Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Orbán: 200 ezer munkahely veszélyben a Bajnai-program miatt

Az új kormány programja valójában munkahelyellenes, amelynek elhibázott az iránya - mondta az RTL Híradónak adott keddi exkluzív interjújában a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint ha ezt végre fogják hajtani, akkor Magyarországon újabb 200 ezer munkahely kerülhet veszélybe. A Fidesz programja ennek éppen ellenkezője, amelynek középpontjában munkahelyek teremtése áll - tette hozzá.
Egyértelműen adócsökkentésre lenne szükség - mondta a Fidesz elnöke kedden az RTL Híradónak, miután tárgyalt a Magyarországon szolgálatot teljesítő uniós nagykövetekkel. Orbán Viktor szerint minél magasabb az adósság, annál inkább adót kell csökkenteni. A volt kormányfő szerint ha a szocialisták elrontják a gazdaságpolitikát és nő az adósság, azonnal adót emelnek. A Fidesz elnökének meggyőződése, hogy a növekvő államadóságra is csak a munkahelyteremtésen keresztül lehet megtalálni az ellenszert, ehhez pedig adót kell csökkenteni. Orbán Viktor szerint ez a különbség a Fidesz és az MSZP politikája között. A Fidesz elnöke az RTL Híradónak azt mondta, hogy a Bajnai-kormány válságkezelő programját teljesen el kellene vetni, helyette egy újra lenne szükség. Orbán Viktor szerint ezen nem is lehet módosító indítványokkal javítani. Egy más irányba mutató programot kell elfogadni, ha nem most, akkor majd a következő parlamentnek. A Fidesz erre készül. Orbán Viktor továbbra is bízik az előrehozott választásokban.

Olvasóink írták

 • 16. Zaraki_Kenpachi 2009. április 22. 20:45
  „A munkahelyekkel óvatosan vagdaljunk, mert az összes kormány, párt és hasonló képződmények soha semmit nem tettek a bővülésért és nem is fognak.”
 • 15. Kami45 2009. április 22. 17:08
  „14. hozzászólás xo16zy 2009.04.22. 16:50
  2010, Magyarország:
  Az MSZP kormány gazdaságélénkítő programjának hatására az elmúlt félévben 300.000 munkahely szűnt meg, a gazdaság élénkítéséért 40%-ra emelik az ÁFÁ-t, 30%-al csökkentik a nyugdíjat, megszüntetik a gyest és a gyedet.......”
 • 14. xo16zy 2009. április 22. 16:50
  „2011, Magyarország:
  a Fidesz gazdaságélénkítő programjának hatására az elmúlt félévben 300.000 új munkahely teremtődött. Az állam bevételei ezáltal - és a gazdaság "kifehérítése" által - jelentősen növekedtek, így lehetővé vált az SZJA 25%-os csökkentése és az ÁFA megszüntetése. A GYES, GYED hosszát 5 évre emelték és 150%-kal emelték a családi pótlékot. A közszférában dolgozóknál ismét bevezették a 13. havi - sőt a 14., 15. és 16. és 17. havi - fizetést. A idén a nyugdíjak 50%-os emelésével számolhatunk. Orbán Viktor holnap Brüsszelben tárgyal, ahol 300 milliárd Euro kölcsönt nyújt a Magyar Állam a Nemzetközi Valutaalapnak
  ................................................... nylaf-laf-nyam-nylaf.....................Lévai Anikó: -Hééé! Buksi! Tünés! Ne ébresz fel viktort!! Olyan aranyosan mosolyog, mikor alszik. Biztos szépet álmodik!”
 • 13. Kami45 2009. április 22. 15:42
  „11. hozzászólás Zaraki_Kenpachi 2009.04.22. 12:56

  A kilábaláshoz egész más gondolkodásmódra lenne szükség, csakhogy a mai magyar közgazdász-társadalom 90 százaléka még mindig az egyensúlyteremtést tartja elsődlegesnek, mondván: csak és kizárólag ez alapozza meg a gazdasági kilábalást. Róna Péter szerint viszont ez pontosan fordítva igaz: a gazdasági növekedés elindítása vezethet majd az egyensúly megteremtéséhez.
  A globális válság kezelése során ebben az irányban indult el az USA, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, és számos más ország, s a közgazdász úgy gondolja, hogy nekünk is e trendet kellene követnünk, méghozzá az ország komparatív előnyire, adottságaira alapozva.”
 • 12. Kami45 2009. április 22. 15:15
  „9. hozzászólás Zaraki_Kenpachi 2009.04.22. 09:47
  Te IQ bajnok!!!
  "Ja lehet Neked mindegy, mert feketén kapod a béred"
  Sajnos minden fillérem után adót fizetek, többet eltesznek belőle, mint amennyit én kapok!!!!”
 • 11. Zaraki_Kenpachi 2009. április 22. 12:56
  „Hirtelen kitörésemért először elnézést, de !

  Tényleg meg kellene érteni, hogy az egész élet egy nagy mérleg. Ha egyik oldalon valamit módosítasz, akkor azt kétféleképp teheted:
  - szerkezetátalakítással
  - másik oldal csökkentésével

  Ha az adót csökkented két lehetőséged van az egyensúly fenntartására
  - vagy más adót, bevételi forrást növelsz helyette
  - vagy ugyanakkora mértékben lecsökkented a kiadást

  De amíg nem csökkented a kiadást, de csökkented a bevételt, valamiből a számlákat finanszírozni kell. Ha csökken a bevétel, nem lesz eléggé likvid a kifizetésekhez az állam. Ha először a kiadást csökkented, akkor pénz kezd el felhalmozódni, amiből gazdálkodva hamarosan csökkentheted a bevételeket is.”
 • 10. load 2009. április 22. 10:56
  „Arra is gondolni kéne, ha a válságkezelő lépéseket (Bajnai-csomag) nem lépi meg a kormány, hány munkahely kerül veszélybe!
  400 vagy 600 ezer, vagy mégtöbb?
  A politikusainknak is ideje lenne alternatívákban gondolkodni!
  A kisebb rosszt legalább olyan fontos megtalálni, mint a legnagyobb jót.”
 • 9. Zaraki_Kenpachi 2009. április 22. 09:47
  „Kami Te agyament barom! Ha a bevételt csökkentjük és nem módosul a kiadás, akkor hogyan fogod ezt ellensúlyozni? A kiadást a honatyák párttól függetlenül nem igazán fogják lejebb venni, talán a Bajnai csomag után, talán! De ez se biztos. Ha ész nélkül csökkentjük, akkor mi lesz? Ja lehet Neked mindegy, mert feketén kapod a béred”
 • 8. aerodragon 2009. április 22. 07:23
  „Bayer Zsolt:
  Válaszolni kéne...

  ...Mármint néhány kérdésre, Bajnai úr. Mert lenne itt néhány kérdés, amelyre még az előtt kellene válaszolni, hogy Ön a legújabb színjáték végeredményeként - ha csak pillanatokra is - miniszterelnök lesz Magyarországon.

  Mindaddig, amíg ezekre a kérdésekre nincsen válasz, addig Ön az utóbbi idők egyik legaljasabb gazemberének tekintendő, ami, lássuk be, mégiscsak óriási teljesítmény, erős a mezőny. S nehogy azt gondolja, hogy mindez az Ön ellen folyó "karaktergyilkos" kampány része (Istenem, mennyire remek találmánya ez a baloldali sajtónak, most, húsz évvel a rendszerváltás után rádöbbentek, hogy karaktergyilkos kampány folyik, s ők döbbentek rá, akik végigasszisztálták egy Gyurcsány nevű moral insanity múlt idő ez irányú tevékenységét, ők döbbentek rá, akik hónapokig írtak a debreceni főpályaudvar mellett fényes nappal autójában kurvákat fogadó Kósa Lajosról, a baleset után gyermekét a helyszínen felejtő Orbán Viktorról s természetesen a másként gondolkodókat felkötni akaró Kövér Lászlóról. Ez csak a három legkirívóbb eset. S mind-mind hazugság volt, mint az összes többi...). Szóval, nem karaktergyilkos kampány ez, hanem néhány kérdés. Amelyekre előbb-utóbb úgyis muszáj lesz válaszolnia. Vagy így, vagy úgy. Még akkor is, ha az elévülési idő a maguk fajták legeslegjobb barátja...

  Igen-igen, a Hajdú-Béttel kapcsolatos kérdésekről van szó. Arról a cégről, amely az Ön irányítása alatt tönkrement, s ennek következményeként százak váltak földönfutókká, kilencen pedig belehaltak. Mert nem látván kiutat, megölték magukat.

  A dolgok állása szerint Ön kilenc honfitársunk haláláért közvetlenül felelős. Ez a tény mindenképpen megér néhány szót - s leginkább néhány választ. Még mielőtt Ön a Gyurcsány nevű múltidő méltó utódaként elfoglalja a miniszterelnöki széket.

  Nos, Bajnai úr, akkor válaszoljon a következőkre:

  1. A fizetésképtelen és csőd szélén tántorgó Hajdú-Bét miért adott 305 millió forint hitelt a semmilyen anyagi problémával nem küszködő Wallisnak? S miből adta ezt a 305 millió forintot, s az hová lett ? Jutott belőle a tönkrement gazdáknak?

  2. A fizetésképtelen és csőd szélén álló Hajdú-Bét miért mondott le a Bábolna Rt.-vel szemben fennálló 119 millió forintos követeléséről a Wallis Rt. javára? Miképpen lehetséges, hogy a fenti 119 millió forintot a Bábolna egyáltalán nem akarta kifizetni a Hajdú-Bétnek, ellenben a Wallisnak néhány nappal később hiánytalanul kifizette? A befolyó 119 millió forintból mennyit adtak vissza önök a libatenyésztőknek? Semennyit?

  3. Miért biztosított a csődbe ment Hajdú-Bét 25 milliárd forintnak megfelelő eurót a Wallis Rt.-nek, hogy az utóbbi kétes tőzsdei tranzakciókon gyakorlatilag eltapsolja ezt a pénzt?

  4. Mi célja volt annak, hogy különböző offshore cégek segítségével (amelyekben Ön, illetve Kókáné is jelen van, volt) a Hajdú-Bét 12 milliárdos alaptőkéjét leértékeljék? Az volt a céljuk, hogy a leértékelés után mélyen áron alul juthassanak hozzá a Hajdú-Bét jelentős ingatlanvagyonához?

  5. Mi történt a Hajdú-Bét értékesített ingatlanjaiból származó bevétellel? Hová lett a zagyvarékasi gyár és a hozzá tartozó telepek, a törökszentmiklósi hűtőház, a debreceni és a kisvárdai gyár ára? Jutott belőle a libatenyésztőknek?

  6. Mit csináltak Önök azzal a több tízezer libával, amelyet még átvettek a tenyésztőktől, ellenben az árukat nem fizették ki? Mennyi ideig zabált libamájat az egész Wallis, Bajnai úr?

  Nos, most ennyit. Várjuk a válaszokat. Mindaddig Ön az utóbbi idők egyik legaljasabb gazembere. Nem tudom, említettem-e már, komoly teljesítmény ez. Mert erős a mezőny... Bayer Zsolt”
 • 7. Kami45 2009. április 21. 21:14
  „Barmok, nektek csak adóemelés, adóemelés, adóemelés,....
  Ettől fejlődik az ország, és a gazdaság!!”
 • 6. iparos 2009. április 21. 20:58
  „Megválasztása után Mi lesz? Jön majd ismét a mondjon le? lehet majd tüntetni, de hogy a gumilövedéket csatasorba állitják majd abban biztosak lehettek! Ez kell a Magyarnak! Egy keserves probát meg ér!”
 • 5. Sally 2009. április 21. 20:31
  „IGAZA VAN!!!!!!”
 • 4. kefefejű 2009. április 21. 20:28
  „illetve világban...”
 • 3. kefefejű 2009. április 21. 20:27
  „Ugyan-ugyan, miket beszélsz! Hiszen a nagyszájú cigánygyerek már elmondta a tutit: ADÓCSÖKKENTÉS! (Ebben az öt mondatos cikkben is ez szerepel, igaz nem több, mint háromszor...). No meg az örök favorit: az előrehozott választás...
  Egyébként már a bevezető is vicces: exkluzív interjú...
  Az exkluzív interjúegyik fő ismérve, hogy ott olyan hangzik el, ami azelőtt még nem, vagy csak nagyon ritkán... Hát, az itt nem nagyon volt, hacsak nem a bravúrosan kimatekozott 200.000 munkahely...
  Egyébként minden elismerésem a bányászgyereknek: ekkora handabandával még nem értek el 70%-os támogatottságot sehol a vilkágban!”
 • 2. Komissar 2009. április 21. 20:11
  „No, ha addig állsz féllábon, míg ez a dakota programot ismertet, hát egyik lábad biztos amputálásra kerül.
  Az egyik elsatnyulás miatt, a másik túlterhelés miatt van veszélyben.”
 • 1. kefefejű 2009. április 21. 19:33
  „Lehet, hogy én csak egy egyszerű és korlátolt emberke vagyok, de:

  - Ha jól tudom a Bajnai-csomagban is benne foglaltatik az adó és járulékcsökkentés. A munkáltató és a munkavállaló oldaláról is...
  - Ha adót csökkentünk, akkor csökken az állam bevétele is. Ezt némiképp ellensúlyozni kellene, nem? Különösen, hogy most is mínuszos a történet.

  Tessék mondani orbán úr, mikor mond már egzakt és megvalósítható, komplett programot???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy férfi az orosz nagykövetségen

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleményében megerősítette a Független Hírügynökség… Tovább olvasom