Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Orbán: a rendőröknek feddhetetleneknek kell lenniük

A rendvédelemben dolgozók feddhetetlenségét, a rend és a közbiztonság megteremtésének fontosságát, valamint az állami rendvédelem kizárólagosságát hangsúlyozta Orbán Viktor Budapesten vasárnap.

A miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén, a budai Várban - hasonlóan a néhány héttel ezelőtt katonák előtt elmondott beszédéhez - kijelentette: a rend és biztonság garantálását semmilyen félkatonai, félrendőri szervezet nem vállalhatja át az állami rendvédelmi szervektől.

"Aki önök közül ilyen (...) irányba elhajlik, dezertőrnek minősül" - mondta a résztvevőknek. A végzett hallgatókhoz szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: kivételezett helyzetben vannak, hiszen tanulmányaikat még egy régi rendszerben kezdték, de egy új rendszerben, a magyar emberek által idén áprilisban megalapított nemzeti együttműködés rendszerében fejezik be, és ebben kezdik meg rendőrtiszti pályájukat. Mint mondta, az 1990-es években a rend szó leértékelődött, de mostanra Magyarország ráeszmélt, hogy a szabadság rend nélkül nem más, mint nyomasztó káosz, ahol csak félelem tenyészik. Ahol nincs rend, ott elszaporodnak a rácsok, lakatok, zárak, sorompók, figyelő kamerák és az aggódó emberek - jegyezte meg.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ma a rend és a közbiztonság megteremtése az egyik legfontosabb nemzeti ügy Magyarországon. Csak a rend lehet az alapja a gazdaság talpra állításának, a munkahelyek teremtésének, az egészségügy megmentésének, a szociális biztonság helyreállításának. A magyarok azt várják a kormánytól és a rendőrségtől, hogy közös erőfeszítéssel állítsák helyre a rendet és a közbiztonságot. "Azt várják, hogy ne kelljen félniük sem nappal, sem éjszaka, sem vidéken, sem városban, sem közterületeken, sem az otthonukban" - sorolta, hozzátéve: az emberek azt is elvárják, az új rendszerben senkinek se legyen lehetősége arra, hogy kivonja magát a törvények, a felelősségre vonás alól. Ezek jogos elvárásai az embereknek, amelyeknek "megfelelni kötelességünk" - szögezte le a kormányfő.

Kiemelte, a törvényes rend helyreállításának, a törvénytisztelő magatartás "rehabilitációjának" első számú feltétele a példamutatás, ahol ugyanis a vezetők és a törvényt alkalmazók a törvények fölé helyezik magukat, ott egyre inkább elfogadottá válik az egész társadalomban a törvénysértő viselkedés. A rendvédelemben dolgozóknak feddhetetleneknek kell lenniük - hangsúlyozta. "Embert próbáló hetek és hónapok várnak ránk. Mindkét kezünk tele van munkával" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: a kormány elkötelezte magát arra, hogy minden nehézség közepette érvényt szerez a választók akaratának, vagyis kiszámítható, biztonságos életet teremt az országban.

Azt ígérte, hogy lépésről lépésre minden feltételt meg fognak teremteni a tisztességes és sikeres munkához, amelyhez erőt, bátorságot és jó egészséget kívánt. A végzett 110 hallgató a Kapisztrán téren, a Szent Korona másolata előtt tette le az esküt. Közülük 81-en a rendőrséghez, 7-en a büntetés-végrehajtáshoz, 14-en a katasztrófavédelemhez, 8-an pedig a vám- és pénzügyőrséghez kerülnek.

Olvasóink írták

 • 11. k29680 2010. június 29. 17:56
  „1”
 • 10. k29680 2010. június 28. 21:28
  „7. hozzászólás Jerry 2010.06.28. 06:39
  betiltjuk a magyar gárdát, tagjait az árvízvédelemhez vezényeljük romeltakarításra.

  Ez most nekem nem teljesen tiszta.A Magyar Gárda nem létezik tehát tagjai sincsenek.A Volt Magyar Gárda tagjai ott voltak az árvíznél segíteni.
  És te???
  Én nem vagyok és nem voltam Gárdatag.....
  De ismerek pár embert aki igen.Tudom többet tettek az elmúlt három évben a segítségre szorulókért mint bármely humaritánus szervezet.
  Az árvízhez azokat kell kivezényelni akik azt mondták "minek dolgozni a o.v. úgyis épít nekünk újat...."
  A többi írásodból sok dologban egyetértek veled.”
 • 9. pamplona 2010. június 28. 15:47
  „7.Jerry, a Magyar Gárdát nem kell az árvízhez vezényelned mert ment magától ,és ott segítettek, pakolták a homok zsákokat ahol a legnagyobb szükség volt rá, Te kis antimagyar, identitástudat nélküli ,manipulált agyú, buzgó tájékozatlanka! Normálisabb országokban az ilyen, önkéntesen, pozitívan cselekvő emberekre épít az állam, nálunk pedig a normáltalanság jegyében betiltják. De fordulni fog a helyzet, ahogy nő az emberek tisztán látása!”
 • 8. Csetneky 2010. június 28. 09:37
  „Ez vajon vonatkozik a vezetőikre is?”
 • 7. Jerry 2010. június 28. 06:39
  „az emberek azt is elvárják, az új rendszerben senkinek se legyen lehetősége arra, hogy kivonja magát a törvények, a felelősségre vonás alól.Ezért aztán eltöröljük a mentelmi jogot,és bíróság elé állítjuk szijjártó péterünket mutyizás,sikkasztás, hűtlen kezelés miatt, kósa elvtársat hitelrontás,a magyar nép becsapása a forint leértékelésének okozása miatt,orbán viktort a magyar nép becsapása, hamis választási ígéretek beterjesztése miatt.a törvényes rend miatt megszüntetjük, hogy köztisztviselőt ok nélkül, pusztán politikacélzattal indoklás nélkül elküldhessenek.Törvényesen eljárunk azok ellen,akik a minimálbért megadóztatják, de a magasabb béreseknek adókedvezményt adnak.Eljárunk azok ellne,akik otthoni maszek pancsolással l lejáratják a hungaricumnak minősülő, pálinka minőségét, és ezzel jelentős bevételtől fosszák meg az államot, ugyanakkor eljárunk azok ellen,akik plusz adót vetnének ki a gyermeket nem nevelőkre, a kerti törpékre és a hamburgerre.Érvényt szerzünk a törvénynek,és tényleg betiltjuk a magyar gárdát, tagjait az árvízvédelemhez vezényeljük romeltakarításra.Érvényt szerzünk a törvényeknek, ezért mindenki vissza kapja a 13-ik havi fizetést, a 13-ik havi nyugdíjat, általános béremelés lesz,amit a képviselőktől elvett számlálatlan költségtérítésből fogunk kifizetni.A néppel együtt érezve a képviselők lemondanak javadalmazásaikról, és példaként bemutatják, hogyan lehet megélni adózott minimál bérből. Azon képviselőink,akik nem mennek be dolgozni, nem szavaznak önként vállalnak közmunkát és ennek keretében utcát sepernek, szem,etet szednek,ahol rájuk szavazó elégedetlen polgároknak joguk lesz köpködni őket, vagy beléjük rúgni, ahogy ők teszik ezt a választó polgárokkal.Szóval, kérem lesz itt rend, csak tessék figyelni.Itt az idő, csak a fideszt figyeljék.......”
 • 6. janika 2010. június 28. 05:56
  „Feddhetetlen rendőrök? Akkor, amikor a politika dirigál nekik és nem a józan ész! No és a politikusok mikor lesznek a nép fedhetetlent képviselői?”
 • 5. pamplona 2010. június 27. 22:25
  „Én nem hiszem el, hogy Viktorunk itt rendet tesz. Egy olyan párt amelyik kizárja képviselőjét mert őszintén mert beszélni a környékén élő kisebbség némely dolgairól, elhatárolódik Ékes Ilona nevű képviselőjétől mert az helyteleníti a buzik nyilvános vonaglását, a sajóbábonyi cigányterror kapcsán pedig a legnagyobb problémája nem a rendőrség tétlensége, hanem a lakossági hívásra megjelenő Gárda, az itt nem rendet akar, hanem ugyanúgy megfelelni a háttérhatalomnak mint a JOBBIK-ot kivéve a többi párt!”
 • 4. háté 2010. június 27. 21:28
  „kivételezett helyzetben vannak, hiszen tanulmányaikat még egy régi rendszerben kezdték, de egy új rendszerben, fejezik be.
  --aki----dezertőrnek minősül" - te mit tettél 2006.Oktober 23-án? --Viki.--otthagytad az embereket, hogy verjék őket agyon.
  Bekattant O.V.
  Kiemelte, a törvényes rend helyreállításának, a törvénytisztelő magatartás "rehabilitációjának" első számú feltétele a példamutatás, ahol ugyanis a vezetők és a törvényt alkalmazók a törvények fölé helyezik magukat, ott egyre inkább elfogadottá válik az egész társadalomban a törvénysértő viselkedés
  Bizony cézár, te már törvények felettinek képzeled magad!---komoly tünetekkel.
  Te egy kollaboráns-élőlény vagy, aki a hatalmi elitnek eladja az országot.”
 • 3. janika 2010. június 27. 20:19
  „Jé az öreg "meir" is tud valamit?”
 • 2. meir 2010. június 27. 15:23
  „.....-es meri kijelenteni mindezt eppen a Viktor Vitez??
  Hogy nem szakad ra az eg ilyenkor!!!”
 • 1. k2968 2010. június 27. 11:26
  „A miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén, a budai Várban - hasonlóan a néhány héttel ezelőtt katonák előtt elmondott beszédéhez - kijelentette: a rend és biztonság garantálását semmilyen félkatonai, félrendőri szervezet nem vállalhatja át az állami rendvédelmi szervektől.

  IGEEENNN.Csak egy a baj ezzel.Nem képesek rá.A közlekedőket azt igen azokat folyamatosan ellenőrzik......
  de a lopások stb azok nem lépik át a rendőrök ingerküszöbét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július elsejétől pótdíjat fizetnek a regisztrációs jeggyel nem rendelkezők

Ötszáz forint pótdíjat kötelesek fizetni július elsejétől a díjmentes utazáshoz szükséges… Tovább olvasom