Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Önálló marad a fertőrákosi iskola

Pozitív döntés született a fertőrákosi képviselő-testületi ülésen: önálló marad – azaz nem válik tagiskolává – a település általános iskolája. Az intézményvezetők és a képviselők biztosítottnak látják az iskola további működtetését.
Önállóan működik tovább, azaz nem válik más iskola tagintézményévé a Fertőrákosi Általános Iskola – erről határoztak a település képviselő-testületi ülésén.
– Az oktatási bizottság bővített ülésén is foglalkoztunk az iskola ügyével, és ott is megerősítést nyert, szükség van az intézményre – mondta el a Kisalföldnek Puskás Csaba, a bizottság elnöke. – A régióban a harmadik legnagyobb település a miénk: 133 diákkal működik iskolánk. Fontosnak tartjuk, hogy eloszlassuk az itt élők kételyét, minden bizonnyal évekig a mostani formában marad meg az iskola.
– Sok nálunk az alsó tagozatos, nem ritka a húszon felüli csoportlétszám – tette hozzá Csiszár Jánosné iskolaigazgató. – Az itteni óvodába járó gyerekek számából következtetni tudunk arra is, hogy a létszám még évekre biztosítja az önállóságunkat.
Csiszár Jánosné azt is elmondta, nemcsak Fertőrákosról, de a környező településekről és Sopronból is járnak ide diákok. – Alapfokú művészetoktatással, korszerű informatikai rendszerrel és a német nyelv intenzív tanításával igyekszünk versenyképesek maradni – folytatta az igazgató. – A tavalyi szakmai ellenőrzés jó eredménye is megerősített bennünket abban a hitben, hogy nem szabad leépíteni a mostani szerkezeti formát.
Az iskola felkeresi Tómalom, Jánostelep, Sopronkőhida és Golgota érintett lakóit, és nyílt napra várják a szülőket február 20-án és 21-én. Azokat a soproniakat is várják a nyílt napra, akik fontosnak tartják, hogy gyermekük ne zsúfolt osztályban, hanem kisebb közösségben, családias hangulatban tanuljon, illetve szem előtt tartják a kiemelkedő nyelv- és művészetoktatást. Az épületet a közelmúltben teljesen felújították, a következő négyéves ciklus tervei szerint pedig tornacsarnok is létesül az intézmény közvetlen közelében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a városvezetés feljelentésével?

Tovább olvasom