Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel. A hírek szerint Liptai Claudiával nem szakított, így nem ez állhat a háttérben.

A volt kormányszóvivő a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének. A rendőrség szombatra virradó éjjel állampolgári bejelentés alapján ment ki a helyszínre.

Sass Oszkár elmondta: Daróczi Dávidra egy ismerőse talált rá éjjel 23 óra körül a lakásban, ahol az elsődleges információk szerint más nem tartózkodott. Mint mondta, "a helyszíni szemle elsődleges adatai szerint a haláleset során az idegenkezűség vagy bűncselekmény kizárható".

Az Országos Mentőszolgálat esetkocsiját az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója fél órával éjfél előtt már ott látta a belvárosi társasház előtt, majd a mentősök mintegy félóra múlva elvonultak, és megjelentek a rendőrautók. A mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI érdeklődésre személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánt részleteket közölni, mindössze annyit mondott: egy középkorú férfihez riasztották a mentőket az Andrássy úti lakásba, és a mentősök a férfit 30-40 percen keresztül próbáltak újraéleszteni, sikertelenül.

Miután a mentőorvos megállapította a halál tényét, a helyszínt átadták a rendőrségnek. A BRFK helyszíni szemlét végző csoportja - egy másik haláleset helyszíneléséből, amelyet az MTI információja szerint szintén öngyilkossági ügyben tartottak - éjjel fél kettőkor érkezett meg a lakás elé, majd velük egy időben érkezett a helyszínre Budapesti Temetkezési Intézet járműve, hogy elszállítsa az elhunytat. Mint azt Sass Oszkár az MTI tudósítójának elmondta, a helyszíni szemle azt volt hivatott kideríteni, hogy idegenkezűség okozta-e Daróczi Dávid halálát vagy sem.

Az épület előtt tucatnyi fotóriporter és újságíró állt, és várta a rendőrség tájékoztatását. A BRFK sajtóügyeletese éjjel három óra előtt pár perccel erősítette meg, hogy Daróczi Dávid halálát öngyilkosság okozta. Azt a sajtóértesülést, hogy a volt kormányszóvivő önakasztással vetett véget életének, nem kívánta megerősíteni. Sass Oszkár mindössze annyit közölt: a halál körülményeit vizsgálják. A volt kormányszóvivő holttestét egy lemezkoporsóban szállították el az Andrássy úti lakásból, és a pillanatot tucatnyi fényképezőgép örökítette meg. Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Budapesten.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett teológia szakon, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem üzleti marketing szakára járt. Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító.

Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be. Korábban, 2004-ben a Rádió C főszerkesztője, azt követően a Magyar Hírlap gazdasági rovatvezetője volt. 2005-2006-ban a kormányszóvivő gazdasági tanácsadója, majd 2007 júniusáig, kormányszóvivői kinevezéséig a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányszóvivői Iroda vezetője volt.

A kormányszóvivői posztról való távozását követően a Batiz András korábbi kormányszóvivővel és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégénél dolgozott.


A kormányfő, a kabinet tagjai és a kormányszóvivői iroda munkatársai mély megrendüléssel és fájdalommal értesültek Daróczi Dávid volt szóvivő tragikus haláláról - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel. Daróczi Dávid igaz ember volt, halála pótolhatatlan veszteség. Osztozunk a család gyászában - írták.

Az MSZP mély döbbenettel értesült Daróczi Dávid tragikus haláláról. A párt országos központjának közleménye szerint egy fiatalember elvesztése önmagában is felkavaró, de a megváltoztathatatlan elfogadását különösen nehézzé teszi az, ha olyan embertől kell búcsúzni, aki számukra nemcsak a hírek szereplője volt, hanem a mindennapok részese, munkatárs, sőt, sokaknak barát.

Budai Bernadett megdöbbentéssel értesült Daróczi Dávid haláláról. A szocialista képviselő-jelölt felidézte, hogy csaknem két éven keresztül dolgoztak együtt kormányszóvivőként, és Daróczi Dávid személyében egy mindig felkészült, nagy munkabírású, együttműködő embert ismert meg. Budai Bernadett őszinte részvétéről és együttérzéséről biztosította a családot.

A Fidesz mély megrendüléssel fogadta Daróczi Dávid volt kormányszóvivő halálának hírét. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében részvétünket fejezzük ki Daróczi Dávid családjának - írta Navracsics Tibor frakcióvezető az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.

A Rádió C mély megrendüléssel értesült Daróczi Dávid, a roma rádió egykori főszerkesztőjének tragikus haláláról; a rádió a nap folyamán zenei műsorával kegyelettel emlékezik egykori kollégájára.

Fátyol Tivadar, a Rádió C ügyvezető igazgatója az MTI-nek szombaton elmondta: Daróczi Dávid már a roma rádió indulásakor egyengette és aktív részeseként segítette az ország első és egyetlen roma rádiójának útját, szakmai útmutatásaival megalapozta a kisebbségi rádiózás jelenét és jövőjét. Halálával közösségünket, munkatársainkat pótolhatatlan veszteség érte, betölthetetlen űrt hagyott maga után - fogalmazott.

Daróczi Dávid halálával a magyarországi cigányság példaképe és büszkesége távozott, a hírt megrendülten fogadjuk, osztozunk a gyászban és fájdalomban – közölte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke az MTI-vel. Kolompár Orbán, az 53 fős roma érdekképviseleti szervezet nevében írt közleményében úgy fogalmazott: Daróczi Dávid a magyarországi cigányság példaképe, büszkesége, a roma népcsoport kiemelkedő alakja volt, személyét soha nem felejti el a hazai cigányság, emlékét örökre megőrzi.

Daróczi Dávid a kormányszóvivői posztról való távozását követően a Batiz András korábbi kormányszóvivővel és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégnél dolgozott. Neve Liptai Claudia televíziós műsorvezetővel kialakult párkapcsolata miatt az elmúlt hónapokban többször szerepelt a bulvársajtóban.

Az Index a TV2 szóvivőjének tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy Liptai Claudia és Daróczi Dávid nem szakítottak, nem ez állhat az öngyilkosság hátterében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A család és a barátok közös emlékezést tartanak

Szerelme, családja és barátai" szombat este nyolc órára, egy szál gyertyával várják a Parlament… Tovább olvasom