Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Orbán: a bankok erkölcsi kötelessége a devizahitel-szerződések módosítása

A bankok erkölcsi kötelességének tartja a miniszterelnök, hogy önként módosítsák a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára.
08:14 - Orbán: ha otthon maradnak a szavazóink, úgy járunk, mint 2002-ben

A miniszterelnök szerint nem szabad eleve lefutottnak tekinteni a jövő évi választást, különösen nem a Fidesz támogatóinak, mert akkor úgy jár a jelenlegi kormányoldal, mint 2002-ben.

Orbán Viktor ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, úgy fogalmazva a választás előtti politikai versengésről, hogy "a ringben bármi megtörténhet".

Ha a kormánypártok szavazói eleve lefutottnak tekintik a választást, és otthon maradnak, "úgy járunk, mint 2002-ben, és megint jön az a nyolc cudar év, amit elszenvedtünk 2002 és 2010 között" - mondta a pártelnök-miniszterelnök, aki ezért mindenkit arra kért - különösen azokat, akik támogatják az elmúlt három év változásait -, hogy álljon ki Magyarország mellett.

Szólt arról is, hogy személyi kérdésekkel a visegrádi Fidesz-KDNP-frakcióülés nem foglalkozott, a választókerületek vezetőinek kérdése pedig "még előttünk van".

08:10 - A bankok erkölcsi kötelességének tartja a miniszterelnök, hogy önként módosítsák a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára.

Orbán Viktor ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, emlékeztetve, hogy a Fidesz-KDNP a visegrádi frakcióülésén arra szólította fel a bankokat: november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseken pedig változtassanak az ügyfelek javára.

A kormányfő szerint a devizahiteleket úgy kell átalakítaniuk a pénzintézeteknek, hogy az árfolyam-módosításból származó veszteség nagy részét ők viseljék, ne pedig az emberek. Ha ezt nem teszik meg november 1-jéig, a kormány lépni fog, és olyan megoldást alkalmaz, amely megszünteti a devizakölcsönöket, de méltányos módon, vagyis a devizahitelesek nem járnak majd jobban, mint azok, akik forintban adósodtak el.

Olvasóink írták

 • 8. dödike 2013. szeptember 07. 08:44
  „A bankoknak erkölcsi kötelességük lenne,a kormánynak meg egyenesen kötelessége lett volna régi szinten tartani a forint árfolyamot,akkor a hitelesek tudták volna fizetni.Jövőre Viktor már maradjon otthon és dédelgesse leendő unokáját.”
 • 7. kerteszb 2013. szeptember 06. 18:05
  „A forinthitelesek meg fizessék csak a magasabb kamatot, mert nem spekuláltak és mert megtanultak olvasni, felmérni egy devizahitel kockázatát. Kiváncsi vagyok hányan reklamálnának, ha a forint erősödött volna (mondjuk ez Oviéknál nem túl valószínű). Akkor is "erkölcsi kötelesség" lenne visszaadni a hasznot? Az alantas ösztönökre építenek...”
 • 6. pozdorja 2013. szeptember 06. 17:29
  „"hogy álljon ki Magyarország mellett."
  Hát én ki fogok állni Magyarország mellett miniszerelnök úr! Egyelőre úgy néz ki, éppen ezért nem fogok a fideszre szavazni. Hogy kire fogok azt még nem tudom, várom a herceget a fehér lovon, hátha befut még addig.”
 • 5. asvel 2013. szeptember 06. 16:36
  „3. pozdorja 2013.09.06. 15:30

  A probléma az, hogy az ellenzéknek sem, sőt még a a pénzügyi szakembereknek sem.....”
 • 4. oxana 2013. szeptember 06. 15:46
  „Saját erkölcsi kötelességéröl nem beszél. Pedig ott lenne mit tenni.”
 • 3. pozdorja 2013. szeptember 06. 15:30
  „Véleményem szerint halvány lila gőzük sincs arról hogyan oldják meg ezt a devizahiteles problémát, ezért a bankokra próbálják áthárítani ezt a feladatot.”
 • 2. pillow 2013. szeptember 06. 12:43
  „Így van, Viktor! Bár lassan ment, de már én is megvilágosodtam! Aki nem rátok szavaz, az nem áll ki Magyarországot mellett! Ezt mondd csak el mindenkinek, aki nincs a párttal és a néppel, az ne is menjen szavazni, mert a kiváló eredmények önmagukért beszélnek! Az államadósság hihetetlen mértékben lecsökkent, a Brüsszel elleni szabadságharc győzött, az egymillió új munkahely arányos része már teljesítve, előre az újabb négyéves tervért! Csak a Fidesz!”
 • 1. Gőcze_László 2013. szeptember 06. 08:34
  „Nem lenne (ekkora) balhé, ha a "csapattársak" anno, 2010-ben nem mondanak olyan égbekiáltó marhaságot, amely következtében azonnal elszállt az árfolyam.
  O.V. úgy beszél, mintha a bankok - a nagyobb haszon reményében - kezdeményezték volna az árfolyam megugrását.
  Mit ivott előtte és mire?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Corvinus Egyetem: az intézménynek nincs köze a nyelvvizsgabotrányhoz

A BCE közlése szerint a média által corvinusos nyelvvizsgabotrányként elnevezett nyomozási és… Tovább olvasom