Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Orbán a Békemenetről: óriási kiállás Magyarország mellett

Videoüzenetben mondott köszönetet a miniszterelnök a Békemenet Magyarországért nevű szombati megmozdulás résztvevőinek.
Videoüzenetben mondott köszönetet a miniszterelnök a Békemenet Magyarországért nevű szombati megmozdulás résztvevőinek.

Orbán Viktor a Facebookon kedden közzétett videóban azt mondta, a demonstráció óriási kiállás volt Magyarország mellett.

A kormányfő kifejtette, azért vállalkozott a felvételre, mert szombaton olyasmi történt, amire "emberemlékezet óta nem volt példa". "Én személyesen részt vehettem (...) a rendszerváltás minden nagy tömegmegmozdulásában. Sokan voltunk ott is, a legtöbben talán az 1956-os forradalom áldozatainak újratemetésén gyűltünk össze. Lehettünk úgy 200 ezren" - idézte fel, majd hangsúlyozta: most szombaton "legalább kétszer ennyien, de talán még annál is többen voltunk", ami óriási kiállás Magyarország mellett.

Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a megmozduláson, "aki kiállt Magyarország mellett, és aki bátorítást, biztatást adott a számunkra és nekem személy szerint is, hogy a következő hetekben jól végezhessük a munkánkat, és eredményesen tárgyalhassunk az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel is". Mint mondta, neki személyesen is sokat jelent, hogy tudja: "mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember". "Remélem, hogy a közös akaratnak meglesz az eredménye" - emelte ki.

A miniszterelnök a szavait azzal zárta, hogy reméli, nemcsak ő, hanem a Békemenet minden résztvevője "erőt, önbizalmat meríthetett ebből a találkozásból". A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" - írta szombati közleményében a BM.

A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".

Olvasóink írták

 • 19. fortuna54 2012. január 25. 21:47
  „17-es jozsi.Naná,majd azoktol kérjenek véleményt,akiket a többség jó munkájukért elsöpört? 15 miracle.Annak a maradunknak majd fogsz annyira örülni.A bankokat nem szabad bántani,akkor majd huzhassátok a nadrágszíjat.”
 • 18. pancser 2012. január 24. 19:03
  „Az a néhány i*.. a ki a molinót vitte, elfelejtette, hogy az Unióba beléptünk, aki nincsen bent az kézzel -lábbal igyekszik befelé, ha engedik. Gyarmatosításról csak olyanok beszélnek akik valamiféle szupernacionalista ópiumgőzben élnek. Az is jellemző, hogy ez a tömeg nem az új Magyarország tömege, nem ismerik az internetet, magyarul nélkülözik a teljeskörű tájékozódást. Nekik arra telik amit mondanak nekik.”
 • 17. gjozsi88 2012. január 24. 18:11
  „fortuna54!
  még annyit:

  "jozsi,azt a 5,3 milliot hányfelé kell elosztani?"

  Sokkal rosszabb lenne a kép, ha osztani kellene......még tömbben sem látható az érdekük képviselete....pláne nem az 5,3 millió nem fidesz szavazó sokszinűsége.....ugyanis minden törvény a Fidesz szerint alakul!!!!
  Ez egy párti diktatura!
  A Fidesz ráerülteti akaratát a többségre.........(2,7 millió fidesz szavazó volt).........nem egyeztet senkivel!!!!
  Amire azt mondja, hogy volt egyeztetés, az gyakorlatban a Fidesz kormány kinyilatkoztat és mindenki más tudomásul vesz......venni kénytelen!!!
  Ez nem egyeztetés!!!!!”
 • 16. gjozsi88 2012. január 24. 18:06
  „fortuna54!
  A választásokon a mandátum kormányzásra szól........nem teljhatalomra!!!!
  Ne tévesszen meg, hogy az állampolgárság alapjog.....a szavazati jog létezik, de nem kötelező érvényű!
  Aki nem szavaz, vagy nem a kormánypártra szavaz ,nem veszíti el állampolgárságát, alkotmányos jogait, kötelességeit.........!
  De ennek az 5,3 millió embernek az érdeke sehol nem látható a törvényekben.......senki nem veszi figyelembe!
  Sőt a kormánytól független intézmények függetlensége sincs biztosítva!!!!
  Tudod mit jelent a független intézmény?
  Ha a kormány kétharmaddal rendelkezik, akkor a független intézményekről szóló szabályokat kétharmad főlé kellene emelni.......ugyanis ha a kormány egy maga rendelkezik azzal, hogy egyedül döntsön független intézményekről.....az nem független!!!!
  Az kormánytól függ!!!!”
 • 15. miracle 2012. január 24. 18:05
  „fortuna54
  Mit szólsz hozzá, hogy a főnököd teljesen mást szólt ma Brüsszelben, mint amiért tüntettek a körmenetben? (EU-ban maradás/nem maradás)”
 • 14. fortuna54 2012. január 24. 17:58
  „jozsi,azt a 5,3 milliot hányfelé kell elosztani?Na meg az elosztás elött,a nem szavazók számát levonni.Te már a matematikát is államosítod? A te számitásod szerint,mindig nálatok a gyözelem? A körhintás pedig már teljessen begolyósodot.”
 • 13. pancser 2012. január 24. 17:55
  „A sajanálatos az egészban az, hogy az általam ismert fidesztagok jó része, közelebb áll a nem szalonképes Bencsikhez és újságjához mint mondjuk a színjózan, fideszes Varga Mihályhoz. Orbán nem tesz mást mint a hatalmát építgeti, minden módszer jó ami ami ehhez segítséget nyújt. Nagyon jól tudja, hogy ez a tüntetés csak növeli a Nyugat ellenszenvét iránta, de itthon jól jött, egy kissé megállította a hanyatlást. Ha holnap vörös zászlókkal és Lenin képekkel tüntetne millió ember és a többség rájuk szavazna, Orbán kijelentené, hogy ő világéletében a proletariátusért folytatott nehéz harcokat.”
 • 12. pancser 2012. január 24. 17:36
  „Pontosan az a magyar nemzet átka amiről a tüntetés szólt, a molinón meg egynéhány őrült lázalma akik közül néhányan a molinó mögött álltak.”
 • 11. gjozsi88 2012. január 24. 17:31
  „fortuna54!
  Látom hiányolsz.....mikor izekre szedem véleményed és azt meg kellene védened akkor szokás szerint már ott nem jelensz meg!!!

  Kérdésem!
  Milyen jogon gondolja Orbán Viktor, hogy a Magyarország a fideszé, mikor csupán 2,7 millió szavazatot tudhat magáénak......ezzel szemben sehol nem veszi figyelembe az 5,3 millió a fidesztől eltérő véleményét??????”
 • 10. LAZA 2012. január 24. 15:11
  „7.
  Azért ebbe az alap micsida tákolmányba a JÓISTENT nem kellett volna belekeverniük.
  Nagy valőszínűséggel nem őrül Neki.
  Aztán mind azt már tudjuk,hogy Ő nem bottal ver!
  A kanossza már elkezdődőtt a főkolompósoknak.
  Lásd.viktorka földön kúszatása az EU és Z IMF előtt,és a főaláíró lefülelése egy kis csalásocska ügyében.
  Jön a többi!
  Hit,türelem reménység,várakozó képesség!
  Meg lesz az eredménye.
  A bayerzsoltik,stefkák,szélesk,arcáról megint csak lefagy a mosoly!”
 • 9. miracle 2012. január 24. 14:46
  „fortune54
  Azt mond meg nekem, hogy bármely fórumot megnézve, akár a lenti hozzászólásokat is, hogy nem jön át ez az irtózatos nagy 2/3-os többség? Akármerre körülnéz az ember, mindenhol azt olvassa, hallja, hogy menjenek a fenébe. Lehet, hogy mégis csak ennyí híve van, aki ott volt és a nagyon nagy többség nem ért vele egyet ?”
 • 8. öszödiböszme 2012. január 24. 13:16
  „Hihetetlen, ennek mennyire vastag bőr van az arcán. Mi az hogy M.o-rt? Csak a bóvlikormányért!
  6. te csak otthon mondjál véleményt!! Két varázssüti eladása után!”
 • 7. BJ.MÓVÁR 2012. január 24. 13:03
  „Pinokiót is sokan éljenezték,még is pofára estek a választásokkor,Kisputyin is most büszke,de menni fog! Rákosi időket idézi a busszal szállított" tüntetők",még szerencse,hogy nem szavazásra vitték őket!Nem tudom elképzelni,hogy gondolkodó értelmes ember érdek nélkül egyetért ezzel a pökhendi,diktatórikus politikával! Alkotmányt is csak saját szájuk íze szerint "alkotnak" és még büszkék is rá! Szégyen! Nem az ország többségének akaratát tükrözi,csak egy erőszakos párt diktátuma!! Ne jelöljék ki az ország útját diktatórikusan,a sarkalatos kérdésekről népszavazást kell tartani,és úgy kialakítani a jövőt!Ez ugyanolyan szemét ,mint az 1949-es kommunista alkotmány!! Hiába dicsőítik magukat,így sosem lesz összetartás ebben az országban,és ebben a Fidesz-nek nagy része van!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. fortuna54 2012. január 24. 10:54
  „A korán kelö varjak károgása? Micsoda összetartás,már csak a körhintás hiányzik,no meg a jozsi.”
 • 5. Eva- 2012. január 24. 10:19
  „3-hoz

  bár senki nem támadja!
  Az Eu csak pénzügyi egyensúlyt kér
  meg európai gondolatot (ezért újra kinyitni a szuverenitás, nemzetállamok, és függetlenség már lezárt vitáját---öngyilkosság!)

  Hogy azt a kormány hogyan oldja meg??--- rábízza--a kormány dolga!!

  Ezért nem az eu-ImF az igazi hunyó!”
 • 4. kerteszb 2012. január 24. 10:19
  „Megköszönte a saját szektájának. Ennyi hívő mindig lesz, nem tudom mi ebben a nagy szám.”
 • 3. pozdorja 2012. január 24. 09:02
  „Na ezt most jól mondtad Viktor! Magyarország mellett álltak ki, nem melletted...”
 • 2. embertelen 2012. január 24. 08:51
  „Biztos, hogy Bayer Zsolt, Bencsik András és Széles Gábor volt a főszervező, nem pedig a fidesz.
  "Mosonmagyaróvárról a polgármester, Nagy István beszámolója szerint ugyanez az út ezer forintból is kijött fejenként a nagyjából kétszázötven résztvevőnek. Ha menetrend szerinti Volán-buszon próbálták volna ugyanezt, a retúrjegy 6600 forintba került volna a résztvevőknek. Hogy a buszokat a szimpatizánsok, az önkormányzat, vagy a helyi pártszervezet indította-e, azt a polgármester nem árulta el, arra hivatkozva, az méltatlan lenne a rendezvény céljához és "várakozáson felüli sikeréhez".
  http://www.origo.hu/itthon/20120123-civilek-mellett-a-fidesz-is-szervezett-buszokat-a-bekemenetre.html”
 • 1. miracle 2012. január 24. 08:51
  „Na még egy ember, aki nem tud számolni.
  Orbán úr, Észak-Koreában sokkal jobbak a statisztikák. Csak nem az a minta?
  Egyébként meg abból a 16%-ból (1.3 M választó), akik szerint jó felé megyünk a szakadék felé, elment minden 20. ember (19 meg még közűlük sem), meg pár tízezret hoztak buszokon Szlovákiából és Romániából. Szóval elég gyengus ez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljesen kiégett a ház: hárman megsérültek a lakóháztűzben

Kigyulladt és teljesen kiégett egy lakóház kedd reggel Nyíregyházán, a tűzben hárman megsérültek. Tovább olvasom