Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Önkormányzati cégek a holdingban

Folytatás az 1. oldalról.

A Városüzemeltetési Kft., az Ingatlankezelő Kft., az Innovációs és Ipari Park az inkubátorházzal együtt, valamint a Sotáv Kft. – taggyűlése megszavazta, hogy a vagyonkezelő tagjai lesznek. Az átszervezés 325 embert érint, ennyit foglalkoztatnak az említett kft.-k.
– A holding megalakításával eleve azt szerettük volna elérni, hogy hatékonyabban, az esetleges párhuzamosságok megszüntetésével, olcsóbban működtessük a várost – mondta Hruby József alpolgármester. – Az elmúlt időszakban megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy a cégek taggyűlései dönthessenek a csatlakozásról. A következő lépés a cégbírósági bejegyzés lesz, erre várhatóan áprilisban kerül sor, így a holding az érdemi működését előreláthatólag május elsejétől kezdheti meg, 600 millió forintos alaptőkével.
Mint megtudtuk, a kft.-k formailag megszűnnek, s a holding egy-egy részlegeként működnek tovább, gyakorlatilag változatlan feladatkörrel és helyszínnel. Az rt. vezérigazgatója – Beck György – bizonyos döntési jogokat átadhat a részlegvezetőknek, és ezzel a lehetőséggel minden bizonnyal él is, hiszen az adott területet a volt kft.-k ügyvezetői ismerik a legjobban. Az rt. központja az inkubátorházban van, ahol már működik a közönségszolgálati iroda.
– Célunk, hogy az ügyfelek egy ablaknál intézhessék ügyeiket, legyen szó városüzemeltetésről, vagy ingatlankezelésről – folytatta Hruby József. – Ez is része a holding működésének, amelynek révén teszünk egy jelentős lépést, hogy takarékosabban és korszerűbben működtessük Sopront. A Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. a cséri térségi hulladéklerakó építése miatt – egyelőre – nem csatlakozott a vagyonkezelőhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi és csibe

Tovább olvasom