Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Orbán felmentette a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárát

Orbán Viktor, a vidékfejlesztési miniszter javaslatára felmentette tisztségéből Kling Istvánt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárát
15:27 - Orbán Viktor, a vidékfejlesztési miniszter javaslatára felmentette tisztségéből Kling Istvánt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárát - jelent meg a legutóbbi Magyar Közlönyben.

A határozat indoklást nem tartalmaz, a felmentés hatálya február 29-e.

Kling István 2010 júniusa óta töltötte be a vízügyért felelős helyettes államtitkári posztot a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

15:21 - "A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szervezeti egységeit érintő létszámcsökkentési mértékek megállapítása jelenleg folyamatban van" - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Oláh Lajos (független) országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában, amelyet az Országgyűlés honlapján tettek közzé. A képviselő létszám-leépítéssel kapcsolatban intézett kérdést a miniszterhez.

A miniszter emlékeztetett: a kormányzati létszámcsökkentésről szóló kormányhatározat melléklete felsorolja a Vidékfejlesztési Minisztérium fejezetéhez kapcsolódó létszámcsökkentési kötelezettséget.

Ennek alapján megállapítható, hogy a nemzeti park igazgatóságokat a létszámcsökkentés nem érintette. A környezetvédelmi, természetvédelmi felügyel őségek, valamint az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség létszámát összesen 236 fővel kellett csökkenteni. Ez utóbbinak az intézményenkénti meghatározását a vidékfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó egyes költségvetési szervek létszámcsökkentéséről szóló VM utasítás melléklete tartalmazza.

A szóban forgó kormányhatározat melléklete meghatározza azt is, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalra (MgSzH) vonatkozó létszámcsökkentési kötelezettség 188 fő. Ezen belül a Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 8 fős létszámcsökkentéssel érintett.

Fazekas Sándor javasolja az országgyűlési képviselőnek, a megyei kormányhivatalok földhivatalai, valamint növény- és talajvédelmi igazgatóságai, illetve a népegészségügyi szakigazgatási szervek által végrehajtott létszámcsökkentéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon a felügyeletet ellátó miniszterekhez - tartalmazza a vidékfejlesztési tárca vezetőjének válasza.

Olvasóink írták

  • 1. VargaP 2012. február 18. 12:38
    „mindezt azért, mert Pintér elvtárs véleményét nem osztotta, hiszen a lakótelepeken nem lehet kiskerti termelést folytatni, így havi 47000 Ft-ból sem lehet megélni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolták a bócsai takarékszövetkezetet

A tettes a pénztárost fenyegette meg, majd a megszerzett összeggel elmenekült. Tovább olvasom