Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Online pénztárgépek: vizsgálatokat szorgalmaz az MSZP

Az MSZP fogyasztóvédelmi-, versenyhivatali- és hírközlési vizsgálatot követel az online pénztárgépek forgalmazásának körülményei miatt.
Az MSZP fogyasztóvédelmi-, versenyhivatali- és hírközlési vizsgálatot követel az online pénztárgépek forgalmazásának körülményei miatt - írta Józsa István és Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Az ellenzéki politikusok felháborítónak és megengedhetetlennek nevezik, hogy a "kormány a kiskereskedők és vendéglátósok százezreitől veszi el azt a pénzt, amiből néhány kiszemelt társaságnak hosszú éveken keresztül garantáltan milliárdokat juttat".

Az MSZP ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetőjétől annak megállapítását kéri, hogy az online pénztárgépek forgalmazásában érintett vállalkozások tevékenysége megfelel-e a tisztességes piaci magatartás törvényben rögzített követelményeinek és nem korlátozták-e jogellenes módon a piaci versenyt.

A szocialista politikusok a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatóját emellett arra kérik, vizsgálja meg, megfelel-e a fogyasztóvédelem törvényi követelményeinek, hogy egyes pénztárgép-forgalmazók olyan pénztárgépeket is eladásra kínálnak, amelyekre nincs érvényes forgalmazási engedélyük.

"Vizsgálatot követelünk továbbá Karas Monikától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökétől arra vonatkozólag, megengedhető-e a hírközlési piacon, hogy a szolgáltatóváltás lehetősége gyakorlatilag kizárt az online pénztárgépek esetében" - fogalmaz Józsa István és Tóth Csaba, akik szerint a kiskereskedők hétfőig úgy kötelesek megrendelni az új pénztárgépeket, hogy jelenleg nem ismert, pontosan mekkora havi költséget jelent annak mobil-előfizetési díja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra ki lehet váltani háromhavi gyógyszeradagot

Szeptember 1-jétől újra ki lehet váltani háromhavi gyógyszeradagot is. Tovább olvasom