Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Öngyilkosságot kísérelt meg Lengyel Zoltán országgyűlésiképviselő

Öngyilkosságot kísérelt meg Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő, a politikust rövid kórházi kezelés után már hazaengedték.
A képviselő a stop.hu értesülését az MTI-nek nyilatkozva is megerősítette szombaton este, azonban gyengeségére hivatkozva azt kérte, hogy Herényi Károlyt (MDF) kérdezze a történtekről. A volt fideszes, később az MDF frakcióba ülő, jelenleg független országgyűlési képviselő pénteken kísérelt meg öngyilkosságot.

A politikus nyugtatókkal próbálta megölni magát, ám felesége rátalált és hívta a mentőket - írta az internetes portál. Herényi Károly az MTI-nek szombaton este azt mondta: Lengyel Zoltán már túl van az életveszélyen. Hozzátette: minden ember tévedhet, mert ez az élet része. Véleménye szerint az vezetetett képviselőtársa tettéhez, hogy az embertelen, hazug társadalom nem segít annak, akik bajba jutott és nem bocsátanak meg annak, aki hibázott. Emlékezetett arra: a keresztény etika része a megbocsátás. Lengyel Zoltán az internetes portálnak elmondta, hogy búcsúlevele eljutott egy televízióhoz, de reméli, hogy "egyetlen sajtóorgánum sem süllyedhet olyan mélyre, hogy felhasználja azt".

Azt mondta: a búcsúlevelében leírta, hogy nem követett el bűncselekményt, szabálysértést viszont igen, amiért vállalja is a felelősséget. "A per viszont nem úgy halad, ahogy kellene. Egyedül állok szemben a rendőrség és ügyészség apparátusával. Olyan tanúk vallanak ellenem, akik ott sem voltak akkor a Lánchídnál, és olyan kifejezéseket, mondatokat adnak a számba, amelyeket soha nem mondtam" - fogalmazott, hozzátéve: egyszer csak "besokallt". A politikus májusban nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon. A Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerős ítélete szerint hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt. Az ügyész súlyosbítást kért, Lengyel Zoltán pedig fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.

Lengyel Zoltán ellen az I. kerületi rendőrkapitány 2007 júliusában tett feljelentést. A BRFK akkor azt közölte: 2007. július 8-án késő este a férfi (aki akkor a Fidesz országgyűlési képviselője volt) a budai Vár alatti Alagút kijáratánál megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt. Az intézkedésre a rendőrök szerint azért volt szükség, mert az autót vezető politikusnál nem voltak személyes iratok. A képviselő azonban fenntartotta az állítását, miszerint az őt igazoltató rendőrök kirángatták az autójából, majd sérüléseket okoztak neki.

Olvasóink írták

 • 3. Goldmund 2009. október 11. 21:53
  „Esetleg nem kéne pofozkodnia a rendőrökkel, akik bemondásra nem hiszik el, hogy ő mentelmi joggal rendelkező ogy. képviselő.
  Egyébként normális országban egy mentelmi joggal rendelkező szeméylnek is be kell tartania a KRESZ-t.
  Vannak, akik azt képzelik, nekik mindent lehet. Aztán mikor kiderül, hogy mégsem, egy marék nyugtatót is képesek bevenni, úgy félnek tettük következményétől.”
 • 2. 13.István 2009. október 11. 21:01
  „Nem a helyes utat választotta ,talán megbánta, ezekszerint egy gyomormosással megúszta!
  Majd kikezelik,de már nincs OPNI !De akit a lé motivál???”
 • 1. Csetneky 2009. október 11. 09:43
  „Szegény meztelen diplomata! A jelek szerint még maradt benne egy kevés, herényi lelkiismeret, így nem bírta elviselni Ibolyka tevékenykedését.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán Antal: nem tűnt el a Gulag szelleme

Bár a szovjet kényszermunkatáborok ma már nem léteznek, a Gulag szelleme mégsem tűnt el azok… Tovább olvasom