Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Orbán évértékelője: simán veszítettünk Veszprémben - videó

Szavai szerint régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek, ráadásul a kétharmados parlamenti többségük is elesett.
  • A miniszterelnök kiemelte, a haza szolgálata a legfontosabb
  • Fontos, hogy az ország biztos hely maradjon egy bizonytalan világban
  • Szavai szerint a magyar ember politikailag inkorrekt
  • Úgy véli, valódi áttörés történt a gazdaságban
  • A cél, hogy mindenki, aki dolgozik, meg tudjon élni
  • Régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek
"Simán veszítettünk"


Legyünk ismét észnél! Ne üljünk a babérjainkon! - kérte pártját és annak híveit Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

A kormányfő a vasárnapi veszprémi időközi választást értékelve azt mondta, régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek, ráadásul a kétharmados parlamenti többségük is elesett. Azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, minden bizonnyal elégedetlen velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben.

Orbán Viktor szerint egy felfokozott választási év után nem szabad megnyugodni, polgári demokráciákban nincs végső győzelem.

Hozzátette: csak akkor lesz polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek az fontos. Úgy fogalmazott: harcolni együtt lehet és nem egymás ellen, mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló. Jó reggelt Magyarország! Jó reggelt magyarok! - zárta beszédét.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


"Aki dolgozik, meg tudjon élni"

A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

A cél, hogy mindenki, aki dolgozik, meg tudjon élni és egyre könnyebben tudjon megélni a munkájából - mondta a kormányfő. Ezért fog nőni a kétgyermekes családok adókedvezménye, otthonteremtési program indul, folytatódnak az életpályamodellek, emelkedik a háziorvosok juttatása, új óvodák épülnek, új szakmunkásképző rendszert alakítanak ki, valamint ingyenes közétkeztetés lesz a gyermekeknek - sorolta.

A keményen dolgozó magyarok százezreit gazdasági növekedés mellett, azzal együtt, a versenyképesség javításával párhuzamosan kell megsegíteni - tette hozzá Orbán Viktor.

Áttörés a gazdaságban


Valódi gazdasági áttörésnek tartja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a magyar gazdaság évtizedek után tavaly először nem külföldről felvett hitelekből kezdett el növekedni.

A kormányfő pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében azt mondta, többről van szó, mint jó kormányzásról, egy nép vált nagykorúvá pénzügyi értelemben. Az állam, a vállalkozások és a háztartások úgy viselkedtek, ahogy az felelős és felnőtt emberhez illik: alaposan mérlegeltek, ésszerű döntéseket hoztak, azokat fegyelmezetten végre is hajtották.

Orbán Viktor úgy összegzett: lehet ezt kölcsönös bizalomra épülő összefogásnak nevezni. Ezért vagyunk ma kint a vízből, és ezért jött meg az étvágyunk a további sikerekre - fogalmazott.

A magyar ember politikailag inkorrekt

A kormány elengedte "a politikai korrektség dogmáját" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

Szavai szerint a magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt, "vagyis még nem veszítette el a józan eszét", "nem a duma érdekli, hanem a tények, eredményeket akar, nem elméleteket".

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a kormány elengedte a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorítások politikáját, a multikulturális társadalom "téveszméjét" és a liberális társadalompolitikát, amely nem ismeri el a közjót, és elutasítja a keresztény kultúrát.

A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor, hogy "az előző korszakból" érdemes megtartani a demokráciát, annak "jelző nélküli formáját".

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


"...hogy az ország biztos hely maradjon egy bizonytalan világban"


Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa olyan kérdésekkel szembesül napjainkban, amelyekre lehetetlen "a liberális multikulturalizmus" keretében válaszolni.

A kormányfő pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében a legfontosabb kérdések közé sorolta azt, hogy be lehet-e fogadni azokat az embereket, akik közül sokan nem hajlandók elfogadni, vagy eleve azzal a szándékkal jönnek, hogy lerombolják az európai kultúrát.

Megakadályozhatjuk-e, hogy visszatérjen a hidegháború szelleme és Oroszország ismét az ellenségünk legyen? - folytatta. "Nekünk, magyaroknak lehetséges-e kiállni Ukrajna függetlensége, a kárpátaljai magyarok biztonsága, Magyarország energiabiztonsága és gazdasági érdekei előtt egyszerre?" - tette fel a kérdést a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország választott vezetőinek ezekre a kérdésekre elkötelezett uniós és NATO-tagként kell válaszokat adni úgy, hogy az ország biztos hely maradjon egy bizonytalan világban.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


A haza szolgálata a legfontosabb

Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszéde elején.

A kormányfő azt is hangsúlyozta szónoklatát megnyitva, hogy "mi egy kereszténydemokrata alapokon álló néppárti közösség vagyunk, amelynek eszménye, vezércsillaga a polgári Magyarország".

Előzetes


Ma délután tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, ezúttal a budapesti Várkert Bazárban. A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei lesz a tizenhetedik évértékelője.

Tavaly Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, és senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni, és az európai uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.

Az eseményt több országos televízió és rádió is élőben közvetíti - derült ki a Miniszterelnöki Sajtóiroda szerdai meghívójából.

A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei lesz a tizenhetedik évértékelője.

Tavaly Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, és senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni és az uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.

A pénteken 15 órakor kezdődő beszédet az InfoRádió élőben közvetíti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötven határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében pénteken

Az elfogottak közül tizenöten vallották magukat koszovóinak, a többiek főként Szíriából és Afganisztánból érkeztek. Tovább olvasom