Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Orbán: kemény idők jártak 1956 után és az elmúlt nyolc évben

Orbán Viktor szerint kemény idők jártak 1956 után és az elmúlt nyolc évben is, "de mi, magyarok itt vagyunk".


A miniszterelnök szombaton a fővárosi Kossuth Lajos téren elmondott ünnepi beszédében úgy fogalmazott: "kemény idők jártak 56 után, de mi, magyarok itt vagyunk. Kemény idők jártak az elmúlt nyolc évben is.

Négy éve még ezen a napon az akkori hatalom rohamrendőrökkel verette, lovas rendőrök kardlapjaival ütlegelte, vízágyúval és gumilövedékkel lövette a békésen ünneplő magyar embereket.

De mi, magyarok itt vagyunk, és ők is ott lesznek hamarosan, ahol lenniük kell".

Orbán Viktor szerint egy évük van arra, hogy felvegyék a tempót, végigvigyék a döntő változásokat és átalakítsák Magyarországot.

A miniszterelnök a szombati Kossuth téri ünnepi megemlékezésen úgy fogalmazott: egy évük van arra, hogy megteremtsék a sikeres magyar élet alapjait, visszafordítsák a hanyatlás züllésbe fordult korszakát, és ismét emelkedő pályára állítsák az országot. Kapkodás nélkül, megfontoltan, de szapora léptekkel - vélekedett.

Orbán Viktor kiemelte: most nem szabad a sápítozókra, a huhogókra és az örök bizonytalanokra hallgatni. Akik kételkednek saját erőnkben és képességeinkben, azok akarva vagy akaratlanul a múlt védelmezőivé válnak - jelentette ki, majd hozzátette: a magyarok azonban nem a múlt védelmezői, hanem a jövő emberei akarnak lenni. 

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. háté 2010. október 29. 08:51
  „Orbán--senki

  180 fokos fordulatot vett az elmúlt alig három év alatt Orbán Viktor a népszavazás intézményével kapcsolatban: 2008-ban még ,,az erőszakmentes népi mozgalom legmagasabb rendű formájának" nevezte, idén nyáron már arról beszélt, hogy ,,nem híve", október végén pedig Lázár János frakcióvezető javaslatára pártja kibővítené azoknak a kérdéseknek a körét, amelyekről nem lehet referendumot kiírni.

  ,,A népszavazás az nem más, mint egy fejlettebb, vagy mondjuk így, hogy nyugatosabb megközelítésnek az eredménye, ahol a képviseleti demokráciák, hiszen ott is parlamentek működnek, kiegészítik a részvételi demokráciának az elemével, amikor két parlamenti szavazás között bizony az emberek részt vesznek a közéletben, és időnként fontos döntéseket hoznak, mint egy népszavazás" - mondta a Kossuth rádió Legyünk büszkék a népszavazásra címmel saját honlapján is közzétett interjújában Orbán a 2008 márciusában a vizitdíjról, kórházi napidíjról és az egyetemi tandíjról szóló, a Fidesz által kezdeményezett népszavazás előtt.

  ,,Sőt, nem hátrálok meg a patetikusnak tűnő kifejezéstől sem, ezért hadd mondjam, hogy a népszavazás az az erőszakmentes népi mozgalom legmagasabb rendű formája, szerintem, amit az európai kultúrkör ez idáig megalkotott. Hát legyünk erre büszkék, hogy Magyarországon kapunk egy ilyen lehetőséget" - tette hozzá az interjúban az akkor még ellenzékben lévő Fidesz elnöke.

  Nem sokkal korábban, 2007 őszén még szintén úgy fogalmazott, hogy a szegényeknek, a leszakadóknak, a rászorulóknak, illetve a középosztálynak történelmi szövetséget kell kötniük egymással, és ennek célja a demokrácia, vagyis a népuralom helyreállítása. A történelmi szövetség első lépése a népszavazás - mondta akkor Orbán. Hozzátette, hogy a világosan kifejeződő népakaratnak senki sem állhat ellen, ha mégis, a nép kezében a döntés, milyen módon szerez érvényt világosan kifejezett, demokratikus akaratának. A Fidesz - amely 2002-ben a magyarországi olimpia megrendezése kapcsán tervezte a szavazás megtartását, 2004-ben pedig támogatta az akkor a kettős állampolgárságról szóló referendumot - tavaly az európai parlamenti szavazást ,,a második szociális népszavazásnak" minősítette.

  Az alig három évvel ezelőtt elhangzottak óta nagyot fordult a világ, a Fidesz újra kormányra került és kétharmados többséget kapott a parlamentben. Orbán idén júliusban az ATV-n elhangzott interjújában már arra a kérdésre, hogy lesz-e népszavazás az új alkotmány kérdésében, úgy válaszolt, nem gondolja. "Nem vagyok a híve" - ismertette saját álláspontját, amely szerint azért választják meg a képviselőket, hogy a mindenkire tartozó fontos kérdésekben döntsenek, és csak kivételes esetben forduljanak vissza a választókhoz. "A parlamentáris hagyományt szeretném folytatni Magyarországon, (...) ha elkezdünk népszavazást kiírni, mondjuk, az alkotmány kérdésében, akkor meg fogunk indulni az elnöki rendszer felé, és én nem szeretném, ha Magyarország az elnöki rendszer felé mozdulna el" - mondta az ATV műsorában.

  Orbán Viktor egyik alkotmányozó tanácsadója, Schöpflin György a Népszabadságnak aztán augusztus elején azt mondta: csak morális kérdések - abortusz, válás - esetén látja indokoltnak a népszavazás intézményét. A történész-politológus professzor akkor úgy fogalmazott: "megkérdőjelezi" magát a népszavazás intézményét, ráadásul szerinte bonyolult kérdésekről felesleges népszavazást tartani, az csak "a populizmus irányába viszi" a politikai folyamatokat.

  K. A. - F. B.”
 • 32. öszödiböszme 2010. október 25. 20:07
  „Imádom amikor megy itt a szájkarate. Fenn meg a hazánk nagyjai/sic/, totál hülyének meg csicskának néznek bennünket. Ezek lehetnek narancsköztársaságiak, vagy vörösök.”
 • 31. Csetneky 2010. október 25. 20:00
  „27. Stickers

  " legnagyobb ostobaság az, amikor mindenért a kormány van hibáztatva."

  Teljes mértékben egyetértek! Nézd csak végig a hozzászólásokat és rögtön látod, mennyi ostoba van itt a fórumon! Magadról se feledkezz meg! :)”
 • 30. Jerry 2010. október 25. 19:17
  „Orbán: kemény idők jártak 1956 után és az elmúlt nyolc évben,de most mi majd teszünk róla, hogy még keményebb legyen.Érik a narancs, megjött parancs.Fogtok ti még sírni,ott ahol senki se lát hall.Olyan külön adót kaptok, hogy attól tényleg koldulni fogtok.Adózni fog az akinek nincs gyereke,az is akinek van, ha nem mindjárt hármas ikrei vannak.Adózik az,aki keveset keres,az is aki sokat, csak nem annyit, hogy megérezze. Új munkahelyeket teremtünk,de előtte megszüntetjük azokat,ahol azok vannak akik nem ránk szavaztak.Listánk van a ránk szavazókról,aki a listán nincs,az nem ránk szavazott,ezért azokat kirúgjuk, indoklás nélkül,erről törvény is van már.Nem lehet képviselő aki rendőr, katona, tűzoltó, köztisztviselő, közalkalmazott vagy bármilyen területen szakember volt az államigazgatásban.Nekünk nem szakemberek kellenek,hanem megbízható fideszesek.Aki az elmúlt négy-nyolc évben rendesen dolgozott, tanult, adófizető volt, gyereket nevelt, kiszolgálta a rendszert,nem lehet megbízható.Aki bűnözött, lopott, csalt az a mi emberünk.Tanultunk az előző kormánytól,ott is az ilyenek érvényesültek,Nálunk is ők fognak,csak mi jobban csináljuk.Mi nem játszuk ki a szabályokat, hanem megcsináljuk azokat magunknak,mint a gyevi biró.Nem kell félnünk, megjött orbán, nálunk az i................gazság .Így hangzik majd viktor öszödi beszéde,ha el meri mondani,”
 • 29. stewe7109 2010. október 25. 10:15
  „Hú! keményebbek vagyunk mint négy éve...
  :-)”
 • 28. Stickers 2010. október 25. 10:08
  „Plussz annyira jó lenne, hogy aki hülye a gazdasági területhez az inkább maradna csöndben, mintsem az ökörségeit hangoztassa ...”
 • 27. Stickers 2010. október 25. 10:07
  „És milyen kemény idők jönnek most, hogy visszatér ´45-´56 közötti időszak is :)

  Csetneky elvtárs... tessék már feltenni azt a +20 dioptriás szódásüveget. Az emberek zöme aki 8 évnél a fidesszel hozakodik elő, mint hibaforrás joggal hozakodik elő, mert van kormány és van ellenzék, az ellenzék nem dísznek van ott, nem kivonulgatni, sértődni, fürdős kurvát játszva hisztizni! A legnagyobb ostobaság az, amikor mindenért a kormány van hibáztatva. Rengeteg hülyeséget csináltak, de az ellenzék is asszisztált hozzá keményen. Nagyon nagy a sötétség, vagy nem fizette ki a villanyszámlát az, aki szemellenzősen rinyál.”
 • 26. stewe7109 2010. október 25. 10:02
  „"Rosszabbul élünk mint négy éve"
  Ne legyen már ez egy ENNYIRE jó duma!”
 • 25. Csetneky 2010. október 25. 09:28
  „22. Madarász

  Jaj, ez a kedvencem, amikor az elmúlt 8 év ámokfutásáról a Fidesz tehet, mint ellenzék! Tehát, immár sokadszor, de újra leírom, hátha egyszer végre megértitek. Az ellenzék azért ellenzék, mert ők vannak kevesebben. A kevesebb a többet nem tudja a matematika jelenlegi állása szerint leszavazni. Viszont én tiszta szívemből kívánom az Mszp-nek, még olyan 50 évig próbálkozzanak csak bátran a kománytöbbség leszavazásával, utána mgszűnhetnek. A történelemkönyvekbe már úgyis beírták magukat, mint az országnak a második legtöbb kárt okozó párt. A félreértések elkerülése végett első az Mszmp, de az Szdsz is dobogós.”
 • 24. öszödiböszme 2010. október 25. 07:08
  „I.Q bajnok norvég együttes bőrébe bújt szíjjjártó!! Lassan írom, hogy te is meg értsd. Ün-nep az ün-nep. Nem fikázni kéne, hanem ünnepelni. Nem Isteníteni egy köpönyeg forgató pártot! Emlékeztetlek mert szerintem amnéziában szenvedsz. A fidesz honnét indult, mint a szdsz kisöccse. Majd mikor Torgyán Józsi bá megcsinálta a maga kis balhéját a fkgp-n belül . ballagtak át a jobboldalra. Ők voltak akik kivonultak a Trianoni emléknapon a Parlementből, nem a maszop. Tudtad?”
 • 23. AHA 2010. október 25. 05:28
  „Madarász 2010.10.24. 22:24
  Mit hazudott?”
 • 22. Madarász 2010. október 24. 22:24
  „Cettneky!

  Most meg hazugsággal nyert választást a FIDESZ és hazudnak most is folymatosan, csak azon csodálkozom, hogy még nem dőlt rájuk a Parlament...

  Jandex csak azt akarta érzékeltetni, hogy nem csak az elmúlt 8 év vezetett ide, hanem azért megdolgozott érte a fidesz is, ja és az elmúlt 8 évben ugyanúgy ott voltak az országgyűlésben, pontosabban ott lettek volna, ha nem csak a fizut ás a költségtérítést vették volna fel és be sem jártak a munkahelyükre. Magyarul semmittevéssel tapsolták el az adórizetők pénzét.
  Ezt vajon mikor fogja visszafizettetni velük Viktorka? VAgy megint kettős a mérce, ahogy a fidesztől azt megszoktuk?
  Szóval nem ártana a saját embereiknek is a körmére nézni a jogtalanul felvett pénzek miatt, pl Szíjjártót is ellenőrizhetnék.
  Legyen tisztogatás, legyen ellenőrzés, de az egyaránt vonatkozzon mindenkire, úgy igazságos és úgy lehet megtisztítani a közéletet! Számomra kissé hiteltelen, mikor saját zsebre dolgozók ítélkeznek mások felett a mellüket verve.

  Amúgy meg nem lehetsz annyira naív, hogy azt hidd, hogy létezik olyan politikus, aki nem hazudik, csak és ne lenne korrupt!”
 • 21. Csetneky 2010. október 24. 21:30
  „19. Jandex

  Ha 1998 és 2002 közötti időszakra gondolsz, akkor a Fidesz volt kormányon. De hogy jön ez ide? Én az elmúlt 8 évet említettem. Nos, most ugye 2010 van, ebből 8, az 2002. Tudod, akkor nyert hazugasággal választást a D 209-es.”
 • 20. háté 2010. október 24. 21:19
  „Valójában kik ellen küzdöttek az 56-os forradalmárok?

  Igen ezek most is itt vannak, örökre el kell zavarni ezeket.

  ADRIEN ARCAND: "A kommunizmus semmi más, mint egy zsidó összeesküvés azért, hogy a világot a kezébe kaparintsa. A világon egy intelligens ember sem találja azt másnak, kivéve a zsidók, akik maguk között a földi paradicsomnak hívják. A zsidók mohón terjesztik a kommunizmust, mivel tudják hogy mi az és mit jelent. Ez azért van, mert a kommunizmus elleni küzdelem nem az ellen küzdött, ami a kommunizmus valójában - egy a zsidók által kitalált cselszövés - amely minden ellenzőjét leküzdötte. Mi harcoltunk a zsidó ködösítés ellen, amelyet a zsidó dialektikusok és újságírók mutattak nekünk, és visszautasítottuk a harcot a kitaláló, a hasznot húzó és az irányító ellen. " (New York-i beszéde 1937. október 30-án)”
 • 19. Jandex 2010. október 24. 20:02
  „19. hozzászólás Csetneky 2010.10.24. 18:09
  Szerinted ki uralkodott ´98-´02 között???”
 • 18. Csetneky 2010. október 24. 18:09
  „Valóban nem lesz egyszerű az elkövetkezendő 4 év. Ezt nagyrészt köszönhetjük az elmúlt 8 év vívmányainak, amikor is böszme vezéretek felvette a szocialista típusú kölcsönt. Tudjátok ugye, hogy az milyen? Csak ő veheti fel és költheti el, viszont csak és kizárólag a következő kormány fizetheti vissza. Na, a böszme elvtárs felvette és elqurta a pénzt, most met fizethetünk. Ez van elvtársak, mi nektek köszönhetjük, ti meg magatoknak.”
 • 17. Madarász 2010. október 24. 11:39
  „Már minek kellett volna kordon, most nem fizetett a FIDESz a csőcseléknek, hogy törjön-zúzzon, ingyen meg meccs nélkül még a futball huligánok sem jöttek.”
 • 16. Jandex 2010. október 24. 11:25
  „15. hozzászólás Patriot 2010.10.24. 08:50
  Van annyi sütnivalód,hogy kikövetkeztesd miért nem volt balhé? :)))
  Ugye azt még te sem hiszed,hogy a cocik rombolták le fél Pestet és fizetnek most "kártérítést" a sérültjeiknek?! :)))”
 • 15. Patriot 2010. október 24. 08:50
  „Kossuth téren pár százezer ember volt és ünnepeltek, ahogy azt egy nemzeti ünnepen szokás. Sőt a parlamentet is megnyitották az érdeklődők előtt, amivel több ezer ember élt is.

  Sehol nem voltak kordonok, motozások,detektoros kapuk, izraeli-inkálosok, hazug gyurcsányi politikusok és terror veszéllyel riogató szélhámosok. Rendőrnek öltöztetett vadállatok akik kimondottan gyurcsányi pribékként voltak alkalmazásban.
  Nem hiányzott a posztkommunista és antifasiszta csőcselék.”
 • 14. AHA 2010. október 24. 08:15
  „load
  blablabla...
  DDDDDDD
  Ti vagytok becsinálva nem én.

  Lassan mondom:EL LEHET MENNI!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október 23. - Morvai: a szabadságvágynak le kell győznie a félelmet

Morvai Krisztina szerint 1956 üzenete az, hogy a szabadságvágynak le kell győznie a félelmet, és… Tovább olvasom