Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Önmagát segélyezte

A mosonmagyaróvári városháza igazgatási osztályán egy haláleset után derült fény arra, hogy néhány százezer forint segély nem a megfe-

lelő helyre jutott. Az önkormányzat belső vizsgálatot kezdett.
Mosonmagyaróvár jegyzője, dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta „kínos ügyként” minősítette, hogy az egyik nemrégiben elhunyt dolgozójuk feltehetően maga vette fel az önkormányzati segélyeket. A jegyző hangsúlyozta: nyilatkozatával meg szeretné előzni a városban a szóbeszédet.
– Szociális ügyekkel foglalkozó kollégánk augusztusban hunyt el – kezdte. – Az iratrendezés során vettük észre, hogy a korábbi segélyek kiutalása során néhány dolog nem stimmel.
– Úgy tűnt, kollégánk súlyos szabálytalanságokat követett el, ezért azonnal belső vizsgálatot kezdeményeztem – folytatta dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta. – A szociális segélyekről fiktív határozatokat hozott, a pénztárosnak ezt felmutatva valószínűleg kihasználta kollégája jóhiszeműségét.
A visszásságokat az önkormányzat tárta fel, a belső vizsgálat még tart. A személyi konzekvenciát ezután levonjuk, s ha szükséges, rendőrségi feljelentést is teszünk. A rendőrséget egyébként már tájékoztattuk az ügyről. A legszükségesebb munkajogi intézkedések már megtörténtek. Összességében néhány százezer forintos tételről van szó, amely ilyen fiktív határozatok alapján került ki az önkormányzat kasszájából. Hangsúlyoznám: nem az ügyfelek pénze tűnt el, hanem az önkormányzat volt a károsult.
Az „érintett határozatok” a számítógépes nyilvántartásba nem kerültek be, így a szociálisan rászorultakat nem érte kár. Mivel a gyanúba került ügyintéző azóta elhunyt, a legnagyobb körültekintéssel kell eljárni ez esetben, mivel ő már sajnos nem tud védekezni – mondta a jegyző.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, adna kedvezményt győrieknek itteni… Tovább olvasom