Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ön érti mit jeleznek az útbaigazító táblák? II.rész

Segítünk, ha inkább nehézséget okoznak. Nézzük a gyorsforgalmi utak csomópontjait.

A gyorsforgalmi utakon egy csomóponthoz kapcsolódóan három tábla jelzi az útirányt: két útirány előjelző, egy útirányjelző - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán.

Ezeken a csomóponton keresztül elérhető jelentősebb távoli és közeli úti célok olvashatók, valamint, ha ezek főúton érhetők el, akkor a főút száma.

A tájékoztatást a lehető legkevesebb jelzéssel kell megoldani, mégpedig úgy, hogy legfeljebb három-négy úti cél szerepeljen egy táblán.

A szakemberek feltüntetik még – fehér kör alakú betétben – a csomópont számát is, ami közel megegyezik a csomópont kilométerszelvényével.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a táblák tervezése közben a szakembereknek előzetes térképhasználatot kell feltételezniük, így a közölt információk némi előismeret birtokában nyújtanak hatékony segítséget.

A csomópontokat követően található egy útirány megerősítő tábla is. Ezeken a táblákon legfelül azt a települést tüntetik fel, amely a jelzett út „elvi" végpontja, alatta pedig – amennyiben további települések is szerepelnek – az ezen az útvonalon található legközelebbi jelentősebb település(ek) neve szerepel.

Bővebb infók a galériában, a képek mellett:

Ön érti mit jeleznek az útbaigazító táblák? II.rész


A képek és az információ forrása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldala >>  

A sorozat első részét itt találják >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal pár került kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Budapesten

Két embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Budapesten, a XIV. kerületi Erzsébet királyné útjáról hétfőn éjjel. Tovább olvasom