Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ön ezt várta? - Fidesz: 56%, MSZP: 17%, Jobbik: 14%, MDF 5%

FRISSÍTVE - Országos adatok: FIDESZ-KDNP 56,37%, MSZP 17,37 %, Jobbik 14,77 %, MDF 5,3 % - Mandátumok itt. Nézze meg ki képviseli Magyarországot Brüsszelben!

A vasárnapi európai parlamenti választásokon, az Országos Választási Iroda (OVI) tájékoztató adatai szerint, a szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása után a pártokra leadott szavazatok száma a következő:

Eredmények >>

A listát állító párt(ok) neve Megszerzett
szavazat % mandátum
FIDESZ-KDNP 1 628 570 56,37 % 14
MSZP 501 967 17,37 % 4
JOBBIK 426 746 14,77 % 3
MDF 153 172 5,30 % 1
LMP-HP 75 066 2,60 % (5 % alatti lista)
SZDSZ 62 344 2,16 % (5 % alatti lista)
MUNKÁSPÁRT 27 818 0,96 % (5 % alatti lista)
MCF ROMA Ö. 13 440 0,47 % (5 % alatti lista)


Brüsszelbe megy

FIDESZ-KDNP (14 mandátum)

1. Dr. Schmitt Pál
2. Dr. Szájer József
3. Gál Kinga
4. Dr. Áder János
5. Dr. Surján László
6. Deutsch Tamás
7. Járóka Livia
8. Schöpflin György
9. Gyürk András
10. Dr. Őry Csaba
11. Glattfelder Béla
12. Kósa Ádám
13. Dr. Hankiss Ágnes
14. Győri Enikő

MSZP (4 mandátum)
1. Dr. Göncz Kinga
2. Herczog Edit
3. Gulyásné Gurmai Zita
4. Dr. Tabajdi Csaba

JOBBIK (3 mandátum)
1. Dr. Morvai Krisztina
2. Balczó Zoltán
3. Szegedi Csanád

MDF (1 mandátum)
1. Dr. Bokros Lajos


Ki nyer ma? Fidesz: 16, MSZP: 4, Jobbik: 2

Magyarországról a Fidesz, az MSZP és a Jobbik küldhet képviselőket az Európai Parlamentbe - vetíti előre két közvélemény-kutató cég előzetes mérése, amelyet a Magyar Televízió megbízásából készítettek.

A vasárnapi EP-választás lezárulása utáni percekben nyilvánosságra hozott kutatási adatok a Fidesz és a Jobbik becsült mandátumszerzésében különböznek egymástól.

A Szonda Ipsos választási előrejelzése szerint a Fidesz várhatóan 16, az MSZP 4, míg a Jobbik 2 mandátumot szerez. A választásokon induló, a becslések szerint egy százalék fölötti eredményt elérő pártok listás szavazati arányai: Fidesz-KDNP 67 százalék, MSZP 19 százalék, Jobbik 8 százalék. Az MDF 3, az SZDSZ 2, az LMP 1 százalékra számíthat - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A cég csütörtök és szombat között kétezer ember személyes megkérdezésével végezte a felmérést.

A Századvég-Forsense MTV-ben közzétett mérése ettől annyiban tér el, hogy szerintük a Fidesz 17, az MSZP 4, a Jobbik pedig 1 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. A közvélemény-kutató cég az MTI-hez valamivel korábban eljuttatott adatai szerint azonban a Fidesz 16, az MSZP 5, a Jobbik 1 mandátumot szerezhet.

A különbség oka, hogy az első adatsor a május végi viszonyokat tükrözi, míg a második egy összesített eredmény. A Századvég-Forsense május utolsó hetében ezer embert kérdezett meg telefonon, ezen a héten szerdától-péntekig pedig még ötszáz választót - magyarázta a közvélemény-kutató cég munkatársa a távirati irodának.

A Századvég-Forsense azt is vizsgálta, hogy mi alapján döntenek a választók. A legtöbben a pártszimpátiát jelölték meg, szinte ugyanennyien a pártok programjai alapján döntenek.

Mindkét közvélemény-kutató mérte a listavezetők népszerűségét.
A Századvég-Forsense felmérésében is Schmitt Pál a legnépszerűbb, őt Göncz Kinga követi, a harmadik Szent-Iványi István, a negyedik Morvai Krisztina, a legnépszerűtlenebb pedig Bokros Lajos.

A Szonda-Ipsos szerint a Fidesz jelöltje, Schmitt Pál a legnépszerűbb 49 ponttal. Az MSZP listavezetője, Göncz Kinga 39, a jobbikos Morvai Krisztina 38, a liberálisoktól Szent-Iványi István 32, Bokros Lajos az MDF részéről 31 pontot kapott.

A Szonda-Ipsos szerint a pártok támogatottsága településtípusonként változik: a legnagyobbtól a legkisebb felé haladva csökken az MSZP és nő a Fidesz népszerűsége.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezt mondták közvetlenül az uranzárás után

Szijjártó Péter és Cser-Palkovics András

A Fidesz és a KDNP szerint a szocialisták törvénysértő módon akarták manipulálni az embereket a vasárnapi európai parlamenti választáson, a pártszövetség a részvételi adatokat Magyarország győzelmeként értékeli - közölte Szijjártó Péter és Cser-Palkovics András vasárnap Budapesten, a Fidesz-KDNP közös eredményváró központjában. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt mondta: az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy az MSZP retteg a hatalom elvesztésétől, retteg attól, hogy az emberek, egyértelműen, határozottan, egységesen azt mondják, hogy elég a Gyurcsány-Bajnai-korszakból. Mint mondta, vasárnap számos bejelentés érkezett telefonon elkövetett kampánycsendsértésről, arról, hogy "törvénysértő módon akarta a szocialista párt manipulálni az embereket". A Fidesz ezért megtette a szükséges lépéseket, az Országos Választási Bizottsághoz és a rendőrséghez fordult, valamint felszólította a Magyar Telekomot arra, hogy azonnal fejezze be a törvénysértő telefonhívások forgalmazását.
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a részvételi adatokat értékelve azt mondta: Magyarország győzött, a magyar emberek győztek, az előzetes részvételi adatok alapján ugyanis Közép-Európában Magyarországon volt a legmagasabb a részvételi arány. A magyar emberek bebizonyították, hogy a demokrácia azoké, akik élnek vele, és a magyar emberek éltek a demokráciával, dacára az összes olyan kormányzati igyekezetnek, amely megpróbálta lebeszélni őket a választáson való részvételről, és megpróbálta az EP-választások tétjét kisebbíteni - hangsúlyozta Szijjártó Péter, aki megköszönte mindenkinek a részvételt. A Fidesz szóvivője azt is mondta, hogy a választási kampány nagy élményt jelentett számukra, emberek ezreivel, tízezreivel beszélve megtapasztalták, hogy kialakult egy rendkívül széles összefogás, egy olyan nemzeti egység, amelyre talán még 1989-90 sem volt példa.

Göncz Kinga

Az európai parlamenti (EP) választási részvétel azt mutatja, az emberek elutasították azt, hogy belpolitikai állásfoglalássá váljon a voksolás - mondta Göncz Kinga, a párt EP listavezetője vasárnap este Budapesten.
Göncz Kinga a részvételi adatokról szólva kiemelte: a 36 százalék körüli részvétel magyar viszonylatban alacsonyabb, mint az elmúlt 15 évben bármely választáson, és valamelyest alacsonyabb, mint öt éve.
Annak a véleményének adott hangot, hogy több párt a belpolitikával és indulatokkal próbált mozgósítani.

Kolompár Orbán

Magyarországon a cigányság a korábbi évekhez hasonló létszámban ment el szavazni, s a leadott roma voksok 90-95 százalékát kapta meg az MCF Roma Összefogás Párt – vélekedett Kolompár Orbán, a párt elnöke a vasárnapi voksolás urnazárását követően az MTI-nek. A roma politikus azzal kapcsolatban, hogy az európai parlamenti (EP) választásokon mintegy 35 százalékos volt a részvételi arány, úgy fogalmazott: ez az alacsony részvétel üzenet a magyar parlamenti pártoknak és politikai elitnek, az értelmetlen hadakozásnak, az egyéni politikai érdekek érvényesítésének és az ország kettészakításának. Az MCF Roma Összefogás Párt elnöke azt mondta: bízik abban, hogy a 2006-os országgyűlési választásokon elért eredményükhöz képest (0,08 százalék) megsokszorozták támogatottságukat, így a hazai cigányság bizakodva nézhet akár az előre hozott, vagy a 2010-es országgyűlési választások elé. "Izgatottan várom az eredményeket, de most úgy látom, a cigányság felébredt húszéves Csipkerózsika-álmából, és bebizonyította, ki tudja fejezni szándékát" – fogalmazott Kolompár Orbán.

Balczó Zoltán

Balczó Zoltán szerint azért volt alacsonyabb a részvétel, mint 5 évvel ezelőtt, mert az emberek többsége csalódott, nem azt kapta az Európai Uniótól, mint amire számított - a Jobbik alelnöke erről újságírók előtt beszélt a Kongresszusi Központban, ahol a párt választási központja van.
Hozzátette: a másik ok az, hogy elmaradtak pártok közötti tematikus, nyilvános, érdemi viták, amelyek elősegíthették volna, hogy 30 százaléknál többen elmenjenek szavazni. A politikus elmondta: nagy eredménynek tartanák, ha a párt elérné az öt százalékot. Hangsúlyozta, ebben az esetben Morvai Krisztina semmiképpen nem lép vissza, a listavezető fogja képviselni a Jobbikot Brüsszelben.

Herényi Károly

Az alacsony részvételi arány annak is köszönhető, hogy a pártok az európai parlamenti kampányban - az MDF kivételével - nem beszéltek a választások lényegéről, az Európai Unióról - mondta Herényi Károly, az MDF politikusa vasárnap Budapesten újságíróknak. Tipikus belpolitikai vitafórumok jellemezték a választási kampányt, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az emberek nem tulajdonítottak fontosságot ennek a választásnak - reagált az MDF-es politikus arra, hogy a délután öt órai adatok szerint csak a lakosság 30,25 százaléka ment el szavazni.
Hozzátette: nem mentség az, hogy egész Európában ilyen alacsony a részvételi arány az európai parlamenti választáson.

Thürmer Gyula

Legalább egy brüsszeli mandátummal volna elégedett Thürmer Gyula, a Magyar kommunista Munkáspárt elnöke-listavezetője - erről a politikus pár perccel az urnazárás előtt beszélt újságíróknak. Sajnálattal vették tudomásul, hogy az öt évvel ezelőttinél is kevesebben voksoltak, és ezen még az sem szépít, hogy egyes szomszédos államokban a magyarországinál is alacsonyabb ez az arány. Thürmer Gyula szerint ennek az az oka, hogy nem látják az ország érdekeinek hatékony képviseletét az Európai Unióban, valamint elegük van abból a politikából, amit nap mint nap a médiában látnak. A politikus rendkívül aggasztónak nevezte, hogy sok jelzés szerint telefonon "zaklatták" az embereket: egy előre felvett, magnóról lejátszott szöveggel próbálták befolyásolni őket. Az ügyben a párt nem fordult a választási szervekhez, mert a hatályos szabályozás keretei között nem tudják orvosolni ezt.

Olvasóink írták

337 hozzászólás
 • 337. Sagittarius 2009. június 16. 21:21
  „...jó, beszéljünk róla, és hallgass meg! (ahogy ajánlottad)
  Na jah, haladsz szépen a jól bevált komcsi csapásirány mentén... "Rágalmazzuk a másikat azzal, amit mi követtünk el." Te komolyan elhiszed, hogy az ellenzék az oka mindennek?? Mert ezt erőlteted mindenáron! Lassan 8 éve a Fidesz még fingani sem tud, anélkül, hogy ne szavaznák le. Csak egy konkrétumot mondj, amit nem a vezéreid "kúrtak" el, hanem az ellenzék, mert akkora 6alma van. Eddig még megkajálta a nép gyengébb agyi képességekkel rendelkező többsége a közpénzen folytatott lejárató kampányotokat, csak hogy mostanra, kénytelenek a "gyomrukon" keresztűl rájönni, hogy "dübörög a gazdaság" még sincs mit enni! ...akkor itt valaki hazudik!! Na, és kiket lát naponta 600 x 50 adón hazudni??...hát bizony a véreidet!”
 • 336. Zaraki_Kenpachi 2009. június 16. 20:48
  „<moderálva>”
 • 335. Sagittarius 2009. június 14. 20:41
  „(...hogy ebben se legyen igazad) :-))))))))))) Az első 5 sor utániakra reagálok.
  Na brávó, azt már a borzalmas banyátok (L. Ildike) is bebizonyította pár napja, hogy még a feketét is képes fehérnek átmagyarázni szemrebbenés nélkül. Ezt is megszoktuk!
  Minden szavad ugyan ilyen félremagyarázás, torzítás, csúsztatás, maszatolás. Biztosan vannak akik beveszik de sajnálattal tudatom veled, bennem nem találsz vevőre a sületlen megdumálással erőltetett ideológiádra. Pontosan tisztában vagyok vele, mi, mikor, miért és hogyan történt.”
 • 334. Zaraki_Kenpachi 2009. június 14. 19:32
  „Te jössz a netikettel? :))))) Pont Te? :))))) röhögnöm kell :))))

  Személyes sértegetésedből? Lássuk csak nem azért, mert felvettem a Te formád, ha már egyszer átferdíted, hárítod a Te baromságodat az emberre és visszalövöm a sértegetéseket rád? :)))

  A moderátorral meg egy bajom van, hogy eleddig ült mint nyuszi a fűben, pedig más fórumokon ennél véresebb szócsaták folytak és ott ugyebár csak jót mulatott :)))

  A vasorrú nemcsak azt ismerte el, hogy az mszp hazudott, hanem azt is, hogy az egész poltikai elit hazudott. De ugyebár olyan vagy Te is mint egy ügyvéd : úgy értelmezed a beszédet, ahogy Neked jó. Hopp ja elnézést, Neked nincs is szabad akaratod, ne haragudj, ha megsértettelek azzal, hogy azt hittem bírsz vele. Választást csalással? Nem is tudom, hogy ki volt az, akinek annyira fájt a hatalom elvesztése 2002-ben, hogy utcára küldte az emberek egy részét ( Erzsébet-híd ) kinek fájt a hatalom, hogy a szavazás második fordulójában mocskolódni kezdett ( 2006 ) és fáj annyira, hogy kiengedte a szellemet a palackból sajátságosan értve a beszédet ( 2008 ).
  Az öszödi beszéddel két dolgot tett a vasorrú. Beismerte, hogy az mszp nem mondta meg mennyire szar a helyzet ( de ezt más pártoknak is meg kellett volna tennie amikor épp ők voltak hatalmon ), és másrészt beismerte, hogy a politika megvezeti a jó népet, és párttól függetlenül hazudnak mind. Kíváncsi leszek, hogy a sok mocskolódás után Orbán mikor fog bűnbánást tartani és bocsánatot kérni a néptől, igaz ezt a vasorrútól is elvárják. De ugyebár viktor a mai napig úgy tartja az ő szava szent és sérthetetlen, ő nem hazudik, még ha vonós is a vére.

  Viktort nem dobálták, de nem is tudom ki volt az, aki szabadjára engedte a pusztítás szellemét. Kinek köszönhető az erkölcsi és morális lezüllés nagy része az unió szemében. Gyurcsány anyagilag tett oda az országnak, Viktor meg morálisan. Csak ugyebár ezt már félő belátni.”
 • 333. Sagittarius 2009. június 14. 11:05
  „Zara(ka)ki
  Próbálj meg emberhez méltón kommunikálni, aztán nem lesz törölve. Igaz eddig még egyetlen beírásodat sem küldtem moderálásra, pedig keresve sem találni olyat amiben ne sértenél vagy törvényt, vagy NETIKETT-et! Lassan viszont kezdem unni, hogy minden beírásod első 3, és utolsó 3 sora az én személyes sértegetésemből áll. Gondolod, hogy emiatt nagyobb embernek tűnsz mások szemében?? ...butaság!”
 • 332. Sagittarius 2009. június 14. 10:56
  „Ejjj, ejj, ejjj... Most meg a modit félemlíted! Ez is "szép" generációkon átnyúló komcsi hagyomány!
  Finoman szólva is nevetséges a dumád, és az érvelésed. Mond (inkább ne) az MSZP-nek, és az egymást váltó kormányaitoknak milyen legitimációja van?? Anno a választásokon is csalással nyertetek, a mostani kormányok pedig nulla, de inkább mínuszos népi támogatottsággal bírnak! Azért a Viktort még nem köpködték, tojásozták, és nem kellett sehol dupla kordonnal, és izraeli zsoldosokkal védeni, hogy ki ne herélje a nép az aljassága, és a szemétkedése miatt.
  Gyurcsi megmondta, hazudtatok éjjel-nappal, most már nem érdemes ezért vergődnöd, ...már tudjuk! ...igaz tudtuk addig is!”
 • 331. Zaraki_Kenpachi 2009. június 14. 10:36
  „Ave bukott birodalom utolsó gyermeke!

  Mivel drága moderátor barátunk pártfüggő mentalitással bír, csak egyet reagálok dicső megnyilvánulásodra:

  Fanatizmusban élen jársz, és csináld csak így tovább. De nem tudsz felmutatni semmit, ami indokolná azt, hogy fejet hajtson bárki is az urad előtt, egy indokot sem tudsz felmutatni, amire azt lehet mondani, hogy megérné az, hogy viktornak valaki fejet hajtson. Neonáci nézeted új köntöse nem az "ember színe fehér", mint 60 évvel ezelőtt, hanem "aki szidja az uramat az kommunista".

  Ha a felszólalási jogosságról beszélünk, Te csak a nép 36%-ról beszélhetsz, a fennmaradó 64% beleunt az olyan beteg hívekbe, mint te, és az olyan beteg politikába, mint ami itt van. Hergeld csak őket, de ők például egy pártot se hatalmaztak fel arra, hogy képviseljék az érdeküket. Ezt jobb, ha soha nem felejted el, mert még megütheted a bokád. Radikális mivoltod erős, csak ahogy korábban mondtam : Győzz, hogy elbukhass. Maradjon viktor, de ne sírj, ha nem lesz jobb neked.”
 • 330. Zaraki_Kenpachi 2009. június 14. 10:32
  „<moderálva off>”
 • 329. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 23:26
  „<moderálva>”
 • 328. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 23:25
  „<moderálva>”
 • 327. Sagittarius 2009. június 13. 23:10
  „<<moderálva> A második beírásoddal saját magad cáfolod, és egyben igazolod az állításod! Valóban olyan a mosdó, mint a törölköző. Akár meggyesi, akár gyurcsányi, akár gordonkás a vezéretek, egyforma ganéra való, az általuk vezetett pártal együtt! Ezt jól látod!
  Mi ez a fejedelmi többes?? Magadat 1 személyben érzed az "emberek"-nek? Weheheheheheeee... Ne hogy már te mond meg mi a nép véleménye, ...kit nem szeret a nép. Ez nem a pártgyűlés, ahol mindenki a központi véleményt nyalja. Ez csak és kizárólag a te véleményed, és szerencsére nagyon egyedül maradtál vele! Max ketten vagytok, te meg a vélemény. Azt esetleg nem kívánnád súlykolni, hogy "dübörög a gazdaság", vagy " nem lesz gázár emelés" ...stb. Attól, hogy fogcsikorgatva erőlteted a "nemszeretem"-et, még nem lesz úgy.
  Mivel eddig nem vetted észre jelzem, a pártod már árnyékokban sem képviseli a bal oldali elveket, a szociális érzékenységet. Réges-régen átcsapódtatok az ultrajobb oldalra! H Adolf Nemzeti Szocialista pártja sokkal-sokkal baloldalibb volt, mint a mostani MSZP. Akkor ki fasisztáz kit is???
  Nem csodálkozom, hogy nem érted, miért több ha nem csinál semmit mint a mostaniak cselekvése. Nem is fogom kielemezni, majd ha több eszed lesz megérted!
  A további mondandód a nullával ér fel, számomra érdemi felvetéseket nem tartalmaz, így reagálni nem szándékozom rá.”
 • 326. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 13:15
  „A párt maga a vezér, a vezér maga a párt, ahogy egy cégnél is a cégvezető maga a cég, a cég maga a cégvezető. Ha a cégvezető negatív, a cége is negatív. Ezt kell szem előtt tartani, mielőtt a semlegesekre rásüti valaki a bélyeget, hogy kommunista. Az embereknek a Viktorral van bajuk, nem a fidesszel.”
 • 325. Zaraki_Kenpachi 2009. június 13. 09:24
  „<moderálva>

  1.) Engem csak annyi érdekel, hogy ha nem tűnt volna fel a kis ..... világodnak - apropó a Római Birodalom elbukott már több, mint 1000 éve :) Szóval nem tudom mit próbálkozol itt onnan ugatni :)) - hogy nem a fidesz vezér ..Viktor és a többi vezérkari tiszt legyen az ország élén. Egy pártot a vezetője határoz meg. Egy párt maga a vezetője jelleme, hisz egy párton belül ha valaki nem ugyanazt fújja, amit a vezetője köztudott, hogy az ki van rúgva. Merjen egy fideszes ellent mondani viktornak, meglenne a büntetése. Ugyanez igaz másokra is. Ideje lenne már különválasztani a pártot és az embert annál az oldalágnál
  2.) Ha nem csinál semmit mitől lenne több? Ha ég a ház és a tűzoltó csak lesi, attól a ház még le fog égni. Ugyanakkor valamiért nagyon hallgatsz arról a 10 - 20 percről, amíg közzé volt téve a fidesz programra, pontosabban a viktor programja, és majdnemhogy ugyan olyan, mint a jelenlegi kormányé. Az ember azt várja el, hogy újat mutassanak.
  3.) Igen, ezt megmutatták már 1998 - 2002 között, ahogy az összes többi is a maga ciklusában. Ahhoz, hogy valami jól működnjön, nem is, ahhoz, hogy valami el legyen cseszve két dolog kell. Az mszp rossz politikáját bármikor meg lehetett volna fogni, de nem azzal, hogy felállunk, kivonulunk, szítjuk az embereket, engedélyt adunk a randalírozásra, be se megyünk gyűlésre, de a milliós fizetést és egyéb juttatást felvesszük, hanem igenis a parlament kemény csaták helyszíne kell, hogy legyen. Milyen ellenzéki képiviselet az, hogy ha valami nem tetszik sértődötten felszólaltatjuk a Navrasicsot és csöpögő gúnnyal és undorral beszél, támad, bírál, okoskodik, ahelyett, hogy azt tenné, ami a dolga, alternatív teremt? Itt 2002 óta csak arra megy rá a viktorféle politika, hogy vissza a hatalmat a kezükbe. Ezért volt taxisblokád is, mert nem tudták a vereséget tűrni. Ha 2014-ben elbuknak, mint kormány, és mondjuk - hogy örüljenek most mások is - a Jobbik lesz a kormány? Akkor fegyvert adnak a nép kezébe, mert elvették a zsírosbödönt? Akkor lelövetik az ellenfelet, mert győzni mertek?
  4.) Nem kormányzás az, hogy arról szól minden hogy újra csináljuk az elmúlt éveket. A hülye magyar a múltban él, a viktor is a múltban él, és senki sem törődik azzal, hogy mi lesz holnap. Jó lenne, ha a hozzád hasonló népszámláláskor egyéb címszó alatt szerepeltetett egyedek felfognák, hogy előre kellene nézni, ezért van szarban az ország, és ezért vagyunk lemaradva. Van rossz és érdekes törvények, de ha mindent az ember visszavon, borulnak a rendszerek, és akkor kész káosz lesz. De nem baj, mert ti úgyis arra vágytok, anarchiára. Én nem látok semmi olyan negatívumot a törvényekben, ami miatt vissza kellene, inkább csak átalakítások, javítások és pontosítások kellenének bele. Vagy pedig Te azért félsz, mert nem tudsz trükközni a jövőben? Nincs fekete jövedelmed?
  5.) Minden kormánynál a privatizációból nem kevés pénz csurrant magánzsebe. Ha azt mondod, hogy csak az elmúlt 7 évben volt szabadrablás, akkor hazudsz és a szád teleszarták. Mutass egy olyan pártot, aki nem értékesített egy állami javadalmat, nem tömte meg a saját zsebét az ország kárára???? Mutass!

  Egyébként jó lenne, ha ez az SS féle gondolatvilággal egy kicsit észbekapnátok. Az ember színe fehér, ezt skandálod úgy, hogy aki nem narancsos, az piros. Sajnos az ember a süket embernek kiabálja azt, hogy a szomszéd épp a hátadba állítja a kést, úgyse hallod meg. Én elfogadom a fideszt Viktor, Navracsics, Szíjjártó és Kövér nélkül ( kíváncsi vagyok ebből hány volt anno KISZ-es ). Te pedig a mostani felállással fogadod el, mert nincs eszed, hogy magadtól dönts. Nem tudom, hogy az a szánalmasabb-e, aki szót emel a saját tapasztalatai alapján, vagy szót emel az, akinek semmi szabad akarata sincs.”
 • 324. Sagittarius 2009. június 11. 22:09
  „Asszem nálad elmentek otthonról végképp! Mint ha nem is ebben az országban élnél.
  Mondatonként:
  1. Az MSZP-sek még az anyjukat is meg, csak maradhatnának. (lásd önmagadat)
  2. Ha nem csinál semmit, ennél az is sokkal több lesz, mint amit az elvtársaid műveltek-nek!
  3. Vedd észre, hogy nem ők vannak hatalomban. Gomdolod, hogy a mostaniaknál lehet jobban is pazarolni??!!
  4. Neked valszeg ártana a visszavonásokkal, de az Országon, és rajam csak segíthet. Szemétre lehet vetni minden törvényt amit az elmúlt 2 ciklusban kinyögtek az elvtársaid.
  5. Az állami dolgok értékesítése, és a mostani saját zsebre történő szabadrablás között óriási ám a különbség!!
  Az előző véletlenül ki nem moderált beírásaid felelmetesek! Szerencse, hogy lejárt az időtök, és csak páran maradtatok ennyire ultraortodoxok! Végezetül annyit, ... sajnállak!”
 • 323. Zaraki_Kenpachi 2009. június 11. 08:24
  „<moderálva>
  A másik:
  -----------

  A Fidesz nagyon a hatalomra akar kerülni. Szép és jó, hogy mindent meg akar a viktor szüntetni, de mit akar helyette? Folytatni ugyanazt a pazarló közigazgatási intézményrendszert? Vagy mit? Egyik másik pontja olyan, aminek a visszavonásával árt. Privatizáció? Mintha a kormányzása alatt ő is értékesített volna állami dolgokat. Ugat a kutya, ki veszett volt régebben?”
 • 322. Zaraki_Kenpachi 2009. június 11. 08:16
  „<moderálva>”
 • 321. Reális 2009. június 10. 20:14
  „Eljön még a mi időnk,és eljön a mennyek országa!CSAK A JOBBIK!”
 • 320. xo16zy 2009. június 10. 18:58
  „Kezdem felfedezni a moderálásban a rendszert.
  Két <moderálva off> után egy <moderálva sértő>-nek kell következni.
  Jól gondolom ugye?”
 • 319. kolombela 2009. június 10. 16:16
  „Itt a válasz a szocik részéről Orbán felszólítására:

  "Elszomorítjuk a narancssárga birkákat: nem mondott le a kormány a Nagy Viktor levele miatt
  "Nem látjuk okát annak, hogy az MSZP támogassa az előrehozott választásokat" - mondta Bárándy Gergely, az MSZP országos elnökségének tagja szerdán.
  Az előrehozott választás kérdésével a parlamenti frakció már foglalkozott, az elnökségben erről nem esett szó - közölte a politikus azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz elnöksége levelet írt a szocialista elnökségnek.
  Bárándy Gergely hangsúlyozta: a frakció egyhangúlag döntött amellett, hogy támogatja a Bajnai-kormányt.
  Felhívta a figyelmet arra, hogy a frakcióülésen nem volt egyetlen tartózkodás és ellenszavazat sem, amikor erről döntöttek.
  Alappal lehet arra következtetni, hogy az MSZP frakciója továbbra is egységesen, kiszavazások nélkül a Bajnai-kormányt fogja támogatni - közölte a politikus.
  (MTI)"”
 • 318. kolombela 2009. június 10. 16:10
  „Azt hiszem ehhez nem kell semmiféle kommentárt fűzni. Ennyit a Fidesz kormány leváltási iéretéről.

  "A hír igaz: OV részéről le van tudva egy szánalmas levéllel a kormánybuktatós ígéret
  A Fidesz elnöksége levélben szólítja fel az MSZP elnökségét, hogy támogassák az előrehozott választás lehetőségét, mert a vasárnapi európai parlamenti választások eredményei egyértelműen erre szólítják fel a kormányt - jelentette ki Orbán Viktor szerdán Budapesten. (S talán ő lepődne meg a legjobban, ha kapna egy levelet az MSZP-től, melyben ennyi áll: "Rendben!" Azért illett volna egy kevésbé átlátszó pótcselekvéssel próbálkozni - már csak az orbánisták kedvéért is.)

  A levélben emellett az álellenzéki párt nyolc követelést is megfogalmaz a szocialisták elnöksége felé: azonnal állítsák le a privatizációt, vonják vissza a vagyonadó javaslatát, külföldön felvett hitelekből ne támogassanak bankokat, vonják vissza a polgári törvénykönyv új javaslatát, vonják vissza a közigazgatás átalakításának tervezetét, állítsák le az oktatás átszervezését, vessenek véget a "bukott pártpolitikusok állami intézményekbe ejtőernyőztetésének", illetve a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséért felelős magyar vállalat létrehozásának.
  Orbán Viktor leszögezte: ha az MSZP nem tesz eleget a kéréseknek, akkor a Fidesz kormányra kerülése esetén minden ezekben a témákban mégis meghozott intézkedést azonnal visszavon és megszüntet.
  S mivel egyértelműen nem fog eleget tenni az impotens felkérésnek az elvtársak kormánya, ennyi volt a "szavazzatok ránk, mert kormányváltás lesz"-elmélet is. Oda lehet tenni a többi hasonló hazugság mellé. És nem azért, mert nem sikerült. Hanem mert eszük ágában sincs megpróbálni.
  (MTI nyomán)"”
337 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közben is válthatunk gépjármű-felelősségbiztosítást

Januártól nem csak rögzített időszakban, év végén, hanem év közben is lehet majd kötelező… Tovább olvasom