Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Önéletrajzi kötet

a díszpolgártól

Amerigo Tot, Maria Callas és még számos más művész, diplomata, polihisztor és soproni hírességek szerepelnek Kubinszky Mihály, Sopron díszpolgára „Az ion fejezet” című, most megjelent könyvében.
– Lassan a nyolcvanadik születésnapom felé közeledve úgy éreztem, itt az ideje visszatekinteni életem legérdekesebb pillanataira, legfontosabb állomásaira és a nagy találkozásokra – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Kubinszky Mihály, Sopron külföldön is ismert építészprofesszora. – Így született meg Az ion fejezet című kötet, amely a soproni kötődésű budapesti HAP Galéria gondozásában látott napvilágot. Rendhagyó ez a könyv, mert valójában nem magamról, hanem az általam megismert soproni személyiségekről, továbbá más olyan híres egyéniségekről szól, akiknek művészete, szakmai tudása és embersége előtt méltán tiszteleghetünk. Így – a teljesség igénye nélkül – szerepel a könyvben Amerigo Tot hazánkból elszármazott amerikai szobrászművész, a Kolozsváron meglátogatott Kós Károly polihisztor, akinek nevét Budapesten ma már sétány őrzi, vagy éppen Homonnay László – aki részt vett annak idején a szovjetek elleni hadüzenet átadásán –, s akivel Brazíliában találkoztam. Más külföldi útjaim emlékei is helyet kaptak a kötetben. A könyv történelmi vonalát erősíti, hogy – többek között – szóba kerül Horthy István repülőszerencsétlensége is.
Kubinszky Mihály legújabb, Az ion fejezet című, önéletrajzi ihletettségű kötetét pénteken délután 5-kor Winkler Barnabás építész, a könyv kiadója mutatja be Sopronban a Perkovátz-ház Daruka Termében. A kötet budapesti prezentációját november 28-án kiállítás keretében rendezik a Margit körúti HAP Galériában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak zárt ülésen voltak láthatók Szilvásy bizonyítékai

A kancelláriaminiszter szerint egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy nem a rendőrség "tolta rá"… Tovább olvasom