Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Orbán gyors intézkedést ígért Barrosónak

A kormányfő kifejtette azt is, hogy az adatvédelmi hivatallal és a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban felmerült vitás kérdések többsége sikeresen lezárult.
A magyar kormány gyorsan meg fogja hozni az eddig megküldött megoldási javaslatoknak megfelelő intézkedéseket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyében, és az adatvédelmi hivatallal, valamint a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban is már csak két jogvita maradt fenn - erről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét kedden Brüsszelben.

Az informális találkozóról - amelyen áttekintették a Magyarország és a bizottság közötti tárgyalások ügyét, Orbán Viktor pedig tájékoztatást adott José Manuel Barrosónak az ezekben képviselt kormányzati szándékokról - Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője juttatott el közleményt az MTI-hez.

Ebben azt írta, hogy az MNB ügyében "a kormány gyorsan és egészében meghozza az eddig megküldött megoldási javaslatoknak megfelelő intézkedéseket, mint ahogyan azt a már megkezdett parlamenti vita is bizonyítja". Emellett a kabinet tovább folytatja a korábban megkezdett és "biztató előrehaladást mutató" konzultációt az Európai Központi Bankkal az általa felvetett, de az Európai Bizottsággal fennálló jogvitákban nem szereplő kérdésekről - idézte Orbán Viktor szavait szóvivője.

José Manuel BARROSO, az Európai Bizottság elnöke (j) üdvözli ORBÁN Viktor magyar miniszterelnököt az EU brüsszeli székházában. Fotó: MTI/AP/Yves Logghe
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke (j) üdvözli Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az EU brüsszeli székházában. Fotó: MTI/AP/Yves Logghe

A kormányfő kifejtette azt is, hogy az adatvédelmi hivatallal és a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban felmerült vitás kérdések többsége sikeresen lezárult, már csak két jogvita maradt fenn, amelyekkel kapcsolatban a kormány tudomásul veszi, ha azok lezárása az Európai Bíróság eljárásában történik meg. Az ott megszülető döntéseket pedig a kormány gyorsan és egészében végrehajtja - szögezte le.

A miniszterelnök ismét biztosította José Manuel Barrosót, hogy a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét semmi sem veszélyezteti: a kabinet szándéka éppen a bíróságok függetlenségének, hatékonyságának és polgárbarát működésének megerősítése; "mindazonáltal gyorsan és egészében végrehajtjuk a Velencei Bizottság által javasolt azon lépéseket, amelyeket a kormány elfogadott". Ezt a kormányzati szándékot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is megerősítette az Európa Tanács főtitkárának írt levelében. "A fennmaradó nyitott kérdésekben tovább folytatjuk a konzultációt az Európa Tanács intézményeivel" - tudatta a két politikus találkozójáról kiadott közleményében Szijjártó Péter.

A bizottsági elnökkel folytatott megbeszélés után Orbán Viktor Brüsszelben újságíróknak egyebek mellett azt mondta, lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó hivatalos tárgyalások megkezdése elől.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. load 2012. április 25. 15:24
  „30.bojtár
  "orsós azt is ígérte elszámoltatás lesz "
  Nem az ő hibája, hogy így alakult.
  Az ügyészség annyira béna, hogy képtelen volt bebizonyítan, ha valakit egy magán-titkosszolgálat törvénytelen eszközökkel lehallgat és a lehallgatott ennek a tényét nyilvánosságra hozza, akkor a lehallgatott járt el törvénytelenül.
  Töketlen banda!”
 • 30. bojtár 2012. április 25. 12:21
  „orsós azt is ígérte elszámoltatás lesz :
  Felmentették Szilvásyékat
  Felmentette az UD-ügyben Szilvásy Györgyöt és társait a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon.
  A per előző tárgyalási napján Szilvásy György volt titokminiszter politikai elfogultsággal vádolta meg az ügyészséget, és ragaszkodott ártatlanságukhoz.
  A Gyurcsány-kormány volt titokminiszterét és társait személyes adattal való visszaéléssel vádolja az ügyészség - adja hírül a HírTV.
  Frissítés: Az MTI híre:
  Felmentette az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben személyes adattal visszaélés, illetve kényszerítés vádja alól Dávid Ibolya volt MDF-elnököt, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét és két társukat a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében.
  Az ügyészség azzal vádolta Szilvásy Györgyöt, Tóth Károlyt, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt, hogy lehallgatott telefonbeszélgetéseket hoztak nyilvánosságra 2008 szeptemberében. A vád szerint Szilvásy György és Tóth Károly - aki akkoriban a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke volt - a testület tagjainak kiosztotta Kövér László és Demeter Ervin akkori ellenzéki, fideszes országgyűlési képviselők, egykori titokminiszterek és az UD Zrt. egyik akkori vezetője, Horváth József közötti lehallgatott telefonbeszélgetés anyagát.
  Dávid Ibolyának és Herényi Károly volt MDF-es képviselőnek azt rótta fel az ügyészség, hogy az ismeretlen helyről származó, titokban rögzített telefonbeszélgetések hangfelvételeinek nyilvánosságra hozásával visszalépésre kényszerítették az MDF 2008. szeptemberi tisztújításán elnökjelöltként - és ily módon Dávid Ibolya riválisaként - indulni kívánó Almássy Kornélt.
  Korábban perbeszédében az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott Szilvásynak és Dávidnak, pénzbüntetést Tóthnak és Herényinek, ugyanakkor a védők bűncselekmény hiányában felmentést kértek.”
 • 29. load 2012. április 25. 09:18
  „28.Primax
  Az igazság valahol középen lehet.
  Nem hárultak el maradéktalanul.”
 • 28. Primax 2012. április 24. 22:08
  „A kedd délelőtti Orbán-Barroso-találkozó után két nyilatkozat látott napvilágot.
  A magyar kormányfő szerint ,,az IMF-fel történő tárgyalások megkezdése elől az akadályok lényegében elhárultak". Az Európai Bizottság szóvivője néhány órával később azt mondta ,,nem tudom megerősíteni azt, hogy elhárultak az akadályok a hivatalos tárgyalások előtt".
  Vajon ki nem mondott igazat ?”
 • 27. Primax 2012. április 24. 22:03
  „19. Valaki !
  Minden tekintetben rosszabb a helyzetünk, mint ahogyan a narancssárgák átvették az országot. Hazug ígérgetés folyik dilettáns kormányzás mellett. Napi 500 milliót bukik az ország miattuk...ez cca. 3.000,- Ft/fő/hó...a Te zsebedből is ennyit vesznek ki pluszban. Ez nem az "emúttnyócév", ez az "emúttkétév"...ezt a FIDESZ hozta össze. És milyen büszkék rá...
  22. Dwatson !
  Ha már a szakadék szélére vitték az országot Orbánék, talán - valóban - nem kellene elrugaszkodnunk...:)”
 • 26. bojtár 2012. április 24. 21:32
  „"Orbán gyors intézkedést ígért Barrosónak"
  és lassú halált a népének”
 • 25. Ambar 2012. április 24. 21:28
  „Na azért én nem vagyok annyira hiszékeny, tavaly november óta van rá okom!Nem hinném hogyha történne is valami azt gyorsaságnak lehetne nevezni vagy ennyi idő eltelte az gyors?Barossó úr nem mondott semmit!Na majd ez is kiderül, mert más szokott lenni az igazság mind amit a vezír mond!”
 • 24. kenderice 2012. április 24. 21:23
  „Tenyérbe mászó képe van ennek az orsósnak!”
 • 23. VJack 2012. április 24. 21:07
  „Az a baj, hogy ekkora visszapofázás után, amit Viktor leszabadságharcolt, most minimum a felére kell összemenni, ha nem akarja, hogy végleg befenyítsék. És természetesen a "bátorságának" az ország issza meg az árát. Viktor: A hadviselés művészete. Olvasgasd.”
 • 22. Dwatson 2012. április 24. 21:03
  „17. Primax 2012.04.24. 19:39
  Nem is az elrugaszkodással van a baj, hanem annak az irányával,mert az öngyilkos is elrugaszkodik...”
 • 21. vikri 2012. április 24. 20:48
  „20. machers!
  Miért is nem lepődöm meg ezen?
  (ld.14-es beírásom...)”
 • 20. machers 2012. április 24. 20:27
  „"A kedd délelőtti Orbán-Barroso-találkozó után két nyilatkozta látott napvilágot. A magyar kormányfő szerint ,,az IMF-fel történő tárgyalások megkezdése elől az akadályok lényegében elhárultak". Az Európai Bizottság szóvivője néhány órával később azt mondta ,,nem tudom megerősíteni azt, hogy elhárultak az akadályok a hivatalos tárgyalások előtt". .
  http://www.168ora.hu/itthon/ki-mond-igazat-95012.html”
 • 19. Valaki 2012. április 24. 20:14
  „Bizony primax, visszakapaszkodtunk a szakadékból , ahová a mszmp-szdsz szagértői löktek minket. :)))”
 • 18. állampógár 2012. április 24. 20:12
  „Gáz ez a bohóc.”
 • 17. Primax 2012. április 24. 19:39
  „Nyugalom...
  2011 : A megújulás éve
  2012 : Az elrugaszkodás éve
  2013 : Az emelkedés éve
  2014 : A gyarapodás éve
  Idén - tehát - elrugaszkodunk.
  A szakadék széléről...”
 • 16. machers 2012. április 24. 19:32
  „15. Valaki 2012.04.24. 18:58
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso
  Kicsit bővebben:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso”
 • 15. Valaki 2012. április 24. 18:58
  „Na de kiaza a barozó? :)))”
 • 14. vikri 2012. április 24. 18:23
  „Azért szívesen meghallgatnám Barroso-t is erről a megbeszélésről...
  A korábbiakból kiindulva lehet, hogy mást és máshogy is hallanánk.Ugye nem csak bennem merült ez fel?
  /az a gyanúm, hogy a megbeszélés előtt már kész volt a szöveg.../”
 • 13. looser2 2012. április 24. 18:20
  „Vissza a Ferit, az olcsóbb volt, mint Vitya.
  Kinyitja a száját, és máris 5000-el ugrik a lakás törlesztő részletem.”
 • 12. Gudianyu 2012. április 24. 17:43
  „Hát ígérni azt nagyon tud. Meg hazudni......”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a nyár: 30 fok is lehet a hétvégén!

A keddi hidegfront után csütörtöktől napról napra emelkedik a hőmérséklet, a hétvégén igazi nyári… Tovább olvasom