Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Orbán: Az egész országot átszervezzük

Az ország újjászervezésének részeként az önkormányzatokat is újjá kell szervezni - mondta Orbán Viktor kormányfő szombaton Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén.
Orbán azt mondta, nem az önkormányzati vezetők a felelősek a kialakult súlyos pénzügyi helyzetért, az állam pedig nem fog olyan feladatokat ellátni, amit helyileg jobban meg lehet oldani. Kósa Lajos, a szövetség elnöke szerint a nagyvárosok törvényhatósági jogokat akarnak.
Az erős önkormányzatok megmaradása, erősödése mindannyiunk érdeke - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Székesfehérváron, a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén. A kormány álláspontja világos: kevesebb akadály, kevesebb bürokrácia, több szolgálat - mondta. Szerinte így kell nagyjából kinéznie az új önkormányzati rendszernek, ha sikerül Magyarország újjászervezésének részeként az önkormányzati rendszert is újjászervezni. Ehhez a munkához a kormány minden támogatást meg fog adni - mondta a kormányfő.

A kormányfő szerint a jövendőbeli vitákat tehermentesíteni kell "annak a félreértésnek a súlya alól, miszerint az önkormányzatok nagyon nehéz pénzügyi helyzetéért az önkormányzati vezetők lennének a felelősek. Erről nincs mit beszélni, mert az önkormányzatok nehéz gazdasági helyzetéért a megelőző évek központi kormányzatai a felelősek" - mondta. Szerinte a legeladósodottabb megye, illetve város esetében is történelmi tettet hajtott végre az ott dolgozó polgármester, közgyűlés azzal, hogy működőképes állapotban tartotta a várost, a megyét.

A miniszterelnök hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy a kormányzat az elmúlt években kialakult nehézségekért felelőssé kívánná tenni az önkormányzati vezetőket. A parlament eladósodottságot vizsgáló bizottsági jelentése rögzíteni fogja az ország, a megyék, a városok eladósodásáért viselt felelősséget is. Orbán rámutatott: elkerülhetetlen az önkormányzati rendszert húsz év óta gyötrő hibák helyrehozása, kiigazítása. Az önkormányzatoknak ezért egyszerre két feladatot kell megoldaniuk: "rendezni a múltat, (...)finanszírozási terveket készíteni arra, ami egyébként finanszírozható és finanszírozandó", és a válságmenedzselési gondolkodást háttérbe szorítva, jövőorientált, építő, hosszabb történelmi korszakra is biztos alapot jelentő új rendszert alkotni.

Olvasóink írták

232 hozzászólás
 • 232. Stickers 2011. május 29. 09:16
  „<moderálva>
  A MOL visszavásárlása fölösleges pénzkidobás volt és nem szerepelt egyetlen egy gazdasági tervezetben sem. Nem nyertünk vele semmit, csak vesztettünk nem is keveset árfolyamon is és árkülönbözeten is. Ezzel a lépéssel csak parasztvakítást csináltak, de a hülye is tudja, hogy fölösleges pénzkidobással nem lehet előnyöket kovácsolni. Az elmúlt 8 évben elég szépen taccsravágtak ők is mindent, mert nem látták el a feladatukat, jól beetették a magyart, aki megszavazta őket ... sajnos itt akkor lesz rend, ha az orbán már föld alatt lesz.”
 • 231. gjozsi88 2011. május 28. 17:33
  „Sagittarius!
  Mitől stratégiai visszaszerzés egy olyan részvénycsomag, mely nem tartalmaz többlet jogokat, mint eddig, ugyanakkor miért jó, ha mindezt hitelből teszi?
  Ráadásul az ős ellenség a szabadságharcban legyözött IMF pénzén, amit a -szocik minden kommunikációtokat most megcáfolva-állítolag elloptak??????
  Persze csupán az első mondatot értetted meg, mert azt lehetett érzelmileg megközeliteni......felhívom a figyelmed, hogy a stratégiaihoz érvek, gondolatok és nem érzelmek illenek!
  Ezért kellett volna érdemben megvédened az álláspontodat!
  Persze elfogytál és ilyenkor jó megsértődni!
  Igy nem kell válaszolni....!”
 • 230. Sagittarius 2011. május 28. 17:20
  „229. gjozsi88 2011.05.28. 17:07
  "Miért kellene örülni?"

  Jesszusom!! Pedig a kérdést, és a választ is leírtam! Komolyan megrémültem tőled. Mivel úgy látom minden szóért kár, a továbbiakban egyetlen cikknél sem vagyok hajlandó veled kommunikálni, legyen az akár személyes sértő jellegű is!”
 • 229. gjozsi88 2011. május 28. 17:07
  „Sagittraus!
  Miért kellene örülni?
  Adósságból vete vissza gazdasági haszon nélkül!
  Ugyanis csak neked mesélték be, hogy ezzel stabilizálja az energia biztonságot!
  Csak akkor tudta volna, ha a MOL saját olajat, gázt tudna használni, de nem, importál!
  Azaz a kitettségünk változatlan!
  Ráadásul az oroszok csak a pénzüket adták, mert beleszólásuk nem volt!
  Most az orosz pénz helyett IMF hitelt tettünk bele, döntési ,beleszólási jogunk semmivel sem lett több!
  Ugyanis a többségi tulajdont nem szerezte meg az állam, érdekeit továbbra is a szabályozókon keresztül tudja érvényesíteni!
  Miről beszélsz, szerencsétlen????

  Persze a Fidesz KSH adatai nem nagyon hatnak meg!
  Pedig a belső fogyasztás csökkent, mondja a KSH!!!!!
  Emellett elmentél!!!!!”
 • 228. Sagittarius 2011. május 28. 15:38
  „227. gjozsi88 2011.05.28. 12:38

  Miért aggódsz megint! Most a Fidesz visszaveszi a stratégiai cégeket, a következő ciklusban pedig ti újfent elkótyavetyélhetitek a havereknek, meg a saját offshore cégeiteknek fingért! - legalább kicsit örülnétek.”
 • 227. gjozsi88 2011. május 28. 12:38
  „még annyit:

  " Szépen visszaveszik a stratégiai cégeket, aztán azok nem globalogazdinak, hanem nekünk hajtják a hasznot. Remélem nem voltam túl bonyolult."

  Persze!
  Ez mind akkor lenne szép, ha mindezt nem a globáltőke pénzéből teszik!
  De mint tudjuk a szocik által ellopott IMF hitelből vették meg (tehát mégsem lopták el) miután káros és szabadságharc, szakítottunk velük...stb ezzel 3,5% helyett dollár kötvényt bocsátottunk ki 6% feletti hozammal!
  Mindeközben növeltük az ország adósságát a csökkentés helyett!”
 • 226. gjozsi88 2011. május 28. 12:34
  „Sagittarius!
  A belső fogyasztás már romlik......!
  TÉNY!
  A fideszes vezette KSH adat!!!!!!
  Nincs egyetlen jobboldali közgazdász már a fidesz mellett, csupán a kétbalfék Matolcsi és a mindenlében kanál Járay!
  A többiek a fejüket fogják!
  Róna, Kopits, Bod Péter, Kupa....a Századvég igazgatója Mellár Tamás.....stb!
  Miről beszélsz szerencsétlen?????”
 • 225. machers 2011. május 28. 09:57
  „224. Sagittarius 2011.05.28. 09:40
  Ne menjünk messzire!
  Austria.
  Szerinted miből látszik, hogy Orbán szakított a globális tőkével?
  A márciusi és áprilisi kötvénykibácsátás számomra nem ezt jelzi. A Matolcsyné férje miatti szabadságharc győzött! A 3%-os IMF-hitel helyett, most Németországban kalapolnak drágább hitelekért. Remélem, Budai ezt is kivizsgálja!!!”
 • 224. Sagittarius 2011. május 28. 09:40
  „222. machers 2011.05.28. 00:55
  "Így van bizony! Lásd, Kína!"

  Kár maszatolnod, nézzük inkább Európa országait! Fogj egy hatalmas nagyítót, és keress 1-et!”
 • 223. Stickers 2011. május 28. 09:01
  „Ahova süllyedt a gazdaság abban <moderálva> volt a lehető legnagyobb része. Nem is tudom ki segített 1990-1994 között szétverni privatizációval mindent. És nem is tudom ki volt az, aki 8 éven át csak hőzöngeni tudott, hogy majd dolgozunk, ha mi leszünk az urak. urak lettetek és csak még jobban tönkrevágjátok azt, amit csak lehet. És akkor jössz azzal, hogy nem hiszed hogy van lejebb. Dehogyisnem, épp most nyomjátok oda az országot.”
 • 222. machers 2011. május 28. 00:55
  „221. Sagittarius 2011.05.27. 19:05
  (ne adj Isten még az országvezetés szocialista is ráadásképpen) csődben, vagy csődközeli állapotban van!

  Így van bizony! Lásd, Kína!”
 • 221. Sagittarius 2011. május 27. 19:05
  „220. gjozsi88 2011.05.27. 17:22
  "... ugyanis a gazdaság ettől csökkenni fog......nem részletezem, hogy elindul lefelé a spirál!"

  Én ettől nem aggódom, Te se tedd, és ne kelts hisztériát. Avova süllyesztették ezt a gazdaságot az elvtársaid 8 év alatt, annál már nem hinnám hogy van lejjebb! Attól hogy Ti a globális zionista gazdaságirányítási elveket követtétek (valójában kényszerből, hiszen nem értetek a gazdaság irányításához) jutottunk ide. Erre bizonyítékom, hogy minden olyan ország amelyet az IMF, vagy tagintézményei irányítanak (ne adj Isten még az országvezetés szocialista is ráadásképpen) csődben, vagy csődközeli állapotban van! Evidens tehát, hogy ez csak a szakadékba vezet! Ezt jól látta Viktor, ezért szakított a globális tőkével! Normál paraszti logikával simán kikecmergünk a gödörből, ahova jó gyurcsányi "apánk" lökött bennünket. Szépen visszaveszik a stratégiai cégeket, aztán azok nem globalogazdinak, hanem nekünk hajtják a hasznot. Remélem nem voltam túl bonyolult.”
 • 220. gjozsi88 2011. május 27. 17:22
  „Sagittarius!
  "Eddig meg Te éltél jobban, most ne irígykedj. Hadd legyen picit nekem is jó!"

  Elkerülte a figyelmedet, hogy a KSH (fidesz által kinevezett vezetőjével az élen) adatai szerint csökkent a belső fogyasztás!
  Nem az a lényeg, hogy Te mit látsz a fatornyos kisfaludban, pókhálós ablakodon keresztül, hanem az a lényeg, hogy mit mutatnak a mindent befogadó számok!
  Az adatok, csökkennek!
  Ez ha tetszik neked, ha nem ez TÉNY!
  Ha ez igy marad, akkor a te jóléted is átmeneti lesz, ugyanis a gazdaság ettől csökkenni fog......nem részletezem, hogy elindul lefelé a spirál!”
 • 219. gjozsi88 2011. május 27. 17:18
  „SC!
  Látom magas neked!
  Kedvesen összetéveszted a jogalkotást, jogalkalmazást és a valós életet, melyben az ösközösség felbomlása óta létezik korrupció!
  Ennek az egymásnak ellenfeszülő érdekek harcát nem vagy képes helyén kezelni!
  Útópia, hogy megszünik a korrupció, legfeljebb törekedni lehet a csökkentésére!
  Útópia, hogy minden bünöst megbüntetnek!
  Útópia ,hogy minden törvény képes bezárni a kiskapukat!
  Ugyanakkor roppant nehéz lehet neked, aki illúziókban ringatja magát!
  Hidd el, hogy jogállam létezik, még pedig azon elv mentén, hogy senki nem tekinthető bünösnek a jogerős elmarasztaló ítéletig!
  Továbbá mindenkinek, mindent lehet mindaddig, mig mások jogait nem sérti!
  Jogállamban a jogsérelmet kell bizonyítani!
  Ha nem sikerül, nincs jogsérelem, nincs mit tenni!”
 • 218. Komissar 2011. május 27. 12:59
  „az elmúlt 21 évben csakis azok éltek-élnek jól, akik kihasználták a jogi kiskapukat.
  a többség valójában csak vegetál, és egyre jobban süllyed a mocsárban.
  ők is köszönik bir ká inknak ezeket az élősködőket.”
 • 217. SC 2011. május 26. 22:36
  „215. gjozsi88
  Hol van jogállamiság,józsi?
  Magyarországon?Nem volt,nincs,talán lesz...Erről ennyit.”
 • 216. Sagittarius 2011. május 26. 22:23
  „214. gjozsi88 2011.05.26. 19:23
  "Te lehet, hogy jobban élsz......"

  Eddig meg Te éltél jobban, most ne irígykedj. Hadd legyen picit nekem is jó!”
 • 215. gjozsi88 2011. május 26. 19:28
  „sc!
  Csak azt akarom mondani, hogy a politikusaink semmivel sem rosszabbak, mint a társadalom.....nézd meg, nálunk van a legtöbb fekete munka, adó elkerülés, még mindig rengeteg az ügyeskedés!
  Csak nézz körül és nézd meg, hogy ki az aki a havi 100 000 ft-jából milyen háza, milyen autója és milyen ingósága van!
  Járj nyitott szemmel és nem leszel betokosodva!
  Egyébbként csak arra lehet mondani, hogy lopott, akire jogerősen rábizonyították!
  Egyébbként nem bizonyítottság hiányában mentik fel a politikusokat, hanem legtöbbször büncselekmény hiján!!!!!
  Persze, mert nem érted a jogállamiság lényegét!!!!”
 • 214. gjozsi88 2011. május 26. 19:23
  „Sagittarius !
  Te lehet, hogy jobban élsz......a most már fideszes KSH adatai szerint a márciusi fogyasztáshoz képest csökkent a belső fogyasztás áprilisban is, májusban is!
  Vitád velük van ,nem velem!!!!”
 • 213. SC 2011. május 26. 11:23
  „210. gjozsi88
  Na akkor még egyszer,lassan,hogy megértsd!
  Ha úgy lopnak a politikusos/bármelyikük/hogy nem lehet bizonyítani,akkor az azt jelenti,hogy nagyon körültekintően tette azt,okosan,körmönfontan,jogászi,ügyvédi segédlettel...Mert ugye nem akarod mondani,hogy nem lopnak a politikusok?Mert ha te ezt gondolod,akkor nem vagy nyak felett jól összerakva.Minden politikust megszédít a hatalom és a pénz.A nem politikusokat is.:-)”
232 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

118 baleset, 2 halálos áldozat az elmúlt nap 24 órájában

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 118 közúti közlekedési baleset során… Tovább olvasom