Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Online is követhető a Szárszi Találkozó

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg Farkasházy Tivadar hétvégi házában a Szárszói Találkozót.
Az eseményre mintegy 300 közéleti embert, politikust, tudóst, művészt, gazdasági szakembert, alkotót, újságírót várnak.

Július 5-én, szombat délelőtt, a kertben felállított sátorban kezdődik a politikai vita. Farkasházy Tivadar elmondta, első alkalommal várja családja nevében is a vendégeket. Az idei politikai vitanap központi gondolata, van-e jövőkép illetve múltkép, s ha van, milyen az, vagy ha nincs, hiányzik-e valakinek és kinek?

Meg lehet-e a vágyakat szabadabban fogalmazni, illetve milyen messze lehet előre vagy hátra látni? Van-e esélye a művésznek, az értelmiséginek az egyre keményebb világban, hogy egyáltalán beleszóljon a jövőbe? A vendéglátó azt szeretné, ha az derülne ki, hogy lehet emberibb hangnemben, az irónia, az elegancia, a tolerancia szellemében vitatkozni.

Farkasházy Tivadar elmondta, hogy igazi nagy meglepetésre is készül, de épp a meglepetés érdekében erről nem árulhat el többet.

A Találkozó vitaprogramját az internetezők a Korridor TV (www.korridor.tv) közvetítése során élőben kísérhetik figyelemmel. A vita 5-én, szombaton tíz, fél-tizenegy óra körül kezdődik és várhatóan kora délutánig tart. Az élő közvetítés során hangban, majd ezt követően felvételről képben is hozzáférhető lesz a műsor, a későbbiekben pedig komplett tudósítások, interjúk is megtalálhatóak lesznek.

A Találkozó hivatalos honlapján (www.szarszoitalalkozo.hu) a közvetítés mellett az elmúlt tíz év felszólalásaiból is olvashatnak, hallgathatnak bele, így többek között élvezhetik négy pénzügyi szakember (köztük három pénzügyminiszter) 93-as értekezését, Faludy György hosszas meséjét József Attiláról, Tamás Gáspár Miklóst a Fideszmagyarokrul, vagy Szabó Ivánt, miként tölti napjait egy nyugdíjas olajszőkítő.

A politikai vitát ez alkalommal is kulturális, szórakoztató programok követik. A résztvevők, a hagyományokhoz híven, ezúttal sem fordulnak kiáltvánnyal a nemzethez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is Budapesti Búcsú a Városligetben

A szovjet csapatok kivonulása óta minden évben megrendezett Budapesti Búcsú idén június 28-29-én… Tovább olvasom