasok pénzén. Kiemelte, a kormány kiállt az arányos, munka- és családbarát adórendszer mellett, "mert azé az országé a jövő, amely képes úgy támogatni a munkát, hogy közben nem bünteti a sikert".

"Kiálltunk és továbbra is kiállunk azért, hogy Magyarországon is legyen következménye a szavaknak és a tetteknek, ezért ragaszkodunk az elszámoltatáshoz" - mondta. Kitért arra, a Fidesz tíz éve tartott utoljára kongresszust kormánypártként, azóta minden küzdelem erősebbé tette. Mint mondta, létrejötte óta a Fideszt sokan próbálták eltántorítani, rábeszélni, hogy ne azt képviselje, amit, hogy hagyja a pokolba az igazságot, legyen pragmatikus, álljon be a sorba.

"Hol gumibottal, hol fenyegetéssel, hol gumilövedékkel vagy éppen külföldre kiszervezett támadásokkal, lejáratókampánnyal. De nem hagytuk magunkat, minden küzdelmünket végigvittük, minden harcunkat megharcoltuk" - fejtette ki. Beszélt arról is, a Fidesz mondta ki, hogy a szovjet katonák menjenek haza, és a párt a diktatúra alatt is kiállt a szabadságért és a demokráciáért. "Felvettük a kesztyűt a hazugságok ellen, és kimondtuk az igazságot akkor is, amikor ezzel választást lehetett veszíteni" - mondta Orbán Viktor.

Az elmúlt évtizedet úgy értékelte, alapjaiban rengett meg a világ, a civilizációnk arra kényszerült, hogy józanodjon ki hamis illúzióiból, utópiáiból, ám a "földmozgásoknak" még nincs vége, az emberiség történetének egy teljesen új, ismeretlen fejezete kezdődik. "Nyugaton a helyzet bizonytalan; új világrend van alakulóban" - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy Magyarország ezt mindenkinél korábban felismerve leváltotta a régi világot, amely mindenütt kudarcot vallott. "Nem pusztán egy kormányt váltottunk le 2010-ben, hanem egy világot, azt a magyar világot, ami csődöt mondott" - közölte. Ehhez - mint fogalmazott - hajtűkanyart kellett végrehajtani, hogy Görögország útjáról letérjünk. Szavai szerint készen állnak arra, hogy megvívják a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét, hogy megvívjanak a múlt hibáival és azokkal, akik ma is védelmezik e hibákat.

Vannak, akik vissza akarják fordítani Magyarországot; vannak, akik jól jártak, miközben Magyarország szenvedett, miközben milliók veszítették el munkájuk gyümölcsét; vannak, akik degeszre keresték magukat azon, hogy az országot a feje búbjáig eladósították - sorolta, hozzátéve, hogy vannak, akik a jövő útjáról a "görög útra" akarják terelni Magyarországot, arra az útra, amely kényszerprivatizációhoz, az ország vagyonának eladásához, radikális bércsökkentéshez, százezrek elbocsátásához, adóemeléshez, új adók kivetéséhez és elszegényedéshez vezet. A Fidesz azonban végig fog menni a jövő útján, akár tetszik ez a múlt embereinek itthon és külföldön, akár nem, és nem fogja hagyni, hogy Magyarország visszasodródjon a "görög útra" - jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök (k), Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó és Varga Mihály (b-j) alelnökök, miután újraválasztották őket a Fidesz tisztújító kongresszusán a Millenáris
Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök (k), Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó és Varga Mihály (b-j) alelnökök, miután újraválasztották őket a Fidesz tisztújító kongresszusán a Millenáris


A külpolitikáról szólva azt mondta, Magyarország sikeresen benevezett a szövetségkötések versenyébe. Kifejtette, az Egyesült Államokkal egy erős szövetséget mélyítettek tovább, amelynek alapja a szabadság iránti szenvedélyes elkötelezettség; Európában erősebb az ország pozíciója, mint valaha volt, és a legerősebb arab államtól is megérkezett a meghívás, hogy "rendezzük azt, amit az elmúlt nyolc év arabellenes politikája Magyarországon elrontott".

Kínával a munkaalapú gazdaság és az adósság elleni küzdelem adja a szövetség alapját. "Aki Kínával nyugati értékek alapján akar együttműködni, az olyan elvarázsolt, hogy biztosan már elsőre felveszik az LMP-be" - fogalmazott.

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán elmondta: a kormány le fogja győzni az adósságot, és ennek érdekében visszahív a munka világába mindenkit, aki munkaképes, és segély helyett munkát fog adni nekik. A pártelnök-miniszterelnök szerint amíg adósok vagyunk, másoknak dolgozunk, mások keresnek a munkánkkal. Ezért - folytatta - le kell győzni az adósságot és meg kell szüntetni mindazt, ami az ország eladósodásához vezetett. Kifejtette: kormánya felszámolja a kiváltságokat, az indokolatlan előnyöket, és megteremti az érdem szerinti boldogulás feltételeit. Ehhez kérte a küldöttek a támogatását, és hangsúlyozta: továbbra is az emberek megkérdezésével fognak kormányozni.

Orbán Viktor beszélt arról is: a Fideszben a kereszténydemokraták, nemzeti fórumosok és kisgazdák mellett ott vannak a munkástagozat tagjai, szakmunkások és segédmunkások, "azok, akiket a baloldal rég lerúgott magáról, akiket már rég nem akar egyesíteni, és végképp nem akar győzelemre vezetni".

"Legyetek büszkék arra, hogy a kétkezi munkából élők, a korán kelők, a munkások pártja is vagyunk" - fogalmazott. Kiemelte, hogy a nyugdíjasok képviselete mellett "csak a Fidesz számára tűrhetetlen az a történelmi tény, hogy a kommunizmus alatt meg lehetett találni a módját, hogy a cigányok tömegesen dolgozzanak, a magyar demokrácia nem képes erre".

"Igen, kedves Flóri, együtt meg fogjuk csinálni: a cigány gyerekek iskolába fognak járni, a felnőttek dolgozni fognak, és be fogják tartani a törvényt" - mondta Farkas Flóriánhoz, az Országos Roma Önkormányzat elnökéhez is intézett szavait. Orbán Viktor a beszédét azzal fejezte be: hosszú évek hibáit kell kijavítania a kormányoldalnak, s az eredményekből ma még csak "különálló mozaikkockákat lehet látni".

"De ha végigcsináljuk, egyszer csak elkezd összeállni a kép, és a végén az fog kikerekedni belőle, amire mindig is vágytunk: egy olyan erős és büszke ország, ahol minden ember megtalálja az otthonát és boldogulását, ahol képesek jó életet teremteni maguknak a magyarok. Azt soha nem mondtam, most sem mondom, hogy könnyű lesz, néhány nap alatt célba érünk, de azt igenis mondom, hogy sikerülni fog" - zárta szavait a pártelnök-miniszterelnök.

Olvasóink írták

95 hozzászólás
 • 95. elemér 2011. július 06. 21:39
  „"A hazai és a nemzetközi szocialisták politikája egyszerű, mint a faék: demokrácia csak akkor van, ha ők vannak kormányon, ha nincsenek, demokrácia sem lehet" - fogalmazott, hozzáfűzve: a kormány kiállt az országért, amikor nemtelen támadások érték, és világossá tette: nem tűr beleszólást, kioktatást senkitől."

  Nagyon sajnállom de nékem ez egy roppant ostoba kijelentés, amit saját közönségének mondd. Ezzel a nyugati világban kinevetik. Neki az országot versenyképessé kell tenni. Megszüntetni a korrupciót és ne csinálljon zárt gazdasági szerzödéseket senkivel.”
 • 94. elemér 2011. július 05. 14:33
  „Oxford, Yale, vagy Harvardon tanult Orbán. Politikát és taktikát viszont még rendszerváltás elött tanulta. Ellenzékben van a mai napig otthol és a nagyvilágban. Uj generáció kell a mai problémák megoldására. Legfontosab tulajdonsága egy modern vezetönek manapság a jó komunikáció és nem az állandó mellébeszélés.”
 • 93. Jerry 2011. július 05. 13:31
  „Az ATV-ben az Újságíróklub amely nem vádolható Fidesz szimpátiával, a beszélgetők egyhangúan egyetértettek, hogy a Fidesz simán nyerne ma is a választáson. Erre varrjatok gombot!
  Varrunk.Az újságírók valóban nem vádolhatók fidesz szimpátiával.Egyszerüen közölték velük, hogy mit kell mondani,írni, ha meg akarják tartani állásukat.Ahogy a közvélemény kutatókkal is közölték, hogy milyen eredményt kell produkálnuk, ha állami megrendelést akarnak még a jövőben.Peti is simán közölte a sikeres eredmélnyét a fidesz konzultációnak,anélkül, hogy a második boritékot kinyitották volna, miután az elsőben a nevesített kérdőív helyett fehér port találtak.Pancser, te még hiszel a mesékben?! Elöbb hoz a húsvéti nyúl tojást a télapó puttonyába,minthogy igaz szó kerüljön egy fideszes kommentárba.”
 • 92. okostojas007 2011. július 05. 11:22
  „talán majd gombot varrni a tömegesen dolgozó cigányok fognak ????
  ha,ha , ha......”
 • 91. öszödiböszme 2011. július 05. 10:07
  „89. pancser 2011.07.04. 23:44
  Tudom nem vagy fanatikus, és tisztelem a nézetedet. Abban is egyet értek veled, hogy a viktátor nagy politikus lehetett volna. Nézd meg mi lett belőle. <moderálva..>”
 • 90. elemér 2011. július 05. 00:44
  „Sokmindenben egyetértek Pancserrel és van karakterje, kiáll azért amit hisz. Itt most viszont nem értek vele eggyet. Orbán olyan mint ahogy azt Jerry irja, és Mo.-n tudják ezt legjobban. Azért egyes dolgokat jól csináll, mint például a bankadó és szabadulás az IMF-töl. Kinai szerzödés is hasznos lehet. Talán ha sikerül pár ötlete, még lehet is emelkedés a magasba. Viszont ha nem sikerül, akkor csak nagyobb lessz a süllyedés a mélybe. Ezt még senki nemtudja, de azért drukkolok neki.”
 • 89. pancser 2011. július 04. 23:44
  „"Jerry"! Idézet tőled:"Hát nem hiszem,hogy ebből még kér a nép.Azt hiszem,a hozzászólásokból is látszik, hogy elege van." A hozzászólók nem a nép, csak hiszik egyesek, hogy ők a nép. Az ATV-ben az Újságíróklub amely nem vádolható Fidesz szimpátiával, a beszélgetők egyhangúan egyetértettek, hogy a Fidesz simán nyerne ma is a választáson. Erre varrjatok gombot!
  "öszödiböszme" nem vagyok fanatikus, viszont OV. nagy formátumú politikus. Az igazi tehetséget egy vereség nem tesz tönkre, de még kettő sem, hanem az illető harcedzett lesz. Tanulni igazán a vereségből lehet! Ennek az országnak nagy szüksége van rá OV.-ra Tudjátok -e vajon Augiász istállójával mire céloztam!”
 • 88. háté 2011. július 04. 23:05
  „A görögöknél már jattolnak. -vezír te mit ígértél nekik? Így működik a demokrácia, az eu-ban.
  <moderálva off>”
 • 87. öszödiböszme 2011. július 04. 22:44
  „86. Jerry 2011.07.04. 22:12
  Köszönöm Jerry, a szívemből szóltál.”
 • 86. Jerry 2011. július 04. 22:12
  „pancser,megint hozod a szinteted,te semiből nem tanulsz?Ki is hozakodik itt elő régi történetekel, mult idézéssel?A narancsos tábor emlegeti folyton a multat, keresi a felelösöket , vissza menőleges törvényekkel büntet, adóztat.Aztán meg hozza vissza a felejtésre érdemes kommunista eszméket,szeméyli kultuszban látott propaganda elemeket.Demokrácia van,ott ahol nem lehet más jelölt,csak a vezír baráti köre? Rákosi legalább ki merte mondani, hogy csak az elvtársaiban bizik, vezíred csak melébeszél, de évfolyamtársain és családtagjain kívúl mnem neged mást hatalmi közegbe.Ez a fidesz demokrácia?Hát nem hiszem,hogy ebből még kér a nép.Azt hiszem,a hozzászólásokból is látszik, hogy elege van.Korábban már tettem fel neked, Pancser úr, néhány kérdést, amikk elől szépen elbujtáll.Úgy látom,még mindig jobban megy az írás, mint az olvasás, ahogy a vezírednél a kábitás, ámítás, mint az igaz szó állítás.”
 • 85. elemér 2011. július 04. 20:44
  „Ez igy van, mert nem látok jövöt a fasizmusban.”
 • 84. Komissar 2011. július 04. 17:48
  „pancsikám. ha lenne demokrácia itt megjelenne az, amit terólad meg <moderálva> hopkins alias Viktorról gondolok.
  hajtod itt a butaságot, amikor meg majd rájössz, hogy a sok ostobának anno igaza volt, addigra késő lesz.
  mivel nincs sajtószabadság, korlátozzák véleményemet , magadra hagylak.
  nyugodtan írkálhatod buta véleményeidet, a kutya sem kiváncsi rád.”
 • 83. SPS 2011. július 04. 17:39
  „moderálva személyeskedő”
 • 82. öszödiböszme 2011. július 04. 17:38
  „81. pancser 2011.07.04. 17:26
  Nekem mindig az én napom van. Én nem hiszek a demagógiában, a pökhendi beszédben, nekem ne mondja meg senki mi a jó. Főleg ne ilyen!! Ehhez képest még Kádár is egy polgárjogi aktivista volt!! Az igazi politikus véna, és hazafiság nem fér össze a köpönyeg forgatással a hazugsággal, önhitséggel, arroganciával, emberek embercsoportok lenézésével,demokrácia sárba tiprásával. Európa már pálcát tört felettünk köszönhető ez a viktátornak. Éljenez csak nincs evvel semmi baj, ettől nem vagy sem jobb vagy rosszabb ember mint én, de sajnos nagy baj lesz itt nemsokára. Kérdésemre még mindig nem válaszoltál! A válasz a példátlan hataloméhsége amit mi fogunk megszívni!”
 • 81. pancser 2011. július 04. 17:26
  „15-20 éves történetekkel élni, nem időszerű, mert minden változik, a fű nő, a fa terebélyesedik, a gyermek pubertás kor után érdeklődik a másik nem után stb, stb. Nem rongy ember az sem aki az egykor szeretett nőjétől, fiújától elválik. Viktor kitakarítja Augiász istállóját. Ráfér! Demokrácia van, utálod a Viktort rendben van ez is. Légy türelemmel eljön idővel a te napod is, úgy 10-12 év múlva.”
 • 80. VargaP 2011. július 04. 16:56
  „idézet a HVG napi hírleveléből:
  Több magánszemély és két társadalmi szervezet szeretett volna beavatkozóként részt venni a Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő édesapja, Szijjártó István cége által indított perben csütörtökön, hogy így segítsék a versenyhivatal által tavaly kiszabott hétmilliárd forintos gigabírság behajtását. A bíróság a beavatkozásokhoz azonban első körben nem járult hozzá.”
 • 79. Jerry 2011. július 04. 16:49
  „"Nem lehet demokrácia ott,ahol ugyan az a személy az uralkodó párt elnöke és az ország miniszterelnöke is.Párt funkcionárius nem tölthet be poziciót az általam vezetett kormányban.Felháborítónak tartjuk, hogy egyes helyeken csak egy jelölt indul a választáson.Igazi demokrációban mindig kell inditani ellen jelöltet is..."idézetek OV korábi nyilatkozataiból a teljesség igénye nélkül.Akkor most hogy is van ez? Ma a fidesz régen csak HNF egyetlen jelöljére lehetett szavazni? Mi is változott?A padláson találtam egy táblát, egy nagy kép van rajt és egy szöveg, Éljen Grósz Károly,alá irva "havi 3000 ből.Megint időszerű lesz a tábla.A nagy kép/ü/ maradt, csak a nevet kell átirni,és a szám után egy 0-át.”
 • 78. öszödiböszme 2011. július 04. 14:13
  „75. pancser 2011.07.04. 13:46
  Nem kár polemizálni. Mutatja milyen ez a ´sikertörténet´! Nincs személyi kultusz a fideszben? Kultúr Európai helyen ha valaki 5-ből 5-ször elbukik a választáson, kerékbe törik. A törpeviktátor erre a bravúrra képes volt 1990-2006 ig. 1998-ban is csak Torgyán visszaléptetése miatt nyertek, mivel az első fordulóban 32:26% volt a mszp javára. Bár- milyen furcsa nekem vannak olyan ismerőseim akik nem kicsi státuszt töltöttek be ebben a ´remek´ pártban. Na ők már nincsenek ott, mert gondolkodtak. Szóval a viktátort nem elzavarták ha nem piedesztálra emelték. Vicc! Wartburg hátsó ablakában lehetett látni ilyen kutyusokat mint a mostani fidesz politikusok. Csak bólogatnak.”
 • 77. SPS 2011. július 04. 14:07
  „75. pancser 2011.07.04. 13:46
  Tessék! ;)
  http://www.mindenkiaruhaza.hu/index.php?term_id=17791¢er=uj_termek”
 • 76. Madarász 2011. július 04. 13:55
  „73. Hiába az optimizmus, ha a tény ugyanaz, elk...ták.”
95 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ombudsman: az ivóvizet biztosítani kell mindenkinek!

Az ombudsman szerint az ivóvíz-szolgáltatást teljesen akkor sem lehet megszüntetni, ha a… Tovább olvasom